Mareczko keert bij CCC terug naar roots

Mareczko keert bij CCC terug naar roots

foto: Sirotti

donderdag 13 september 2018 om 14:27

Jakub Mareczko maakt deze winter de overstap van Wilier Triestina-Selle Italia naar de nieuwe CCC-ploeg, dat doorgaat op de licentie van BMC. Teammanager Jim Ochowicz is blij met de komst van de Italiaanse sprinter, ondanks dat hij te boek staat als een van de slechtste klimmers uit het profpeloton. De 24-jarige spurter boekte tot op heden 35 profzeges, waarvan het merendeel in Azië. Hoelang Mareczko aan boord blijft, maakt de formatie van Ochowicz traditiegetrouw niet bekend.

“Met zijn 24 jaar is Jakub een aanstormend sprinttalent en we zijn blij dat hij zich bij ons voegt”, zegt de Amerikaan. “Hij krijg de kans om te werken met een bewezen performance team en hij zal leren van een aantal van de beste renners uit het profpeloton. En hoewel onze ploeg nooit te boek heeft gestaan als sprintteam, staan er veel renners bij ons onder contract die een waardevolle lead out voor Jakub kunnen vormen in de massaspurts.”

Mareczko’s nieuwe ploeg krijgt de Poolse schoenenfabrikant CCC als hoofdsponsor. “Ik ben blij dat ik voor het eerst in mijn loopbaan de stap naar de WorldTour kan maken. Met mijn Poolse roots is het waanzinnig dat CCC aan boord komt als titelsponsor. Het is mijn ambitie om in 2019 mee te doen tijdens de grootste sprintwedstrijden en hopelijk kan ik snel mijn eerste WorldTour-zege boeken.”

Dit artikel delen:

6 Reacties

KimJungPoels 13 september 2018 om 14:42

Ben zeer benieuwd naar hem volgend jaar, is enorm snel maar mist echt al jarenlang inhoud om op welk parcours dan ook met een heuveltje mee te doen. Nu kan eindelijk duidelijk worden of dat aan hemzelf ligt of aan een matige begeleiding/zwak programma.

0
FritsvanHoefelen 13 september 2018 om 14:52

Ondertussen op het hoofdkantoor van Sunweb: ZzzzzzzzzzzzZzzzzzzzZzzzzzz

0
josi 13 september 2018 om 15:14

Ja, want met renners als Matthews, Arndt, Bauhaus, Walscheid en Kanter in de geledingen hebben ze daar echt behoefte aan een type renner als Mareczko.

0
vlek 13 september 2018 om 15:41

Heb je je timing daar op een kussentje achter gelaten?

0
Rebellin 13 september 2018 om 16:09

Met alle respect, maar die Jim Ochowicz is toch een ontzettend matige manager? Heeft jarenlang bij BMC aan het roer gestaan met een begroting van ca. 28 miljoen. Daar zijn de resultaten ontzettend matig voor.

Ochowicz grossiert ook altijd in ouwe matige renners kopen die allang over de top zijn. (Roelandts, Gerrans, Ventoso, Roche, S. Sanchez, P. Velits). Hij gaat hier doodleuk mee verder door renners als Geschke en Ten Dam aan te trekken. Ook Mareckzo is een renner die niet WT waardig is.

0
bidon colle 13 september 2018 om 16:09

Ik zeg niks voor commentaar te besparen.

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone