Marc Reef: “We gaan vol voor geel”

Marc Reef: “We gaan vol voor geel”
zondag 5 juli 2015 om 21:54

Gemengde gevoelens bij Giant-Alpecin na de waaierrit die eindigde op Neeltje Jans. John Degenkolb moest zondagmiddag meesprinten voor de prijzen, maar slaagde niet in die missie. Tom Dumoulin schoof echter op naar plek drie in het algemene klassement van de Tour de France. “Het is enorm zonde dat John net de slag mist, maar met Tom hebben we nu de kans om de gele trui te pakken”, zegt ploegleider Marc Reef na afloop tegen WielerFlits.

Nibali spelbreker voor Giant-Alpecin
De Duitse formatie had in eerste instantie vier renners mee in de eerste waaier. Uiteindelijk eindigde alleen Tom Dumoulin en Warren Barguil bij de eersten. “Ramon Sinkeldam en John zaten ook nog mee. Zij zaten net achter de breuk die Vincenzo Nibali forceerde. Er gebeurde iets, ik weet niet precies wat. Maar plots lag de groep in tweeën. We wilden met John voor dagsucces gaan en dat liepen we daar dus mis.”

Dubbele gevoelens
Toch is het kamp-Giant-Alpecin niet geheel ontevreden over vandaag, daar zij de twee belangrijkste mannen voor het klassement mee van voren hadden. “Het is een beetje dubbel”, beaamt Reef. “Je komt met Tom dichterbij, die staat nu op zes seconden van Fabian Cancellara. Op de Muur van Huy is een gaatje al genoeg. Hij heeft laten zien dat hij de knop heeft omgedraaid en er vol voor gaat. Maar ook dat hij goed in vorm is, want anders zit je hier gewoon niet mee. “

“Tom schuift een plekje op in het klassement en heeft nu ook de witte trui in zijn bezit, welke hij wel eventjes vast kan houden”, gaat ploegleider verder. “Morgen heeft hij een hele goede kans om de gele trui te pakken. Huy moet Tom normaal gesproken beter liggen dan die andere twee mannen. Tony Martin heeft vandaag al een jasje uitgedaan, denk ik. Daarnaast is het morgen opnieuw erg hectisch. En die Muur van Huy is niet makkelijk, hè. Een klein gaatje is zo gevallen.”

‘Tom maakt een goede kans’
Reef is echter wel voorzichtig, want zondag leverde het levende bewijs dat het maandag zo maar weer anders kan zijn. “Kijk maar naar wat er vandaag met John gebeurd en wat voor pech LottoNL-Jumbo bijvoorbeeld heeft. Het is de Tour, dan kan er elke dag iets gebeuren. We gaan in ieder geval vol voor de gele trui en ik denk dat we een hele goede kans hebben. We dromen er zeker van!”, sluit Reef af.

Dit artikel delen:

32 Reacties

xistnc 5 juli 2015 om 22:48

Toch leek het in de achtervolging af en toe net alsof Sinkeldam aan het storen was. Elke keer als hij zou moeten overnemen, hield hij de benen stil.

Bettinwel 5 juli 2015 om 22:48

Rijden om te winnen en niks consolideren dus. I love it!

jan jansen 5 juli 2015 om 22:50

Misschien heeft Dumoulin het geluk nu op zijn hand.
Eens gaat het gebeuren.

Kristoffan 5 juli 2015 om 22:52

Mooi!

Spartacus 5 juli 2015 om 23:06

Ik denk niet dat Dumoulin de broodnodige secondes van Cancellara afsnoept. Hoe Cancellara kan uithalen op een korte nijdige klim weten we allemaal als we aan bijvoorbeeld de Kapelmuur of de Paterberg denken. Dat zijn natuurlijk wel kasseihellingen, maar ook in de Tour van 2012 in Seraing reed Cancellara zeer sterk de slothelling op en won bijna de etappe.

the student 5 juli 2015 om 23:14

de kansen worden inderdaad weer zeer rooskleurig ingeschat. maar we moeten het gewoon afwachten.

Wheely 5 juli 2015 om 23:22

Dumoulin die Cancellara uit het geel rijdt, dat zou speciaal zijn!

schipperaar 5 juli 2015 om 23:25

@spartacus
Hopen dat Tom wat explosiever is, zes sec, gaatje van 30m, hopelijk kan John hem tot de voet brengen en misschien wel meedoen.

Jowinho 5 juli 2015 om 23:28

Ik denk dat je Martin ook niet uit het oog mag verliezen. Die heeft wel hier nog geen uitslagen gereden op de Muur, maar heeft die al ooit één reden gehad om voluit die Muur op te rijden. Zeker tijdrijders moeten die inspanning van 2 minuten aankunnen. Dan is het altijd af te wachten of je net voor of net achter een gaatje zit. Kan het verschil maken tussen geel en geen geel.

Thijs E 5 juli 2015 om 23:31

Dit zijn de dagen dat Cancellara excelleert en Dumoulin nog ervaring mist. Het wordt m.i. een lijf-aan-lijf gevecht naar de muur en daar komt naast de handigheid die ze alle drie hebben, toch het nodige geluk bij kijken.

Hij heeft een kans, maar schat hem nou niet te hoog in om hem morgen weer af te schieten.

ikbenprocycling 5 juli 2015 om 23:42

Cancellara zal rijden alsof zijn laatste Toursucces ervan afhangt. O dat is ook zo…
Prins Tom moet die koning echt willen killen morgen…

Spaakje 5 juli 2015 om 23:43

Gaat niet gebeuren, Cancellara is niet gek, die nestelt zich in het wiel van Dumoulin. Succes dan om hem er uit te krijgen. En mocht het wel lukken dan ben je nog afhankelijk van de mannen die er tussen rijden, het is natuurlijk geen 1 tegen 1 gevecht. In theorie kan je Cancellara op 7 seconden rijden maar als hij achteraan een groepje van 15 man binnenkomt krijgt hij de tijd van de eerste man.

John Bidon 6 juli 2015 om 00:01

Ik kan niet snel vinden of Cancellara ooit de muur van Huy heeft gereden. Volgens mij nooit de Waalse Pijl gereden. Dumoulin in ieder geval in 2014 waarin hij knap 21ste werd op 28 seconden van Valverde. Denk dat het wel lastig wordt voor Dumoulin. Zoals Spaakje zegt, Cancellara gaat in wiel van Dumoulin zitten en 3 minuten vol stompen.

Laatste man 6 juli 2015 om 00:04

Degenkolb als lead out, lijkt me mooi.

sven241 6 juli 2015 om 00:33

Hij lijkt me gewaagd aan Cancellara. Martin gaat hij debk ik wel voorbij, maar Cancellara wordt lastig. Tom moet zich niet door het enthousiasme opblazen, maar met een goed tempo de muur op rijden.

GROCERY 6 juli 2015 om 06:48

Cancellara is geen type wielrenner die de muur van hoei kan overleven bij tom in het wiel.

hongerklopje 6 juli 2015 om 08:52

Cancellara wordt verschrikkelijk onderschat. Op de planche belles files eindigde hij een paar jaar terug op 2 minuten van froome. Hij rijdt op een heuvelschtig wk (mendrisio) een half peloton aan gort bergop en wint strade bianche door bergop door te trekken. Zie cancellara wel de trui houden vandaag. Maar ik hoop op tom!

schipperaar 6 juli 2015 om 09:41

Mooie uitdrukking, in het wiel gaan zitten en op gemak bakkie koffie doen. Een wiel pakken is geen kunst, erin blijven wel. Zoals Dumoulin boven kwan in Baskenland kan vergelijkbaar zijn met vanmiddag, aant geel is ie al gewend sinds Lausanne.
En toch nog altijd tien keer meer reacties over tlj terwijl nl geschiedenis kan schrijven.

LyndaLid 6 juli 2015 om 09:59

Dit is wel een uitgelezen kans, maar ik denk niet dat je Cancellara lost op zo’n klim. Die man kan ongelooflijk veel kracht ontwikkelen op zulke pukkels, dat heeft ie al meermaals laten zien op steile hellingen (met én zonder kasseien). Maar de kans, en dus de hoop, die is er!

xistnc 6 juli 2015 om 10:05

Ik vind Dumoulin minder sterk overkomen dan in Zwitserland, Cancellara maakt juist de omgekeerde beweging. Dat neemt het onderlinge verschil in gewicht (11kg!) niet weg, maar het helpt wel – in het voordeel van Cancellara.

Tony Martin, die qua gewicht precies tussen hen in zit, zou de lachende tweede kunnen zijn vanmiddag. Mits hij niet hoeft te werken voor Kwiatkowski en Uran. De matige tactische keuzes van Etixx gisteren (klik) zouden vandaag nog wel eens door kunnen werken.

Het zou mij niet verbazen als Sagan vanmiddag in Huy de nieuwe leider is.

denistel 6 juli 2015 om 10:10

tis maar net wanneer de kanshebbers er aan beginnen als er vol gas die helingen op wordt gereden kan er veel gebeuren. en zeker op de muur als er daar vanaf onder wordt geknald kan het heel spannend worden wie er in het geel staat na de rit. ik denk ritwinnaar daniel martin en geel voor Uran

Smuckinho 6 juli 2015 om 10:17

Wacht, Dumoulin is 11kg (!!) zwaarder dan Cancellara?

achtpuntzes 6 juli 2015 om 10:25

@ xistnc:
volgens mij is Cancellara een paar kilo zwaarder dan Dumoulin, maar goed, ze hebben nooit bij mij op de weegschaal gestaan dus ik moet het ook maar van info van derden hebben.
edit; of je bedoelt dat zwaarder zijn juist een voordeel is?

xistnc 6 juli 2015 om 10:28

@achtpuntzes
Op letour.fr staan de maten van de renners. ‘Vroeger’ werd dit gemeten tijdens de medische controle daags voor de Tour, ik ga er gemakshalve vanuit dat dit nu nog steeds zo is en dat die maten daarop gebaseerd zijn.

Die paar kilo zijn er dan dus 11.

achtpuntzes 6 juli 2015 om 10:35

@ xistnc:
bij behoorlijk wat renners staat er geen lengte en gewicht. misschien hebben die de medische controle daags voor de tour gemist? ik ben geneigd om aan te nemen dat je aanname niet klopt. (dan bedoel ik dat de gewichten van de medische controle komen)
of dat Cancellara voordeel dan wel nadeel heeft tov Dumoulin op de muur van Huy omdat hij zwaarder is durf ik niet te zeggen.

Headlines

Materiaalzone

Populair