Marcato: “Volgende keer proberen we het weer”

donderdag 16 mei 2013 om 21:37

Marco Marcato

foto: Sirotti

Vacansoleil-DCM was vandaag in de etappe naar Treviso dicht bij een ritzege in een grote ronde. De geplaagde Nederlandse formatie was met Maurits Lammertink en Marco Marcato met twee man vertegenwoordigd in de kopgroep. In het zicht van de finish werden de vluchters pas bijgehaald.

Marcato reed door zijn eigen streek. “Op de eerste klim van de dag, nog voor de streep van het tussensprintklassement, heb ik in m’n eentje de sprong naar de leiders gemaakt,” zegt hij op de site van zijn ploeg. “Ik ken de weg in deze buurt en zag mogelijkheden met de Montello in de finale. Het is moeilijk te accepteren dat we in de sprint worden teruggepakt. Maar de volgende keer proberen we het gewoon weer opnieuw”, kondigt hij aan.

Maurits Lammertink

foto: Sirotti

Ploegleider Jean-Paul van Poppel baalt. “Het geluk zat ons niet mee. Pech, pech, pech, pech, pech,” reageerde hij. “Ik dacht: we gaan het redden! In de laatste omloop nam het geloof toe.”

Lammertink zag in de slotkilometer zijn kansen op ritwinst in rook opgaan. “Felline ging de sprint heel vroeg aan, op meer dan 500 meter. Ik schoof eigenlijk makkelijk in zijn wiel mee. Maar toen ik er overheen wilde komen, kwamen ook de eersten van de groep al langszij,” kijkt hij terug.

Dit artikel delen:

Headlines

Populair

Materiaalzone