Maison vindt geen onderdak voor 2020 en wordt fysiotherapeut

donderdag 14 november 2019 om 09:44
Maison vindt geen onderdak voor 2020 en wordt fysiotherapeut

Maison op kop in Luik-Bastenaken-Luik 2019 - foto: Cor Vos

Jérémy Maison stopt na vier jaar als profwielrenner. De nog altijd maar 26-jarige Fransman krijgt geen nieuw contract van Arkéa-Samsic en kan nergens anders terecht, ondanks dat hij zijn diensten aangeboden heeft bij meerdere ploegen. Hij richt zich nu op een baan als fysiotherapeut.

“Ik ben nu vier jaar prof en ben langs veel ploegen gegaan”, aldus Maison tegen het Franse L’Yonne. In 2016 debuteerde hij bij FDJ, waarna hij na twee jaar de overstap maakte naar Fortuneo-Samsic, het huidige Arkéa-Samsic. “Ik vond die vier jaar echt leuk, omdat ik wist wat ik kon doen. Maar misschien is wielrennen wel geen fulltime baan voor mij.”

Teleurstellingen
“Dat ik nu besloten heb te stoppen, voelt als een opluchting. Het was de laatste maanden best lastig, omdat ik wel de steun had vanuit mijn omgeving”, legt Maison uit. Hij heeft meerdere teammanagers nog benaderd. “Ik ben blij dat ik in ieder geval alles geprobeerd heb om in het profpeloton te blijven. Daar heb ik geen spijt van.”

Voor Maison was er nog een optie op continentaal niveau. “Daar had ik nog wat wedstrijden bij de profs kunnen rijden, maar ik realiseerde mij dat ik liever fysiotherapeut werd dan dat ik op lager niveau ging rijden”, vertelt hij. “Bij de profs heb ik meer teleurstellingen gehad dan goede tijden. Dat ik de fiets opzij zet zal mij goed doen. Het was niet makkelijk, maar ik heb het gedaan. Het is nu tijd om verder te gaan.”

Dit artikel delen:

1 Reactie

Emergo 14 november 2019 om 10:16

Dan kun je inderdaad maar beter thuis blijven.

Headlines

Materiaalzone

Populair