Lutsenko sluit Dauphiné af als tweede: “Heel blij mee”

zondag 6 juni 2021 om 18:35
Lutsenko sluit Dauphiné af als tweede: “Heel blij mee”

foto: Cor Vos

Alexey Lutsenko is de verrassende nummer twee van het Critérium du Dauphiné. In de afsluitende bergrit naar Les Gets wist de Kazach van Astana-Premier Tech zijn tweede positie in het klassement vast te houden. “Ik ben heel blij dat ik op het podium sta”, zegt Lutsenko na afloop.

“Ik sluit hier af met een tweede plaats en een ritzege, dat is een heel goed resultaat voor mij. Dus daar kan ik blij mee zijn”, vertelt hij. “Er zijn hier veel toppers, dus het is heel speciaal om hier tussen Richie Porte en Geraint Thomas in te staan.”

Lutsenko had de hele dag steun van Ion Izagirre. “De ploeg heeft de hele week goed gewerkt, dus ik moet ze bedanken. Vooral Ion, die mij de laatste twee dagen geholpen heeft om op dat podium te blijven. Vandaag was heel zwaar en een groot gevecht, dus ik ben blij dat ik het kon afmaken”, geeft hij aan. “Nu ga ik herstellen en dan is het alle ballen op de Tour de France.”

Ploegleider Dmitry Fofonov had louter goede woorden over voor Lutsenko en Izagirre. “We hebben laten zien dat we een van de sterkste ploegen in de wedstrijd waren. We mogen daarom blij zijn met een ritoverwinning, een eerste en een tweede plek in de tijdrit, en dan nog een tweede plaats in het eindklassement met Alexey”, vertelt Fofonov.

Dit artikel delen:

1 Reactie

flipper 7 juni 2021 om 08:25

De tweede plaats is de eerste verliezer…

Volg hier

Headlines

Materiaalzone

Populair