Marcos Garcia heerst op Mount Fuji, rijdt ploegmaat Lebas uit leiderstrui

Marcos Garcia heerst op Mount Fuji, rijdt ploegmaat Lebas uit leiderstrui

foto: Sirotti

vrijdag 25 mei 2018 om 08:28

De koninginnenrit in de Tour of Japan is een prooi geworden voor de Spanjaard Marcos Garcia. De 31-jarige Spanjaard – die uitkomt voor het nietige Kinan – won de korte bergetappe met aankomst op de beruchte Mount Fuji. Hij versloeg de Oostenrijker Hermann Pernsteiner (Bahrain Merida) en de Australiër Chris Harper (Bennelong SwissWellness). Garcia neemt door zijn zege ook de leiderstrui over van zijn ploegmaat Thomas Lebas.

Normaliter starten de coureurs onder aan de voet van de Mount Fuji, wat betekent dat de etappe slechts elf kilometer lang is. Ditmaal moesten de renners 32,9 kilometer afwerken, waardoor de benen konden worden warmgedraaid alvorens de steile slotklim (11,4 km aan 10,1%) aan te vatten.

Het was uiteindelijk Garcia die zich de sterkste klimmer toonde, door een halve minuut weg te rijden van Pernsteiner. De overige concurrentie werd in de vernieling gereden. Zo verloor nummer drie Harper maar liefst 1:48, terwijl Lebas meer dan twee minuten moest prijsgeven. Voor de Spanjaard is het zijn tweede ritzege in de Tour of Japan, na winst vorig jaar in Izu.

De Mount Fuji vormt al sinds 2009 aankomstplaats van de Tour of Japan. Sergio Pardilla, Cristiano Salerno, Fortunato Baliani, Benjamin Dyball, Mirsamad Pourseyedi en Oscar Pujol (tweemaal) kroonden zich er in het verleden tot ritwinnaar. De recordtijd staat op naam van Rahim Emami. De Iraniër reed in 2015 in 38 minuten en 27 seconden (17,78 km/u) naar boven.

Garcia heeft nu een voorsprong van 35 seconden op Pernsteiner, terwijl Lebas volgt op 46 tellen. De Tour of Japan gaat morgen verder met een heuvelachtige rit van en naar Izu, om zondag te eindigen met een vlakke etappe richting Tokyo.

Dit artikel delen:

4 Reacties

Verweggistan 25 mei 2018 om 08:33

Mooi om Marcos te zien juichen voor een zege ipv plaats 4. Hoewel het natuurlijk een hele mooie vierde plaats was in de Vuelta.

HoofdIsVrij 25 mei 2018 om 10:40

Die klim zou ik ook weleens willen oprijden. Schitterende omgeving.

IlPirata 25 mei 2018 om 10:58

Oud Caja Rural toch? Was toen al een goede klimmer.

kielabokki 25 mei 2018 om 12:38

Geniaal mooi daar ja.

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair