Brand doet toch niet mee aan EK veldrijden, Kaptheijns opgeroepen als vervanger
foto: Cor Vos
donderdag 3 november 2022 om 15:50

Brand doet toch niet mee aan EK veldrijden, Kaptheijns opgeroepen als vervanger

Lucinda Brand zal zaterdag dan toch niet aan de start verschijnen van het EK veldrijden in Namen. De Nederlandse titelverdediger heeft toch nog te veel last van de breuk in haar rechter middenhandsbeentje.

Brand maakte wel deel uit van de selectie van de KNWU voor het komende EK veldrijden in Namen, maar zou deze week pas definitief de knoop doorhakken. De regerende Europese kampioen komt nu toch tot de conclusie dat het EK nog te vroeg komt. “Ik kan mijn Europese titel helaas niet verdedigen in Namen. Het herstel van mijn rechterhand verloopt heel erg goed en ik zou zeker van start kunnen gaan in een wegkoers.”

“Maar voor een veldrit en met name de cross in Namen is het ontzettend belangrijk om de controle over je fiets te hebben. Ik ben op dit moment voor 80% hersteld, maar dat is niet genoeg om zaterdag voor de overwinning te strijden. Ik blijf me nu verder richten op mijn herstel, om zo de laatste stap te zetten naar mijn rentree in het veld”, laat Brand weten via haar ploeg Baloise Trek Lions.

De uitgesproken favoriet voor het EK in Namen is Fem van Empel, die dit seizoen al zeven crossen wist te winnen. Denise Betsema, Blanka Kata Vas, Annemarie Worst, Marianne Vos en Ceylin del Carmen Alvarado lijken – zeker bij afwezigheid van Brand – de voornaamste concurrenten.

Update (15.50 uur)

De KNWU heeft inmiddels de vervanger van Lucinda Brand bekendgemaakt. Maud Kaptheijns zal in plaats van de huidige Europese kampioene aan de start staan in Namen. De Nederlandse selectie bij de elite-vrouwen bestaat – naast Kaptheijns – uit Denise Betsema, Fem van Empel, Annemarie Worst, Ceylin del Carmen Alvarado, Inge van der Heijden, Marianne Vos en Aniek van Alphen.

RIDE Magazine
6 Reacties
Sorteer op:
3 november 2022 12:22
Kan daar ook niets gaan doen tegen een Van Empel in bloedvorm als ze zelf niet top is.
3 november 2022 13:40
Gewoon verstandige beslissing. Uiteraard balen maar er komt nog genoeg aan.
    3 november 2022 14:02
    Precies. En nu noodgedwongen wat rust nemen kan later in het seizoen wel eens een voordeel blijken. De klassementen vergeten en alles zetten op het zo fris en in vorm mogelijk aan de start staan in Hoogerheide, zou ik zeggen. Zou wel eens de laatste realistische kans op een tweede wereldtitel kunnen blijken te zijn, aangezien de jonkies volgend seizoen nog weer wat sterker zullen zijn.
Manon Bakker wordt overgeslagen of is zij nog belofte?
3 november 2022 21:45
Prima ingefluisterd door Sven Nys. Brand eerst laten aankondigen dat ze overweegt deel te nemen terwijl ze al weet dat ze dat niet zal doen. Dan een paar dagen later aankondigen dat het toch niet gaat lukken. Twee maal extra publiciteit in de media zonder daar iets voor hoeven te doen.
    4 november 2022 07:28
    Inderdaad.

    Bertje, Berlinda, dhr Vanderoeckelaar en zijn driepotige muilezel Sjors zijn daar toch mooie alle 4 ingestonken. Legendarische mediacampagne.

Reacties zijn gesloten.