Maikel Zijlaard tekent contract bij SEG Racing Academy

woensdag 14 augustus 2019 om 13:57
Maikel Zijlaard tekent contract bij SEG Racing Academy

foto: Cor Vos

Maikel Zijlaard verlaat na twee seizoenen het Amerikaanse Hagens Berman Axeon. De 20-jarige Nederlander koerst volgend jaar namelijk voor SEG Racing Academy. “Ik ben supergemotiveerd en kijk echt uit naar de komende jaren”, zo laat de jonge Zijlaard weten in een perscommuniqué, dat vandaag werd uitgegeven door zijn toekomstige werkgever.

De Rotterdammer reed in 2018 zijn eerste wedstrijden voor het ProContinentale Hagens Berman Axeon. Hij wist geen zeges te boeken in het shirt van de Amerikaanse formatie, maar hij won dit jaar wel bijna de proloog in de Giro d’Italia U23. Zijlaard leek op weg naar de winnende tijd, maar de renner schoot in de laatste driehonderd meter uit zijn pedaal.

De Nederlander hoopt zich in eigen land verder te ontwikkelen. “Ik wil allereerst geweldige resultaten boeken, zowel individueel als in ploegverband. Verder hoop ik mezelf te ontwikkelen als renner. Het grote doel is natuurlijk om de stap naar de WorldTour te maken, maar nu wil ik vooral leren en succes hebben bij SEG Racing Academy.”

Voor Zijlaard – die twee geleden nog de Ronde van Vlaanderen voor junioren won – was het geen moeilijke keuze. “Ik heb gekozen voor SEG omdat ik me hier het beste kan ontwikkelen. Daarnaast voel je dat er sprake is van een goede chemie. Iedereen is bereid om voor elkaar te strijden”, aldus de neef van Michael Zijlaard, teammanager bij Roompot-Charles.

Dit artikel delen:

4 Reacties

Tinus 14 augustus 2019 om 14:38

Na aanstaande vertrek van Dainese en Groeves is daar natuurlijk ruimte. Goede keus lijkt me. Bij SEG ontwikkelt zich ieder jaar zeker 1 renner tot solide WT-niveau.

dikkechaap 14 augustus 2019 om 15:50

Het is te hopen dat zijn oom zich niet teveel met de begeleiding bemoeit.

SnellePelle 14 augustus 2019 om 16:18

Mwa, die zal bij Axeon niet veel in te brengen hebben gehad. En zo’n beste periode was het nu ook weer niet voor Maikel.

Als het een beetje tegen zit heeft oompje volgend jaar niet veel te doen en kan daar zijn ding doen.

Dus misschien volgend jaar 2 Zijlaarts en meer succes voor de youngster.

dikkechaap 14 augustus 2019 om 16:45

Geen touw aan vast te knopen, sorry.

Headlines

Materiaalzone

Populair