Tadej Pogacar: “Mijn hoofddoel is de Tour de France”

dinsdag 17 december 2019 om 15:46
Tadej Pogacar: “Mijn hoofddoel is de Tour de France”

foto: Cor Vos (archief)

Tadej Pogačar zal volgend jaar toch niet aan de start staan van de Giro d’Italia. Het Sloveense toptalent heeft aan SpazioCiclismo laten weten dat hij zich volledig zal richten op de Tour de France. De renner van UAE Emirates mikt na de Ronde van Frankrijk ook op de Olympische Spelen van Tokio.

Eerder wist La Gazetta dello Sport nog te melden dat Pogačar in 2020 zijn Girodebuut zou maken, maar het zal dus een eerste deelname worden aan de Tour. De nummer drie van de voorbije Ronde van Spanje liet in Calpe – de uitvalsbasis voor het eerste trainingskamp met zijn ploeg – weten dat hij zijn seizoen zal beginnen in de Volta a la Comunitat Valenciana.

Vervolgens rekent UAE Emirates op hem in de UAE Tour. Pogačar, die binnenkort zal verhuizen naar Monaco, hoopt verder op een knalprestatie tijdens de Olympische wegrit van Tokio. De 21-jarige klimmer maakte afgelopen seizoen indruk door als neoprof de Volta ao Algarve en de Tour of California te winnen, gevolgd door een indrukwekkend optreden in de Vuelta.

Dit artikel delen:

13 Reacties

lander luypaert 17 december 2019 om 16:20

Met de vele afwezigen door de Olympische Spelen, zou hij zomaar eens de grote kanidaat kunnen zijn om de Tour te winnen! Gaviria gaat ook de Tour rijden dat wil zeggen dat Richeze ook te zien is in de Tour.

KimJungPoels 17 december 2019 om 16:36

Hahaha UAE fanboy. ;)

Je slaat Bernal en Roglic voorlopig toch zeker ook nog wel wat hoger aan?

Een kleine terugval bij Pogacar zoals een Mas die dit jaar had zou me overigens ook echt totaal niet verbazen. Dat het in de Tour gewoon allemaal net ff niet lukt.

lander luypaert 17 december 2019 om 16:39

Ja tuurlijk, maar zou Bernal niet Giro en Vuelta rijden? Om daarna Olympische spelen te rijden? En alle respect maar Roglic moet ook nog steeds bewijzen dat hij alles van vorig jaar kan overdoen. Dus dan is het toch niet zo gek om te zeggen dat hij bij de grote kandidaten hoort?

Kannibaal van Schepdaal 17 december 2019 om 17:12

Roglic heeft net Pogacar nog verslagen in de Vuelta. Ik zie Pogacar wel podium rijden, maar winnen is nog iets anders. Het kan, maar favoriet is hij niet.

ChefSpijker 17 december 2019 om 18:11

Volgens UAE zelf is Aru de man voor het klassement in de Tour en gaat Pogacar zonder druk mee. Al zou die rolverdeling heel snel anders kunnen zijn in de praktijk.

hartstikkebedankt 17 december 2019 om 16:46

Misschien wel de ploeg met het meeste talent, als je dan ook nog renners hebt als Kristoff, Ulissi, Rui Costa, Aru, Formolo en Gaviria met Richeze als lead-out, dan kan het wel eens een mooi seizoen worden.

lander luypaert 17 december 2019 om 16:47

Dan vergeet je De La Cruz, Dombrowski, Henao, Conti nog :P

Kannibaal van Schepdaal 17 december 2019 om 17:22

@lander luypaert: Niemand behalve verblinde fanboys ligt wakker van die knechten.

@hartstikkebedankt: Qua talent inderdaad wel een ploeg om in de gaten te houden. Bjerg en McNulty kunnen misschien wel meteen doorbreken. Philipsen kan verder doorgroeien en Ardila is wat zijn ruime eindwinst in de Baby Giro betreft ook iemand om naar uit te kijken. Renners als Ulissi, Costa en Formolo kunnen iets doen in de heuvelklassiekers, maar rijden toch vaak maar voor de ereplaatsen. Misschien kan Formolo nog wel een stap zetten als hij zich specialiseert in eendagskoersen. Pogacar en Gaviria wel de duidelijke speerpunten. Aru lijkt mij einde verhaal.

lander luypaert 17 december 2019 om 18:46

Bij Uae rijden volgende kopmannen een grote ronde:

De Giro: Formolo, Ulissi, Kristoff
De Tour: Pogacar, Aru, Gaviria
De Vuelta: De La Cruz, Formolo, Philipsen

officieel bevestigd:
http://www.uaeteamemirates.com/uae-team-emirates-set-sights-big-tours-2020/

Fikret 18 december 2019 om 01:48

Hebben ze met Aru en Pogacar twee kopmannen, ontbreken ze beide in de Giro en de Vuelta.

bilthoven 17 december 2019 om 19:35

Hoe kun je nou zowel op de Tour als op de Olympische spelen willen mikken? Tussen aankomst in Japan en de start van de Olympische wegwedstrijd zitten minder dan 5 dagen! Denkt Pogacar soms dat hij een superman is?? Iets meer realiteitszin lijkt me wel op zijn plaats……

Kevin Lowagie 18 december 2019 om 08:59

Het zou straf zijn dat hij in zijn eerste Ronde van Frankrijk top tien zou rijden, maar hij is dan ook een zeer groot talent. De combinatie met de OS lijkt me moeilijk haalbaar. Toch denk ik dat de winnaar van de wegrit op de OS de Tour zal gereden hebben.

Jan Blokland 18 december 2019 om 10:33

Dat denk ik ook. Maar dan zal die desbetreffende renner niet de Tour uitgereden hebben.

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair