Marco Minnaard tevreden over profdebuut
zaterdag 1 november 2014 om 11:04

Marco Minnaard tevreden over profdebuut

Minnaard

foto: Sirotti

Marco Minnaard kijkt met een goed gevoel terug op zijn eerste jaar bij de profs. “Ik had echt een schitterend programma. Dat had ik vooraf nooit kunnen dromen”, stelt de Nederlander van Wanty-Groupe Gobert op de ploegwebsite.

De Zeeuw heeft veel geleerd. “Ik denk dat ik veel koersinzicht heb opgedaan en dat vooral het verdelen van de krachten een goede les is geweest. Soms heb je een slechte dag. Ik baalde daar dan erg van, maar heb dit jaar echt geleerd daarvan niet meer in paniek te geraken.” Minnaard ontdekte bovendien goed te kunnen klimmen. “Ik ben als renner een allrounder maar het bergop rijden blijkt me steeds beter te liggen. Dat wil ik dan ook graag verder ontwikkelen.”

Ploegleider Steven De Neef is tevreden over zijn renner. “Voor mij was Marco de verrassing van het seizoen. Hij heeft zich ontpopt tot een echte ploegspeler die ook de kwaliteiten heeft om ook zelf een resultaat te rijden.” Hij bevestigt dat Minnaard sterk was op beklimmingen. “Marco kan zeer goed bergop in de echte cols en als hij nog wat progressie maakt, zou hij wel eens een hele belangrijke renner voor de ploeg kunnen worden in de lastige rondes.”

Het lukte de Nederlander nog niet om zijn eerste profzege te boeken. Al was hij er in de Tour de Vendée wél dichtbij. Minnaard mocht samen met drie vluchtgenoten om de zege sprinten, maar eindigde net naast het podium.

RIDE Magazine