Marcel Kittel: “Roze trui is grote eer”

Marcel Kittel: “Roze trui is grote eer”

foto: Marcel Koch

zondag 8 mei 2016 om 18:51

Tom Dumoulin verloor vandaag zijn roze leiderstrui aan Marcel Kittel. De Duitser viert woensdag zijn 28ste verjaardag en kan die dag wel eens in het roze vieren. “Dat was ik bijna vergeten! Maar ik ga de trui niet ten koste van alles verdedigen om hem op mijn verjaardag te dragen.”

Trots op gat met andere sprinters
De sprinter van Etixx-Quick-Step won opnieuw kinderlijk eenvoudig de massaspurt, dit keer in Arnhem. “Ik ben verbaasd dat het gat tussen mij en de andere sprinters zo groot is, maar tegelijkertijd maakt me dat ook trots”, vertelt hij na afloop op de persconferentie. “Dat ontken ik niet. Ik ben een sprinter en wil daarom winnen en de snelste zijn. Mijn vorm is echt heel goed en juist daarom ben ik zo sterk. Dat ik nu het roze naar Italië mag brengen, is fantastisch en uniek. Na een goede tijdrit en twee gewonnen sprints ben ik erg tevreden en ga ik nu doel per doel bekijken wat ik ga doen. In Nederland ging het super. De roze trui als beloning is dan ook een grote eer.”

Dit artikel delen:

5 Reacties

LutsenkoFan 8 mei 2016 om 19:35

Toch moet ik nog zien of hij bevoorbeeld Dinsdag die kleine heuveltjes achter elkaar goed aankan. Gezien mijn Pouletjes hoop ik van niet.

Orakel 8 mei 2016 om 19:41

Dinsdag vlak voor de finish een soort van Cauberg. Daar verliest Kittel zijn trui aan Dumoulin of Moser.

Mark 8 mei 2016 om 20:17

Met de vorm die hij nu heeft, zou hij het zo maar kunnen overleven.

Janjanssen98765 8 mei 2016 om 20:26

@Orakel

Moser lijkt me sterk, Dumoulin staat 12 seconden voor op hem en is zeker niet minder op zo’n heuvel.

Orakel 8 mei 2016 om 21:42

Bonificaties Jan.
Ik veracht gewoon Dumoulin dinsdag weer in het roze. Maar als iemand anders hem pakt, dan zie ik enkel Moser als kandidaat.

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair