Mads Pedersen wint slottijdrit, Neilson Powless eindwinnaar Ster van Bessèges

zondag 5 februari 2023 om 15:56
Mads Pedersen wint slottijdrit, Neilson Powless eindwinnaar Ster van Bessèges

Mads Pedersen - foto: Cor Vos

Mads Pedersen heeft op de slotdag van de Ster van Bessèges de lastige individuele tijdrit naar Alès gewonnen. De Deen was op het 10,6 kilometer lange parcours sneller dan het INEOS Grenadiers-tweetal Joshua Tarling en Ben Tulett. De strijd om de eindzege was ook spannend: Neilson Powless wist Mattias Skjelmose uit de leiderstrui te rijden en zo de Franse rittenkoers te winnen.

Door zijn plek in het algemeen klassement ging Mads Pedersen vroeg van start. Hij zette op de top van de 2,8 kilometer klim (aan gemiddeld 5,6%) een tijd van 15.25 minuut op de borden, wat goed was voor een gemiddelde snelheid van bijna 41,5 kilometer per uur.

Pedersen was acht seconden sneller dan INEOS-neoprof Joshua Tarling en tien seconden rapper dan Ben Tulett. Daardoor mocht de Deen toch een ritzege bijschrijven op zijn palmares. In de openingsrit werd hij nog tweede achter Arnaud De Lie op een lastige aankomst.

De strijd om het eindklassement werd een heus secondenspel. Mattias Skjelmose (Trek-Segafredo) verdedigde een voorsprong van vier seconden op Neilson Powless (EF Education-EasyPost) en dat lukte hem net niet. De Amerikaan was namelijk vijf seconden sneller en trok zo de eindzege naar zich toe. Pierre Latour (TotalEnergies) werd derde in het eindklassement.

Dit artikel delen:

7 Reacties

Ronellenfitsch 5 februari 2023 om 16:21

Als Arkea gisteren niet de slag had gemist, had Vaquelin zomaar ook eindwinnaar kunnen zijn …

1
Mr. Tornado 5 februari 2023 om 16:22

Joshua Tarling, die reed vorig jaar nog bij de junioren rond. Ik ben benieuwd hoe zijn progressie dit seizoen zal zijn. Mooie binnenkomer in ieder geval.

0
ronddraaien 5 februari 2023 om 17:52

Zo’n uitslag belooft nog altijd iets meer als je het kan doen in een tijdrit inderdaad.

0
Limal 5 februari 2023 om 18:25

Een tijdrit met een klimmetje op het einde dan nog, dus op vlakke parcoursen zal deze 88 kg zware reus allicht nog beter uit de verf komen. Grappig trouwens dat uitgerekend Tullet maar net achter hem finisht – die is met zijn 58 kg nog atypischer als tijdrijder.

0
Cochise 5 februari 2023 om 19:37

1 seconde… Dat is balen voor Skjelmose.

EF al 5 zeges, dat is al meer dan de helft van hele vorige seizoen.

0
xistnc 5 februari 2023 om 21:11

Pedersen wint dan wel, maar Trek loopt op één dag twee eindzeges mis.

0
Powless de Boskabouter 5 februari 2023 om 20:37

BAM!!!!!!!!

0

Headlines

Populair

Materiaalzone