Marc Soler sluit langer verblijf bij Movistar niet uit

dinsdag 20 juli 2021 om 19:27
Marc Soler sluit langer verblijf bij Movistar niet uit

foto: Cor Vos

Marc Soler rijdt mogelijk ook na dit seizoen nog voor Movistar. De 27-jarige klimmer staat op de radar bij UAE Emirates, maar geeft in gesprek met de BiciEscapa Podcast aan dat hij ook nog rekening houdt met een contractverlenging.

Eerder deze maand brachten Spaanse media naar buiten dat Soler op het punt staat om, na zeven jaar bij Movistar, een contract te tekenen bij UAE Emirates. Hij zou daarbij zijn land- en ploeggenoot Antonio Pedrero meenemen naar het team van Tourwinnaar Tadej Pogačar.

Officieel mogen transfers pas op 1 augustus bekendgemaakt worden. “Ik kan er nu dan ook niets bijzonders op zeggen”, zegt Soler. “Er zijn verschillende opties, waaronder verlengen bij Movistar. Het klopt dat de deur dit jaar wat meer is opengegaan, maar ik sluit geen enkele optie uit.”

Herstel
Soler is nog altijd revaliderende van zijn zware valpartij aan het begin van de Tour de France. Bij die crash brak hij opmerkelijk genoeg botten in beide ellebogen. “Het herstel valt me zwaar”, erkent de klimmer. “Er zitten breuken in beide armen en dat kost veel kracht. Ik heb de fiets nog niet kunnen aanraken. Ja, ik heb wat op de rollenbank gezeten, maar vooral spieroefeningen gedaan. Daarnaast wandel ik veel.”

Dit artikel delen:

8 Reacties

Magician 20 juli 2021 om 19:37

Wat kan Movistar dan opbieden tegen de salarissen die UAE betaalt?

xistnc 20 juli 2021 om 19:53

Niet. Maar voor wat meer dubbeltjes en kwartjes zal Soler zich toch hopelijk niet schikken in een derderangs rol bij UAE.

Velominatus 20 juli 2021 om 20:05

Maar hij snapt de Movi tactiek niet…

Willem Kieft 20 juli 2021 om 20:23

Wie wel? Het probleem hier echter is dat Marc sowieso geen enkele tactiek lijkt te begrijpen. Als er één renner beroerd uit die Netflix Movistar documentaires komt is het deze man wel.

Murcia 20 juli 2021 om 21:13

+1 voor Willem, inderdaad is Soler niet een tactisch licht om het zo maar te zeggen maar toch is dit een vent die kwaliteit genoeg heeft om er meer uit te halen en juist bij de Movi's wordt je tactisch eerder slechter dan beter dus een transfer zou voor hemzelf wel eens een goede uitkomst kunnen zijn.

Onie 20 juli 2021 om 20:41

Zou jammer zijn, zou de Netflix serie niet ten goede komen. Soler lijkt me leuker bij Wanty, Qhubeka of Astana. UAE wel logischer natuurlijk ivm ambities en centen.

vincenzo 20 juli 2021 om 20:45

Die fietst dit jaar wellicht niet meer …

Nillus 21 juli 2021 om 19:16

Jammer weer met deze renner .
Koerste zeer aantrekkelijk toen hij zijn Paris-nice won..
Toen dacht ik dat hij door zou breken.
Maar lijkt inderdaad te verzuipen bij movistar.
Hij lijkt me beter bij een aanvallers/vrijbuiters team tot zijn recht te komen.
Zoals wanty of quebecca inderdaad !

Headlines

Materiaalzone

Populair