Madiot steekt hand in eigen boezem: “We hadden Pinot eerder uit koers moeten nemen”

maandag 14 juni 2021 om 18:06
Madiot steekt hand in eigen boezem: “We hadden Pinot eerder uit koers moeten nemen”

Marc Madiot rekent de blessure van Thibaut Pinot zichzelf deels aan. Als het aan de ploegleider van Groupama-FDJ had geleden, dan hij zijn Franse kopman vorig jaar in de Tour de France eerder uit koers gehaald. “Dan zouden we ons niet in deze situatie bevinden”, vertelt hij aan Ouest-France.

Pinot is al sinds zijn valpartij in de openingsetappe van de grootste wielerwedstrijd ter wereld aan het sukkelen met zijn gezondheid. De 31-jarige renner reed de Tour de France nog wel uit, maar achteraf is dat niet de juiste keuze gebleken. “Achteraf niet, nee. Maar op de eerste rustdag konden we niet echt vaststellen wat er aan de hand was. We zagen blauwe plekken, maar dat was alles. Als we verder onderzoek hadden kunnen doen, hadden we hem gedwongen om te stoppen.”

“Het is wat het is”, gaat hij verder. “Laten we proberen om een doorstart te maken en met frisse moed aan de toekomst te bouwen. We zijn bezig om Pinot weer op de rails te krijgen, maar het is een lang proces. We hadden hem nooit in deze toestand mogen laten komen. Ik hoop dat hij in de komende weken weer normaal kan functioneren.”

Vertrouwen in goede afloop
Pas als dat is gelukt, wil Madiot vooruitkijken naar nieuwe doelen. “Het is nog niet zeker dat hij weer volledig fit zal worden, maar ik twijfel niet aan zijn vermogen om weer terug te keren. Mensen hebben vaak gezegd dat Pinot mentaal niet de sterkste is, maar ik wil graag mijn pet voor hem afnemen. Hij laat dingen zien die ik nog nooit heb gezien…”

Dit artikel delen:

10 Reacties

Natte spons 14 juni 2021 om 18:15

Ik heb niet altijd de hoogste pet op van Madiot, maar dit vind ik toch wel van grote klasse spreken.

rennerske 14 juni 2021 om 18:29

Manmoedig boetekleed!

IlPirata 14 juni 2021 om 18:49

Hand in eigen boezem, kan je enkel waarderen. Gelukkig voor hem heeft zijn ploeg Gaudu nog rondrijden.

KennyKlimmen 14 juni 2021 om 19:17

Poh, als fan vind ik het toch zwaar kut dat gasten als Pinot en Dumoulin niet kunnen laten zien wat ze in zich hebben. Hopelijk mogen ze beide nog eens schitteren op het hoogste niveau.

Mitchel1975 14 juni 2021 om 20:05

Hopen dat ie terugkomt! Geweldige renner met mooie aanvalslust

xistnc 14 juni 2021 om 20:16
Quote:
Als het aan de ploegleider van Groupama-FDJ had geleden, dan hij zijn Franse kopman vorig jaar in de Tour de France eerder uit koers gehaald.

Behalve dat de zin niet klopt omdat er een woord mist, is dit toch helemaal niet wat Madiot zegt? Nu lijkt het net alsof Madiot destijds al vroeg heeft geopperd om Pinot uit koers te halen.

Panache 14 juni 2021 om 20:22

Een spelfout, een ontbrekend woord én een verkeerde duiding. Inderdaad niet het beste bericht van de week… Welke punker heeft het bericht geschreven?

Zenon J 14 juni 2021 om 20:33

De voorlaatste zin is ook een topper..

Fast Freddy 14 juni 2021 om 20:36

Google translate lol

Titaantje 14 juni 2021 om 20:47

toch genoeg belgische redactieleden hier die, neem ik aan, vloeiend frans spreken en schrijven…

Headlines

Materiaalzone

Populair