Spanning bij Katusha-Alpecin: “Kittel denkt alleen maar aan zichzelf”

Door Koen Middendorp, zaterdag 14 juli 2018 om 12:05

foto: Sirotti

Het is nog niet de Tour van Marcel Kittel. De Duitse sprinter – vorig seizoen nog een van de grote slokoppen met vijf ritzeges – staat na een week nog altijd droog. Het uitblijven van succes zorgt duidelijk voor spanning binnen Katusha-Alpecin, de werkgever van Kittel. Ploegleider Dmitry Konyshev haalt in L’Equipe hard uit naar de Duitser. “Hij is alleen maar geïnteresseerd in zichzelf”, zo laat hij op niet mis te verstane wijze weten.

Kittel wist op de openingsdag nog naar een derde plek te sprinten. Sindsdien gaat het met de resultaten echter bergafwaarts. Alleen in de vierde etappe naar Sarzeau (5e) wist hij zich nog te mengen in het sprintgeweld. Dit tot frustratie van Konyshev. “We betalen hem dik, maar hij is alleen maar in zichzelf geïnteresseerd.”

“Voor de ploegentijdrit rondom Cholet hadden we een teambespreking. Tijdens de briefing zat hij echter met zijn telefoon te spelen, om me duidelijk te maken dat ik niet zijn aandacht kon trekken”, klapt de Russische oud-renner uit de school.

Kittel en Katusha-Alpecin beleven überhaupt een moeizaam huwelijk sinds het aantrekken van de Duitser afgelopen winter. Dit jaar mocht Kittel alleen in Tirreno-Adriatico het zegegebaar maken. In alle andere koersen bleek de Zwitserse formatie moeite te hebben met het opzetten van een sprinttrein, iets wat Kittel voor aanvang van de Tour nog aanhaalde.


Opruiming Fietsschoenen: korting tot wel 50% op topmerken

Nieuwe wieleroutfit nodig? Topdeals voor de nieuwe zomercollectie

Stijlvolle wielerkleding van La Machine : Gratis verzending tijdens de Tour

Reacties Toon reacties Verberg reacties