Luka Mezgec: “Het is fantastisch om hier opnieuw te winnen”

vrijdag 10 oktober 2014 om 15:10

Luka Mezgec snelde in de straten van Zhangjiakou naar de eerste ritwinst in de Tour of Beijing 2014. Vorig jaar wist hij daar de laatste etappe te winnen, wat toen voor hem de eerste sprintzege in een WorldTour-wedstrijd betekende. Vandaag ging hij op herhaling en zette tevens zijn krabbel op de eerste leiderstrui. “Maar het zal moeilijk worden om deze te verdedigen”, denkt de Sloveen in een persbericht van de ploeg.

Vanzelfsprekend was de winst van de Giant-Shimano-renner allerminst. “Ik heb het onderweg erg moeilijk gehad, daar het constant op en neer ging. We reden ook lange tijd op een aardig grote hoogte. Maar de ploeg heeft het erg sterk gedaan door de vlucht te controleren en mij in positie te houden wanneer het tempo de lucht in ging. Daar door ging ik frisser de finale in.”

“Het plan was om mij in de laatste kilometers af te zetten in het juiste wiel. Dit werkte perfect. Het is fantastisch om hier opnieuw te winnen en hopelijk kunnen we dat deze week nog een aantal keer herhalen. Er liggen in ieder geval kansen voor ons team. Het zal moeilijk worden om de leiderstrui tot en met de bergetappe te verdedigen, maar dat zien we wel”, aldus Mezgec.

Dit artikel delen:

Headlines

Populair

Materiaalzone