‘Marcel Kittel en Tony Martin vertrekken bij Katusha-Alpecin’
foto: Sirotti
dinsdag 24 juli 2018 om 09:00

‘Marcel Kittel en Tony Martin vertrekken bij Katusha-Alpecin’

De publieke kritiek van Dmitry Konyshev aan het adres van Marcel Kittel heeft de relatie tussen de Duitse spurtbom en zijn Zwitserse werkgever dusdanig beschadigd, dat de Duitser aanstuurt op een vertrek bij Katusha-Alpecin. Volgens L’Equipe, waarin Konyshev zijn kritiek uitte, kan Kittel zich niet voorstellen zijn tot eind 2019 durende contract uit te dienen. Ook zou Tony Martin zijn aflopende contract niet willen verlengen.

De kritiek van Konyshev was gericht op de instelling van de Duitser. Volgens de ploegleider is Kittel “alleen maar in zichzelf geïnteresseerd” en haalde hij het bloed onder nagels van Konyshev vandaan door tijdens de bespreking van de ploegentijdrit ongeïnteresseerd met zijn telefoon te spelen.

Een mogelijk vertrek van Kittel en Martin zou een hard gelag zijn voor co-sponsor Alpecin. Het Duitse bedrijf was ingestapt met de belofte dat er Duitse toppers naar de ploeg zouden komen, niet vertrekken.

De Franse krant weet eveneens te melden dat Quick-Step Floors en Dimension Data in de running zijn om Martin binnen te hengelen. Voor de voormalig wereldkampioen tijdrijden zou dit eerste een terugkeer betekenen op het oude nest. Hij reed eerder al vijf jaar in dienst van de ploeg van Patrick Lefevere.

Update 24 juli, 09.00 uur
Kittel ontkent zelf dat hij zijn contract niet zal uitdienen. “Het is honderd procent zeker dat ik mijn contract naleef”, vertelt de Duitse sprinter tegen Sport1. “Ik geloof dat we het nu hebben opgelost.” Volgens Het Nieuwsblad keert Kittel terug in koers tijdens de BinckBank Tour op 13 augustus.

RIDE Magazine
39 Reacties
Sorteer op:
23 juli 2018 13:00
Quote:
Het Duitse bedrijf was ingestapt met de belofte dat er Duitse toppers naar de ploeg zouden komen, niet vertrekken.


@redactie is hier iets weggevallen, die zin klopt in ieder geval niet.
23 juli 2018 13:13
@Ghostwriter; Sunweb haalt geen dure 30+
23 juli 2018 13:17
Kittel verdient 2.5 miljoen per jaar. Return? 0.00

Hij is een zeer moeilijke jongen, bovendien mentaal niet sterk. En toch zal die weer zijn geld gaan verdienen.
23 juli 2018 13:41
Gaat Kittel ook willen fietsen ergens zonder dat belachelijke salaris van 3.5 miljoen per jaar waar we eerder over lazen ? Neemt hij genoegen met een luttele miljoen per jaar ?? ...
23 juli 2018 13:42
Martin als knecht aantrekken dan. Als kopman is zijn tijd wel voorbij. Erg grillig geworden ook in zijn prestaties.
23 juli 2018 13:44
Sunweb is net zo Duits als Bahrein Bahreins is, of UAE UAE, enz...
23 juli 2018 13:58
Die twee zouden een meer dan prima lead out treintje voor Groenewegen kunnen zijn.
23 juli 2018 15:49
Martin naar Sunweb had ik 1 of 2 jaar geleden mooi gevonden, maar hij presteert nu een stuk minder. Het lijkt erop alsof QS beide renners net op tijd van de hand gedaan heeft. Daarom verbaast hun belangstelling voor Martin me. Maar hij blijft een goed coureur en Dumoulin heeft meer ondersteuning nodig.
23 juli 2018 19:40
Sunweb lijkt me een gepasseerd station. Kittel is destijds gebrouilleerd met hun manager volgens mij, en de aloude successvolle vriendengroep/sprinttrein is ook grotendeels verdwenen. Dumoulin is wereldtopper in het klassementsrennen geworden, Veelers is met pensioen, Curvers en Stamsnijder zijn te oud, Degenkolb en De Kort zitten bij Trek. Zou Trek niet iets zijn? Degenkolb kan geen massasprints meer winnen maar lijkt me de perfecte lead-out man, denk dat Stuyven ook wel voor Kittel wil rijden. Denk bovendien dat ze Nizzolo en Fellini weg doen dus de salarisruimte is er.
24 juli 2018 08:36
Ik lees hier dan toch wat anders.
https://www.sport1.de/radsport/tour-de-france/2018/07/tour-de-france-marcel-kittel-im-interview-ueber-zoff-und-zukunft

"Kittel: Ich werde zu 100 Prozent für Katusha fahren. Es ist kein Geheimnis, dass das Interview hohe Wellen geschlagen hat. Das wurde teamintern auch mit den Entscheidungsträgern besprochen. Nur weil jemand eine Meinung über mich hat, die mir nicht passt, geht für mich die Welt nicht unter. "

We gaan het zien.
24 juli 2018 09:51
@T731

Stuyven voor iemand anders rijden dan zichzelf. Hahahahahahaha.
24 juli 2018 09:56
Lijkt me leuk, een team beginnen met Kittel, Bouhanii, Barguil en Moscon als speerpunten.
24 juli 2018 10:58
@Scott Sunderland
Idd, hij verdient wss 3,5 miljoen euro per jaar.
Hij moet echt wel ruim in salaris zakken wil hij een team krijgen.
Ik zou zelfs nog geen eens 1 miljoen euro per jaar voor hem betalen
24 juli 2018 12:13
Dit jaar inderdaad ontstellend zwak, maar het blijft toch 1 van de sterren van het wielrennen. Na Cavendish de beste sprinter van de afgelopen jaren én heeft ook de uitstraling van een vedette. Gezien zijn leeftijd (30) vind ik het toch nog wat vroeg om hem af te schrijven.

Reacties zijn gesloten.