Marc Soler wordt vijfde in sterke kopgroep: “Dit was van het hoogste niveau”

woensdag 4 november 2020 om 18:10
Marc Soler wordt vijfde in sterke kopgroep: “Dit was van het hoogste niveau”

foto: Cor Vos

Keer op keer probeerde Marc Soler weg te komen in de slotfase van de veertiende etappe van de Vuelta a España. Toch werd de Spanjaard telkens bijgehaald door zijn sterke medevluchters en in Ourense moest hij uiteindelijk genoegen nemen met de vijfde plaats.

“Toen ik zag welke renners in de ontsnapping zaten, zei ik de ploeg al door mijn oortje: ‘Het wordt zwaar vandaag tegen zulke tegenstanders, het zijn allemaal winnaars.’ Toch hebben we van alles eraan gedaan om te winnen: versnellen op de beklimmingen, op de Alto de Abelaira, dan pakten Štybar, Wellens en ik een gaatje in de afdaling… Maar iedereen was erg sterk. Het was het hoogst mogelijke niveau. Na al die aanvallen had ik aan het eind geen puf meer”, zei Soler.

“Er wordt wel gezegd dat ik de zichtbaarste renner van de ploeg ben, maar ik denk dat de cijfers alleen niet zo belangrijk zijn”, ging de Spaanse renner, die op de tweede dag al succesvol was in Lekunberri, verder. “Het gaat erom dat we prominent aanwezig zijn, dat we er elke dag voor gaan en dat we succes hebben. Het niveau van de ploeg is er goed en dat laten we zien in deze wedstrijd.”

“In mijn geval probeerde ik gisteren, in de tijdrit, voluit te gaan en mogelijk kostte me dat vandaag wat krachten. Maar we zijn hierheen gekomen om het beste uit alle etappes te halen en daar gaan we mee door tot het einde.” Over de kansen van zijn ploeggenoot Enric Mas, de nummer vijf in het klassement, zei hij: “Het podium zal moeilijk worden, maar waarom niet? Alles blijft mogelijk. We gaan blijven vechten.”

Dit artikel delen:

9 Reacties

assen 4 november 2020 om 18:15

Mooi gezegd Soler!

Movistar zorgt toch altijd voor vuurwerk, al levert het niet zo vaak wat op. Behalve het ploegenklassement dan. Wie weet nog dat Movistar in de Tour met afstand de beste ploeg was? Nou, dat bedoel ik…. ook daar wonnen ze het ploegenklassement.

harryjohan71 4 november 2020 om 19:02

De meeste wielerflitsers weten wel dat Movistar in GT bijna altijd het ploegenklassement wint. In de Vuelta is het een must voor Movistar. Movistar was niet de beste ploeg in de Tour, maar heeft wel het ploegenklassement gewonnen.

xistnc 4 november 2020 om 19:04

Niemand weet nog dat Movistar in de Tour de beste ploeg was. Want dat waren ze niet. Het winnen van het ploegenklassement staat daar allang niet meer voor, net zoals het winnen van de bergtrui allang niet meer garant staat voor de beste klimmer.

S. Morgenstern 4 november 2020 om 19:06

De beste ploeg is toch altijd degene met de meeste WT-punten?

pirazzi 4 november 2020 om 18:29

Spaans of Engels.

Wheely 4 november 2020 om 18:42

Mooi compliment naar de rest van de kopgroep, dat was inderdaad een sjiek gezelschap.

FritsvanHoefelen 4 november 2020 om 21:13

Mooie woorden voor Thymen

KennyKlimmen 4 november 2020 om 22:08

Sowieso een echte strijder deze Soler. Niet het talent, maar wel de grinta van Bertje.

Vibeman 4 november 2020 om 22:44

Soler pakt nog wel een ritje deze week!

Headlines

Materiaalzone

Populair