Lucinda Brand wil snel terugkeren: “Maar EK halen lijkt onmogelijk”
foto: Cor Vos (archief)
zondag 23 oktober 2022 om 09:49

Lucinda Brand wil snel terugkeren: “Maar EK halen lijkt onmogelijk”

Lucinda Brand is gebrand om snel weer op de fiets te zitten. Gisteren brak de Europese kampioene veldrijden haar middenhandsbeentje bij een valpartij op training, waardoor ze in ieder geval de Wereldbeker van Tábor moet missen. “Er komen wat uitdagende weken aan”, vertelt ze.

“Maandag word ik geopereerd en daarna zal ik hard werken om terug te komen in competitie, zo snel als gerechtvaardigd is”, aldus Brand in een bericht op sociale media. Een breuk in een middenhandsbeentje is een vervelende blessure, zeker voor crossers.

De kopvrouw van Baloise Trek Lions moet, naast de Wereldbeker van Tábor, ook vrezen voor het Europees kampioenschap in Namen van zaterdag 5 november. “Een comeback voor het EK lijkt onmogelijk”, zegt ze met een huilend poppetje ernaast. “Maar we zullen zien hoe het loopt.”

RIDE Magazine
4 Reacties
Sorteer op:
23 oktober 2022 10:29
Heerlijke strijdbare vrouw deze Brand, die komt sterker terug.

Waar vind ik hier trouwens de veldritkalender? Geen idee wanneer dat EK is.
    23 oktober 2022 10:34
    De kalender kan je hier bekijken: https://www.wielerflits.nl/nieuws/veldrijden-op-tv/. Bij een aantal crossen kan je ook al zien waar het wordt uitgezonden. Het EK in Namen wordt georganiseerd op 5 en 6 november.
    23 oktober 2022 10:54
    Bedankt Zeger!
23 oktober 2022 10:34
Rottige blessure. Hup Lucinda!

Edit redactie: Bedankt, is aangepast.

Reacties zijn gesloten.