Magnus Cort slaat dubbelslag op aankomst bergop in Tour de Yorkshire

Magnus Cort slaat dubbelslag op aankomst bergop in Tour de Yorkshire

foto: LaPresse (archief)

vrijdag 4 mei 2018 om 18:56

Magnus Cort heeft in de Tour de Yorkshire de tweede etappe gewonnen. Bovenop de beklimming van Cow and Calf naar Ilkley was hij de beste van een uitgedund peloton na 149 kilometer. Met zijn laatste versnelling verwees hij Greg Van Avermaet naar de tweede plaats, voor Eduard Prades.

Vier koplopers kleurden de openingsfase van de koers: Tobyn Horton (Madison Genesis), Stéphane Rossetto (Cofidis), Garikoitz Bravo (Euskadi-Murias) en Tom Baylis (ONE) kregen niet meer dan drie minuten voorsprong, omdat het peloton zich niet weer wilde verkijken op de vlucht. Rossetto hield het langst stand aan kop, nadat hij ruim twintig kilometer voor de meet zijn medevluchters op het heuvelachtige parcours overboord kieperde.

Op de beklimming van Old Pool Bank werd Rossetto gegrepen door het peloton. De deur stond open aan de achterkant van deze korte maar steile (typisch Yorkshire) helling, maar een groot pak reed naar de voet van de slotklim van Cow and Calf naar Ilkley. BMC nam het commando richting de slotklim. Jacob Scott van ONE demarreerde nog, maar hij werd voor de slotklim nog teruggepakt.

Het tempo werd hoog gehouden door Michael Storer. Serge Pauwels ging op en over de Australiër, met zijn landgenoot Greg Van Avermaet in zijn wiel. De beslissende demarrage van de BMC-kopman volgde niet, waarna Magnus Cort een ferme versnelling plaatste in de slotmeters. Met fietslengtes verschil kwam de Deen over de finish, waarna hij ook nog eens de leiderstrui mocht aantrekken.

Dit artikel delen:

6 Reacties

krypton 4 mei 2018 om 18:59

Zo, dat was een krachtig eindschot van Cort Nielsen. Had ik niet verwacht op zo’n klimmetje. Storer ook sterk voor Sunweb.

Kosmonaut 4 mei 2018 om 19:00

Zo, die degradeerde GvA even…. Best indrukwekkend wel.

wilbertdh 4 mei 2018 om 19:04

Sky en Cofidis leidden het peloton voor de klim. Voor wie?

Jelle van der Linden 4 mei 2018 om 19:06

Wow, zeer sterk van Cort Nielsen. Dit had ik nog niet van hem verwacht, belooft wat voor in de toekomst, is hem gegund!

Patat Lefevre 4 mei 2018 om 21:01

Eindelijk een keer een goede uitslag van Van Empel :)

Gelegevaar 4 mei 2018 om 22:21

Cort is meer dan gewoon een sprinter, dat moge duidelijk zijn.

Headlines

Materiaalzone

Populair