Lukas Pöstlberger: “Verrast dat ik de gele trui nog heb”

donderdag 3 juni 2021 om 09:57
Lukas Pöstlberger: “Verrast dat ik de gele trui nog heb”

foto: Cor Vos

Lukas Pöstlberger heeft zichzelf in de tijdrit van het Critérium du Dauphiné verrast. De Oostenrijker van BORA-hansgrohe werd negende in de chrono en hield ten opzichte van Alexey Lutsenko exact één seconde over om de gele leiderstrui te behouden. “Dit was de tijdrit van mijn leven”, lacht hij na afloop.

“Het lijkt erop alsof de gele trui vleugels geeft”, zegt hij. “Ik was blij toen ik het parcours zag, vanwege de technische stukken en de heuvelachtige wegen. Het waren niet echt vlakke wegen, wat in het voordeel van de echte tijdritspecialisten was geweest.”

“Ik heb veel risico genomen in de afdalingen, om zo krachten te sparen voor de zware stroken. Ik kon in het laatste stuk, met wind in de zij, ook naar een grotere plaat schakelen. Ik denk dat dat de sleutel was tot het succes. Maar uiteindelijk ben ik wel verrast dat ik de gele trui nog heb”, aldus Pöstlberger.

In het klassement volgt Lutsenko nu op één seconde van Pöstlberger. Daarachter volgen Kasper Asgreen en Ion Izagirre op negen tellen van de gele trui. “We moeten donderdag uitkijken voor de bonificatieseconden onderweg, maar de kans bestaat dat ik de trui nog een dag kan dragen”, vertelt de leider.

Dit artikel delen:

6 Reacties

Wheely 3 juni 2021 om 10:23

Ik had er wel vertrouwen in Lukas, was immers een tijdrit voor punkers.

re-cycle 3 juni 2021 om 10:38

aan de leiding staan, of rijden geeft je mentaal nu eenmaal een boost waardoor je tot meer in staat blijkt te zijn dan je zelf voor mogelijk houdt.

PantanoJ013 3 juni 2021 om 11:09

Tenzij je Roglic heet in de Tour 2020 ;)

Aart van Woud 3 juni 2021 om 13:16

Roglic reed toen gewoon naar behoren. Het was alleen dat Pogacar een buitenaardse prestatie leverde.

lo squalo dello Stretto 3 juni 2021 om 11:51

Al een geluk dat hij niet voor Astana rijdt of het kot was hier te klein

Natte spons 3 juni 2021 om 12:26

Kan toch wel een flink potje hardrijden, ik vond het opvallender dat er vooraf werd gezegd dat hij het geel vrijwel zeker niet zou houden. Dat het close zou worden OK.

Volg hier

Headlines

Materiaalzone

Populair