Marcel Kittel keert terug in Tour de Yorkshire

donderdag 25 april 2019 om 14:19
Marcel Kittel keert terug in Tour de Yorkshire

foto: Cor Vos

De Tour de Yorkshire wist Chris Froome en Greg Van Avermaet al te verleiden tot een deelname, maar nu heeft de organisatie ook Marcel Kittel weten te strikken. “Ik ben blij om weer terug te keren”, zo laat de Duitse sprinter weten in een perscommuniqué.

Kittel reed vier jaar geleden voor het laatst de Tour de Yorkshire, al moest hij toen al na één etappe opgeven. De kopman van Katusha-Alpecin bewaart echter goede herinneringen aan het graafschap, aangezien hij er in 2014 de openingsetappe van de Tour de France wist te winnen.

Hierdoor mocht Kittel als leider beginnen aan de tweede rit van York naar Sheffield. “Ik heb zoveel mooie herinneringen aan Yorkshire”, zo vertelt de spurter. “Het is een geweldige ervaring om er te koersen, aangezien het publiek gek is op wielrennen”, aldus Kittel, die in een moeilijke fase van zijn carrière zit.

Vijfde editie 
De vijfde editie van de Tour de Yorkshire (2.HC) wordt verreden van 2 tot en met 5 mei. Viervoudig Tourwinnaar Froome is de grote publiekstrekker. De Brit is kopman van Team Ineos. Daarnaast rekent de organisatie op titelverdediger Greg Van Avermaet, die het Poolse CCC zal aanvoeren.

Dit artikel delen:

Headlines

Populair

Materiaalzone