Marco Canola zegeviert in opwarmcriterium Japan Cup, Welten podium

Marco Canola zegeviert in opwarmcriterium Japan Cup, Welten podium

Foto: Sirotti

zaterdag 21 oktober 2017 om 10:02

Marco Canola heeft het opwarmcriterium voorafgaand aan de Japan Cup op zijn erelijst bijgeschreven. De Italiaan van Nippo-Vini Fantini rekende af met LottoNL-Jumbo Spanjaard Juan José Lobato. Bram Welten wist voor BMC de laatste podiumplek te bemachtigen. Alberto Contador, die met de Vuelta zijn laatste officiële wedstrijd betwistte, was ook van de partij.

Het is voor Canola alweer de zesde ‘overwinning’ van het seizoen. De rappe Italiaan zegevierde eerder al in de Volta Limburg Classic en in de laatste etappe van de Tour of Utah. Ook won hij maar liefst drie etappes in de Tour of Japan. Naast ettelijke overwinningen eindigde Canola dit seizoen maar liefst 39 keer bij de eerste tien in de daguitslag.

Zondag staat de Japan Cup (1.HC) op het menu. Deze 144 kilometer lange eendagswedstrijd voert het peloton over een geaccidenteerd terrein van en naar Utsunomiya. Vorig jaar ging de overwinning naar de Italiaan Davide Villella. Voor deze editie kan de organisatie rekenen op een puik deelnemersveld, met blikvangers als de weer in competitie tredende Richie Porte, Davide Formolo en Jasper Stuyven

Dit artikel delen:

4 Reacties

De Brigadier 21 oktober 2017 om 10:50

Contador, ja?

0
Sebas 21 oktober 2017 om 10:51

Lobato, ja?

0
AWestie 21 oktober 2017 om 13:06

De zesde ‘overwinning’? Tellen ze niet allemaal? Heeft hij ook semi-overwinningen gehaald? Verlicht me, WF-redactie: waarom zijn het overwinningen tussen haakjes?

0
Wheely 21 oktober 2017 om 14:34

@AWestie
Dit is geen officiele koers, daarom staat deze “overwinning” tussen haakjes.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone