Marc Soler: “Dit had ik niet verwacht”

zondag 11 maart 2018 om 18:32
Marc Soler: “Dit had ik niet verwacht”

foto: ASO

Met Marc Soler als eindwinnaar kende Parijs-Nice vandaag een verrassende ontknoping. De 24-jarige Spanjaard begon als zesde aan de slotrit, maar profiteerde optimaal van de Spaanse machtsgreep in de straten rond Nice. Hij boekte hierdoor zijn grootste zege uit zijn nog jonge carrière.

“Ik kan het nog niet geloven”, vertelt hij op de site van zijn ploeg Movistar. “Ik had niet verwacht dat ik deze had kunnen pakken. Zeker niet nadat ik zaterdag tijd verloren had. Maar we zijn weer op nul begonnen, hebben met de ploeg een goede strategie bedacht en hebben ervoor gekozen om van ver aan te vallen. We hadden verwacht dat er weer een grote kopgroep zou komen zoals in de slotrit vorig jaar, maar dat gebeurde niet. Ik ging aan op de klim die ik vooraf uitgekozen had om aan te vallen. Daarna was het volle bak tot aan de finish”, kijkt hij terug.

Soler probeert met beide benen op de grond te blijven staan. “Dit is de eerste keer dat ik een WorldTour-wedstrijd win en het voelt als een droom die uitkomt. Het is geweldig om samen met al die grote namen op de erelijst van deze prestigieuze wedstrijd te staan. Vanaf nu moeten we het stap voor stap bekijken. Het is niet zo dat je na een dergelijke overwinning dingen moet veranderen”, geeft hij aan. “Ik voel mij ieder jaar sterker worden. Ik raak gewend aan de snelheid in het profpeloton”, stelt hij vast.

De volgende wedstrijd zal hij zich weer schikken in een dienende rol. “Mijn thuiskoers de Volta a Catalunya wordt mijn volgende wedstrijd. Ik zal daar in dienst rijden van Alejandro (Valverde, red.) en Nairo (Quintana, red.).”

Dit artikel delen:

7 Reacties

schmielerflits 11 maart 2018 om 18:56

WFers zullen nu wel blij zijn, draagt niks op aan scarponi en lacht ook niet, misschien is hij zelfs niet tevreden?

Fort 11 maart 2018 om 19:56

Met de M van Marc op zijn rug…uhm….onderrug.

Samlambeej 11 maart 2018 om 20:04

Is zichzelf nog aan het ontdekken maar in het bolletje zit het wel snor. Beslist op 50km om weg te rijden en valt niet meer stil. Reed praktisch de hele onderneming solo en deed alsof die andere 2 er niet waren. Zag het klimtalent al vorig jaar in Catalonie in die geschifte etappe. Kan flink tijdrijden en deze prestatie is nog iets nieuws! Dikke stijl ook. Al zou ik het zadeltje tikkie lager zette of een kortere stuurpen. Zit nu een klein beetje uitgerokken op de fiets.

Slurpie Blauw 11 maart 2018 om 21:42

edit wf: insinuaties mag je achterwege laten

Jean Dumas 12 maart 2018 om 02:47

Dit is een echte ronderenner, met overschot op de rest. Die gaat straks door te knechten voor Alejandro en Nairo zomaar in de positie komen om nog een ronde te winnen.

vlaamse ardennen 12 maart 2018 om 08:23

Mooi, à la Contador!

assen 12 maart 2018 om 08:51

Een paar jaar geleden dachten we nog dat het tijdperk dat Spanje de boventoon voerde in het wielrennen ten einde zou komen. En zie, Rodriquez en Contador krijgen navolging van jonge gasten. Ben benieuwd of deze jonge gasten nog verder door gaan groeien.

Headlines

Materiaalzone

Populair