Manager Matxin: “Aru voor een Tourklassement, Pogacar start zonder druk”

dinsdag 17 december 2019 om 18:52
Manager Matxin: “Aru voor een Tourklassement, Pogacar start zonder druk”

foto: Cor Vos (archief)

Tadej Pogačar zal volgend jaar zijn debuut maken in de Tour de France, maar zijn ploeg UAE Emirates zal geen enkele druk leggen op de schouders van het Sloveense toptalent. “Fabio Aru is de aangewezen man om een klassement te rijden, Tadej start zonder druk”, zo vertelt teammanager Joxean Matxin in gesprek met TuttoBiciWeb.

Binnenkort verschijnt de nieuwe voorjaarseditie van RIDE, waarin we uitgebreid vooruitblikken op het nieuwe wielerseizoen. Het wordt wederom een lekker dikke editie vol verhalen over alles wat de wielersport zo mooi maakt. Pre-order hem nu online en ontvang leuke extra's. Wil je onze voorjaarsgids extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!

De 21-jarige Pogačar liet eerder vandaag aan SpazioCiclismo weten dat hij zich – in tegenstelling tot eerdere berichtgeving – volledig zal richten op de Tour en de Olympische Spelen van Tokio. “Tadej zal het dag per dag bekijken, hij mag zonder druk koersen”, aldus Matxin, die ook al kort vooruit keek naar de Giro d’Italia en de Vuelta a España.

In de Italiaanse ronde rekent UAE Emirates op Italiaans kampioen en klassementsman Davide Formolo, rittenkaper Diego Ulissi en sprinter Alexander Kristoff. In de Tour is het dan weer uitkijken naar Pogačar, Aru en snelle man Fernando Gaviria. “En in de Vuelta is het aan Formolo en David De la Cruz om een klassement te rijden.”

In de Ronde van Spanje is het ook uitkijken naar de sprints van Jasper Philipsen, aangezien de jonge Belg zijn debuut zal maken in de laatste grote ronde van het seizoen. Dit jaar mocht Philipsen mee naar de Tour en wist hij meteen enkele ereplaatsen te versieren.

Verdeling grote rondes
flag-it Giro d’Italia: flag-it Davide Formolo, flag-it Diego Ulissi en flag-no Alexander Kristoff
flag-fr Tour de France: flag-it Fabio Aru, flag-si Tadej Pogačar en flag-co Fernando Gaviria
flag-es Vuelta a España: flag-it Davide Formolo, flag-es David De la Cruz en flag-be Jasper Philipsen

Dit artikel delen:

13 Reacties

IlPirata 17 december 2019 om 19:07

Dat gaat knechten worden voor Aru.

0
lander luypaert 17 december 2019 om 19:24

Toch raar als Pogacar zegt de Tour is men hoofd doel. Dan denk ik niet dat hij met plek 58 zal blij zijn.

0
Groningen 17 december 2019 om 20:37

Pogacar gaat daar echt niet knechten, die blijft de eerste de beste bergrit bij de favorieten en komt daarmee voor Aru in het klassement en zal dat blijven ook

0
Doswielos 17 december 2019 om 19:49

Laatste kans voor Aru denk ik. Afgelopen jaar had hij nog de naweeën van zijn operatie aan de liesslagader. Echt benieuwd hoe hij het na een goede voorbereiding gaat doen. Over Pogi hoeven we het niet te hebben. Die zie ik de komende jaren wel een grote ronde of 5 winnen.

0
[email protected] 17 december 2019 om 20:05

Net als de vuelta toch?

0
Japsie 17 december 2019 om 20:13

Die neus van Matxin blijft maar groeien.

Overigens ging Formolo zich toch focussen op klassiekers? Twee grote rondes zijn dan toch wel gortig.

0
lander luypaert 17 december 2019 om 20:17

Ja de Waalse dat zijn er maar 2 hee de Giro valt daarna pas.

0
maklukzat 17 december 2019 om 21:00

Pogacar wordt maar gelijk voor de leeuwen gegooid. Hoezo geen druk na podium in de Vuelta. Giro was betere keus geweest.

0
Groningen 17 december 2019 om 21:29

Waarom? Hij heeft in de Vuelta laten zien dat hij het aan kan, niemand zal verwachten dat hij voor de eindwinst kan gaan, dus laat hem en ons lekker kijken waar hij uitkomt in de tour. Top 10 is gewoon prima, maar top 5 zie ik ook wel gebeuren.

0
maklukzat 17 december 2019 om 23:05

Druk zal er automatisch zijn. Tour is een andere wedstrijd, dan onbevangen een Vuelta rijden.

0
Paul4566 17 december 2019 om 23:41

Zonder druk naar de tour bestaat niet. Is die er niet vanuit het team, dan wel vanuit het publiek of de renner zelf

0
Kevin Lowagie 18 december 2019 om 09:24

Ik heb het niet zo voor renners die na een zwaar voorjaar ook nog de Giro moeten rijden. Dat programma is veel te zwaar voor Kristoff. Zo kan je renners volledig opbranden.

0
west 18 december 2019 om 12:38

Die De la Cruz blijft het ook weer voor elkaar krijgen…
Op basis van 1 zevende plaats in de Vuelta vier(!) jaar geleden mag hij in 2020 weer kopman worden in een grote ronde. Die gast is ondertussen dertig, heeft al bijna twee jaar niks gewonnen en heeft überhaupt nog nooit een eindklassement in een rondje gewonnen. Sterker nog, in al zijn rondjes ooit, heeft ie alleen in de ronde van Burgos ooit eens op het eindpodium gestaan. Zijn beste resultaat in 2019 was achtste in het eindklassement van de ronde van Guangxi. Achter kleppers als Rosa, Tolhoek en Eiking…
Je zou haast de term “overschat” gaan gebruiken. Of “uitstekende marketing”, één van de twee…

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone