Mads Pedersen: “Corona blijft, maar ik maak me geen zorgen”

donderdag 16 juni 2022 om 17:46
Mads Pedersen: “Corona blijft, maar ik maak me geen zorgen”

Mads Pedersen (links) met Jasper Philipsen - foto: Cor Vos

Mads Pedersen gaat zich niet anders gedragen richting de Tour de France, nu in de Ronde van Zwitserland meerdere coronagevallen zijn opgedoken. Dat laat de Deense kopman van Trek-Segafredo weten na de tweede rit van de Baloise Belgium Tour. “Het coronavirus blijft, maar ik maak me geen zorgen”, vertelt hij.

Binnenkort verschijnt de nieuwe voorjaarseditie van RIDE, waarin we uitgebreid vooruitblikken op het nieuwe wielerseizoen. Het wordt wederom een lekker dikke editie vol verhalen over alles wat de wielersport zo mooi maakt. Pre-order hem nu online en ontvang leuke extra's. Wil je onze voorjaarsgids extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!

Wel verscheen Pedersen met een mondkapje bij het flashinterview en op het podium, want na zijn derde plek in de tweede etappe blijft hij leider in het algemeen klassement. “Het is mooi om de leiderstrui te behouden, maar ik had morgen liever in mijn eigen tijdritpak gereden”, doelt hij op de individuele tijdrit van 11,8 kilometer naar Averbode.

“Maar het is ook mooi om de leider te zijn. Hopelijk blijft het zo na de tijdrit”, zegt Pedersen. “Het is ook een goede voorbereiding voor de Tour-tijdrit in Kopenhagen. Deze tijdrit is ook technisch, dus dat wordt mooi.”

Kritiek
Ook deed Pedersen nog zijn beklag bij de wedstrijdjury van de UCI. “We probeerden de race te controleren, maar toch gebruiken veel gebruiken de stoep en het fietspad. Ik weet dat we die niet kunnen afsluiten, maar sommigen vallen daar ook aan. De UCI zegt altijd dat ze straffen gaan uitdelen, maar uiteindelijk gebeurt het nooit. Dat is erg frustrerend. Veel renners volgen de regels wél, maar die anderen moeten echt een boete krijgen.”

Dit artikel delen:

1 Reactie

Limal 16 juni 2022 om 17:53

Dat gesprek met de jury vond ik toch interessanter om in de titel te verwerken… (die andere discussie hebben we vandaag en de afgelopen jaren al genoeg gevoerd/ondergaan…)

0

Headlines

Populair

Materiaalzone