Marc Soler dolgelukkig: “Niet geremd tot aan de streep”

woensdag 21 oktober 2020 om 18:35
Marc Soler dolgelukkig: “Niet geremd tot aan de streep”

foto: Cor Vos

Marc Soler was dolgelukkig na zijn overwinning in de tweede etappe van de Vuelta a España. In de lange, snelle afdaling naar aankomstplaats Lekunberri reed de Spaanse klimmer weg uit het groepje favorieten en kwam solo over de streep.

“Het was een etappe waaraan we met veel ambities begonnen”, reageerde Soler na afloop van de rit. Met zijn ploeg Movistar had hij het parcours dit weekend nog verkend. “Ik ben erg blij met mijn eerste overwinning in een grote ronde en we verdienden een beloning na zo’n complex jaar. Ik wil het team en de mensen die ons ondersteunen bedanken. We waren erg gemotiveerd om op onze thuisgrond te rijden, we kenden het terrein.”

Op voorhand had de ploeg besloten dat op de Alto de Urbasa, de tweede klim van de dag, zou worden doorgetrokken. “En alles pakte goed uit. Carlos Verona begon met een strak tempo aan de klim en na hem bleef ik doorduwen. Toen ik wegraakte na de Alto de San Miguel de Aralar wilden ze dat ik me liet terugzakken om Alejandro Valverde en Enric Mas te helpen. Maar ik was twee keer zo snel en heb niet geremd tot aan de streep.”

Dit artikel delen:

10 Reacties

SolitaryShell 21 oktober 2020 om 18:49

Ik weet echt niet wat ik lees. Kansloze actie weer van de ploegleiding.

Kelder is de Man 21 oktober 2020 om 19:07

Inderdaad. Zal wel gedacht hebben.. dat gebeurt me geen tweede keer.

Deo 22 oktober 2020 om 01:08

Slecht vertaald gok ik, kan me in ieder geval niet voorstellen dat ze dat hebben gezegd.

Hij ging inderdaad 2x zo snel en daardoor had hij direct een kloof geslagen. Volgensmij was de intentie om naar de kop te rijden van de groep maar door zijn snelheid is hij maar voor de etappe gegaan.

Jowinho 21 oktober 2020 om 19:10

Dit is toch een grapje? Toch?

nasibal 21 oktober 2020 om 19:11

Ploegleiders hadden hem niet opgesteld bij Scorito denk ik.

bartp25 21 oktober 2020 om 19:26

Wat een ploegleiding…

Murcia 21 oktober 2020 om 19:33

Heerlijke sneer naar de ploegleiding, Hij is nog steeds pislink over de Vuelta vorig jaar. Staat tegenover dat hijzelf zoals de Cauwer het zo mooi zegt zijn voet eens wat vaker tussen de deur moet steken. Vandaag kan daar een mooie aanzet toe zijn.

Jori 21 oktober 2020 om 19:40

Beetje suggestieve manier van schrijven. Soler lag wat achter en sloot op laatste moment aan. De ploegleiding wou dat hij zich op kop ging zetten voor Mas en Valverde. Maar doordat Soler met zo’n grote vaart al terug kwam, vloog hij de groep voorbij en had hij een gat in de afdaling. Daarna was de situatie voor Movistar prima, omdat zij toch niet meer op kop hoefden te rijden, er tempo bleef en ze nog voor de ritzege gingen

S. Morgenstern 21 oktober 2020 om 19:50

Klinkt inderdaad logischer dat hij dit bedoelt.

Wheely 21 oktober 2020 om 19:40

Ha, zeiden ze dat gisteren ook niet, wie niet remt die wint.

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair