Lucinda Brand gaat koersen voor Trek-Segafredo en crossen bij Telenet-Fidea

donderdag 1 augustus 2019 om 08:14
Lucinda Brand gaat koersen voor Trek-Segafredo en crossen bij Telenet-Fidea

foto: Cor Vos (archief)

Lucinda Brand maakt op 1 januari 2020 de overstap naar twee verschillende ploegen. De Nederlandse renster vertrekt bij Team Sunweb voor een transfer naar Trek-Segafredo én Telenet-Fidea. Bij de ene ploeg komt Brand uit op de weg, bij de andere ploeg in het veld.

Trek-Segafredo en Telenet-Fidea zijn allebei partners van fietsensponsor Trek Bikes. Brand tekent een contract voor twee jaar. “Om mijn ambities op de weg waar te maken, kies ik voor de transfer naar Trek-Segafredo”, zegt Brand. “Ik keek uit naar een ploeg met ambitie, professionele faciliteiten en voldoende ondersteuning. Ik krijg ook de vrijheid om mijn doelen te bereiken.”

Zo wil Brand volgend seizoen deelnemen aan de Olympische Spelen in Tokio. “En direct na het crossseizoen wil ik in het voorjaar rijden tot en met Luik-Bastenaken-Luik. Samen met mijn veldritwedstrijden, heb ik goede vooruitzichten voor 2020”, aldus de 30-jarige Brand. De laatste drie seizoenen reed ze voor Team Sunweb. Daarvoor kwam Brand uit voor Rabobank-Liv en de AA Drink-wielerploeg van Leontien van Moorsel.

Gecombineerde voorstel
Afgelopen veldritwinter boekte Brand drie wereldbekerzeges en pakte ze de Nederlandse titel. “Ik wil het blijven combineren met koersen op de weg. Dat laatste blijft nog wel mijn belangrijkste focus in het seizoen, maar het gecombineerde voorstel met Telenet-Fidea in de wintermaanden sprak me meteen aan”, legt Brand uit. Ze komt bij Telenet-Fidea te rijden onder de vleugels van teammanager Sven Nys.

Dit artikel delen:

24 Reacties

Wbv14 1 augustus 2019 om 08:42

Mooie combinatie weg (trek) veld (telenet) .
Succes

Hoebele 1 augustus 2019 om 12:16

Vreemd, want Trek-Segafredo heeft met o.a. Neff ook een MTB/veldritploeg.

Cadellie 1 augustus 2019 om 09:06

Dit wilde Sven Nys toen ook met Tom Pidcock

Boomie1 1 augustus 2019 om 10:01

Dat lag niet aan Nys dat dat “mislukt” is, dat lag aan Pidcock zelf die een voorstel kreeg voor een “eigen ploeg” (TPR = Tom Pidcock Racing).

Cadellie 1 augustus 2019 om 11:13

Weet ik! Maar ik bedoel te zeggen dat dit niet apart is, omdat zij het toen met Tom al wilden doen.

Bever 1 augustus 2019 om 09:13

Heel veel succes Lucinda. Wat een aderlating voor Sunweb. 1 augustus. Het traditionele ‘godsamme Sunweb hebben jullie weer zitten slapen en waar zijn jullie mee bezig’ seizoen is aangebroken.

HoofdIsVrij 1 augustus 2019 om 09:13

Eerst Ellen van Dijk weg nu Lucinda Brand. Hmm.

xistnc 1 augustus 2019 om 09:49
Quote van Lucinda:
Ik keek uit naar een ploeg met ambitie, professionele faciliteiten en voldoende ondersteuning

Au.

Boomie1 1 augustus 2019 om 10:01

Juist ja, je hoort het Tom Dumoulin ook zeggen….

Pak Haas 1 augustus 2019 om 17:35

Blijkbaar had zij andere voorwaarden dan Nieuwenhuis.

Brand kwam altijd met een prive busje en familie als mechaniekers, Nieuwenhuis met de teamcamper en teammechanieker. Raar.

greeny 1 augustus 2019 om 17:53

ach de vrouwen ploeg staat neem ik aan los van de mannenploeg? of delen ze alle faciliteiten, trainers, ploegleiders, mechaniekers, soigneurs? als je xistnc heet wil je maar wat graag alles naar beneden halen wat niet je geliefde jumbo ploeg is

Mike1973 1 augustus 2019 om 09:59

Weer een topper die Sunweb gaat verlaten. Kan geen toeval meer zijn…..

Samlambeej 1 augustus 2019 om 10:09

Sommige sponsoren lopen weg bij ploegen die niet winnen.
Sunweb bekijkt het anders.
Daar laten ze hun winnaars weglopen.
Sponsor en ploegleiding.

greeny 1 augustus 2019 om 17:55

ja want ploegen moeten alle renners/rensters tegen hun wil houden? als iemand wat anders wil en een aflopend contract heeft dan doet diegene dat gewoon, mss gaat het ordinair om geld.. gaat ze natuurlijk nooit zeggen.

Samlambeej 1 augustus 2019 om 22:24

@greeny
Dat zou goed kunnen. Maar dan zal het nooit een topteam worden terwijl ze dat wel in hun hadden. Vandaar de zure teleurstelling bij veel mensen.
Als wat profileren Visbeek, Reef en Spekenbrink de ploeg eigenlijk? Als je even gaat kijken hoeveel grote renners daar ooit gereden hebben dan zou je zeggen: geweldig team om door te groeien.

Een probleem voor hen is dat je de laatste tijd erg veel negatieve geluiden hoort van van goeie renners die er vertrekken. Deze keer Brand: “Ik keek uit naar een ploeg met ambitie, professionele faciliteiten en voldoende ondersteuning. Ik krijg ook de vrijheid om mijn doelen te bereiken.”
Toch niet helemaal lekker voor Sunweb.

greeny 1 augustus 2019 om 23:52

heb jij ooit een ander persbericht over nieuwe ploeg anders gehoord dan nietszeggend geneuzel? “dit project is geweldig”, “heerlijk andere aanpak”, “wilde graag in het azuurblauw rijden”
ik snap dat het nu allemaal sunweb bagger en kut is maar soms willen mensen ook meer lezen in run of the mill persberichtjes dan dat er is.
kijk ff naar woutje zijn verhaal over dat ziekenhuis in la douce france… als dat tom was geweest was de wereld te klein want sunweb zorgt voor verkeerd ziekenhuis ofzo. omdat ze volgens iedereen hier nu alles fout doen, maar dat zal wel meevallen. Zelfs Bling (aan ploegen echt geen gebrek hoor die hem willen) heeft na al het gezeik in de week voor de tour voor 2 jaar bijgetekend… zo slecht zal het dan allemaal wel zijn natuurlijk

Brabander 1 augustus 2019 om 10:23

Na Ellen van Dijk weer een sterkhouder van Sunweb naar Trek. Ik las het hierboven al en daar sluit ik me bij aan: Hmmm

Ottof 1 augustus 2019 om 10:53

Ik snap het wel, Cervelo heeft ook niet een echt crossfiets.. Afgelopen winter reed ze nog op giant crossfietsen

HoofdIsVrij 1 augustus 2019 om 11:08

Ik ben benieuwd waar Nieuwenhuis dan op gaat fietsen.

EmPeHa 1 augustus 2019 om 12:48

Aan het begin van het jaar werd gezegd dat dat werd opgelost. Misschien (stiekem) een Focus Mares? Dat valt ook onder Pon.

Cadellie 1 augustus 2019 om 15:07

Zover ik weet gaan ze crossen op een gravelbike van Cervelo met een iets andere bracket, zodat dit voor de cross beter uitkomt.

EmPeHa 1 augustus 2019 om 15:35

Dat had ik gemist dat Cervelo nu de Aspero gravel bike heeft.

xistnc 1 augustus 2019 om 15:42

Naast de Aspero wellicht ook een Gavero, komend seizoen…

Pak Haas 1 augustus 2019 om 16:28

Succes Lucinda,

Dat je het beter mag gaan doen dan Lars van der Haar. Die dacht bij Telenet ook een betere begeleiding en ondersteuning te krijgen. Dat heeft hij inderdaad gekregen,

nu het resultaat nog.

Bij Sunweb was hij toch echt een betere renner.

Headlines

Populair

Materiaalzone