Marco Frigo wordt volgend jaar prof bij Israel-Premier Tech
foto: Cor Vos
maandag 9 mei 2022 om 16:36

Marco Frigo wordt volgend jaar prof bij Israel-Premier Tech

Marco Frigo maakt volgend jaar zijn debuut als profwielrenner. De 22-jarige Italiaan heeft namelijk een tweejarig contract getekend bij Israel-Premier Tech. Frigo komt dit seizoen al uit voor Israel Cycling Academy, de continentale opleidingsploeg van de Israëlische formatie.

Teammanager Kjell Carlström is onder de indruk van de beloftevolle Italiaan, zo laat hij weten in een persbericht. “Marco wist meteen indruk te maken. Hij is overduidelijk een talentvolle renner en zijn sterke prestaties in 2022 illustreren dit. Hij heeft het niet alleen laten zien op U23-niveau. Marco reed dit jaar ook al vier keer voor de hoofdmacht van de ploeg en we kregen van renners en stafleden door dat hij een hardwerkende en vastberaden renner is. Een perfecte ploegmaat.”

Ook sportief manager Rik Verbrugghe is lovend als het gaat over Frigo. “Marco heeft zich bewezen in rittenkoersen en eendagswedstrijden. Hij kan goed klimmen en is een geweldige allrounder. We zijn erg blij dat we Marco officieel mogen verwelkomen bij Israel-Premier Tech. De komende weken zullen we nog meer jonge talentvolle renners aankondigen. Renners die de stap zullen maken van de Israel Cycling Academy naar de hoofdmacht.”

“In mijn hart ben ik een renner voor de grote rondes”
Frigo is vanzelfsprekend dolblij met zijn eerste profcontract. “Ik ben erg enthousiast, maar tegelijkertijd heb ik niet het gevoel dat het een gekke stap is. Het voelt als een natuurlijke ontwikkeling. Ik ben er klaar voor. De ploeg gaf me dit jaar al de kans om een gemengd programma af te werken en dat heeft zeker geholpen om naar WorldTour-niveau te groeien. Ik wil de komende twee jaar blijven groeien en mijn plek vinden binnen de ploeg.”

Frigo mocht dit jaar al zijn opwachting maken in de Spaanse rittenkoers Gran Camiño – foto: Cor Vos

“Ik weet dat de resultaten zullen komen, of dat nu op persoonlijk vlak is of met de ploeg. In mijn hart ben ik een renner voor de grote rondes. Een ronderenner, dat wil ik graag worden. Ik denk dat ik over de kwaliteiten beschik. Mijn lichaam is gebouwd voor dat soort wedstrijden. Ik hou van afmattende koersen, aangezien ik over een goed herstelvermogen beschik. Ik kan niet wachten om aan het volgende hoofdstuk uit mijn carrière te beginnen.”

Marco Frigo (geen familie van ex-prof Dario Frigo) koerst dit seizoen dus voor Israel Cycling Academy, maar kwam daarvoor twee jaar uit voor SEG Racing Academy. In dienst van de Nederlandse formatie won hij een etappe in de Ronde de l’Isard en werd hij elfde in de Tour de l’Avenir. Dit jaar schreef hij de vierde etappe van het Circuit des Ardennes achter zijn naam en eindigde hij als tweede in de hoog aangeschreven beloftenkoers Trofeo Piva.

 
12 Reacties
Sorteer op:
9 mei 2022
Die gaat het verschil ook niet voor ze maken denk ik. Loopt dat contract van Froome niet af? Daar moet je 2 top coureurs voor kunnen terughalen wat al meteen betekent dat je goed zit. Als je van dat geld een pak em beet Merlier, Teuns en Martinez ofzo haalt dan heb je in elke belangrijke koers je wildcards binnen en kan je nog meedoen ook.
  9 mei 2022
  Laat ze vooral eens goed opbouwen door jonge coureurs te pakken die al wel wat hebben laten zien.
  9 mei 2022
  Ook prima, maar aan welke renners denk jij dan? Volgens mij liggen alle toptalenten voor langere tijd vast?
  9 mei 2022
  Ze moeten ook niet voor top gaan maar iets eronder. Een basis leggen met een tweede lijn. Ik heb geen flauw idee wie, ik vergeet namen erg snel.
  9 mei 2022
  Dan ben ik het met je oneens. Je kan beter bewezen A categorie halen dan potentiële B categorie, ook al zal er in die B categorie eventueel een uitschieter tussenzitten. Merlier hoort tot de beste sprinters, Teuns tot de beste klassieke mannen en Martinez tot de beste klassementsrenners.
  9 mei 2022
  Eens. Maar dat is niet genoeg! Welke a-renner wil er nou voor ze rijden? Ze hebben de basis niet op orde. Merlier is minder waard als je die niet kan brengen met een tweede rij. Laat zd bewijzen dat dat staat en laat ze dan inderdaad (een) merlier halen.
  9 mei 2022
  Ze hebben bij Israel volgens mij een aantal problemen op dit moment: ze hebben een aantal renners in dienst, vooral vanwege sponsorbelangen, die het niveau niet aankunnen. Dat zou al een plekje of vier opleveren voor wt waardige versterkingen als er daar wat weggaan. Ze halen te veel oudere renners en geven die te lange contracten. Ze zullen een paar doelen moeten stellen en dan langs die lijnen versterkingen gaan zoeken. Het is nu allemaal nog te toevallig met bijv. Nizzolo kwam nu pas laat, maar als ze met hem doorgaan heeft hij nog wel een goede laatste man nodig. En de paar talentjes die ze hebben (Berwick, Jones) hadden ze misschien beter nog een jaartje bij het ct kunnen stallen. En ze hebben pech met zieken en geblesseerden als Vanmarcke en Hagen.
9 mei 2022
Moet dit niet Dario zijn?
10 mei 2022
Stage-plaats in de ouderenzorg?

Reacties zijn gesloten.