Luke Rowe verlengt contract bij Team Ineos tot eind 2023

donderdag 20 februari 2020 om 10:04
Luke Rowe verlengt contract bij Team Ineos tot eind 2023

Wegkapitein Luke Rowe heeft zijn contract bij Team Ineos jaar verlengd tot en met eind 2023, zo meldt de ploeg op haar website. “Ik ben verheugd om onderdeel van dit nieuwe hoofdstuk te zijn”, aldus een gelukkige Rowe.

De 29-jarige Brit rijdt sinds 2012 bij de WorldTour-formatie en heeft zich de laatste jaren ontwikkeld tot een belangrijke kracht binnen het team. Dave Brailsford, de teammanager, is uitgesproken over het belang van Luke Rowe: “Luke vertegenwoordigt waar dit team voor staat – vastberadenheid, hard werken, leren van terugslag en daar sterker van terugkomen, vooraan in het peloton willen racen en altijd het team op de eerste plaats zetten. Hij is een echte coureur, een erg getalenteerde wielrenner en hij stelt zich volledig in dienst van het team. Hij is een belangrijk onderdeel van ons verleden en hij zal een belangrijke rol blijven spelen in onze toekomst.”

Rowe is de afgelopen jaren in zijn rol als wegkapitein gegroeid. Hij helpt jonge renners om te wennen binnen het team, waar hij een van de vaandeldragers is. “Voor mij is dit het nummer één team in de wereld. Dat is een belangrijke factor geweest om mijn toekomst aan Team Ineos te verbinden”, licht de Welshman zijn contractverlenging toe. “Koersen winnen vind ik speciaal en dat is iets waar we met ons team steeds naar streven.”

Momenteel is Luke Rowe actief in de Volta ao Algarve, waar hij zich voorbereidt op de voorjaarsklassiekers.

Dit artikel delen:

4 Reacties

re-cycle 20 februari 2020 om 10:18

Had hij geen contract voor dit jaar? Je zou anders verwachten dat zijn vier jaar verlengde contract tot 2024 zou zijn.

0
bilthoven 20 februari 2020 om 11:18

Rowe is inderdaad een ongelooflijk belangrijke pion binnen het Team Ineos. Hij is ook dit jaar weer één van de speerpunten van zijn ploeg voor de Vlaamse klassiekers en Roubaix, het zou leuk zijn, als hij zich in deze koersen weer eens echt van voren zou kunnen laten zien (Hij werd in het verleden al eens 5de in Vlaanderen en 3de in Kuurne).

0
Thijs van der Wal 20 februari 2020 om 13:04

“…vooraan in het peloton willen racen…” – Tony says no.

0
leegloper 20 februari 2020 om 14:47

” altijd het team op de eerste plaats zetten.”
En daarvoor Kruijswijk van de weg willen drukken.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone