Lucinda Brand: “Bij Telenet-Baloise kan ik ook mijn veldritdroom waarmaken”

Door , zondag 1 september 2019 om 12:16
Lucinda Brand: “Bij Telenet-Baloise kan ik ook mijn veldritdroom waarmaken”

©Cor Vos

Lucinda Brand (30) zit in de laatste rechte lijn richting Yorkshire. Daarna neemt ze even rust en draait ze de knop om richting veldritseizoen. En op 1 januari ruilt ze haar vertrouwde Sunweb-shirt in voor een crosspakje van Telenet-Baloise. Onder de vleugels van Sven Nys hoopt ze ook in het veldrijden haar dromen waar te maken.

Gisteren werd op de Balenberg, thuisbasis van Sven Nys, Telenet-Baloise voorgesteld. Want, geloof het of niet, volgend weekend wordt in het Belgische Eeklo het veldritseizoen afgetrapt. Een leuke nieuwkomer bij het team van Sven Nys is Lucinda Brand. De teammanager praatte gisteren enthousiast over de komst van Brand. “Ik ben ontzettend blij dat Lucinda voor ons heeft gekozen“, vertelde Nys gisteren aan WielerFlits.be.

Trek
“Dat is dan wederzijds”, vertelt de vice-wereldkampioene in het veld. “Door dat dubbele contract kan ik zowel mijn ambities op de weg voortzetten, als rekenen op een goede begeleiding in het veld.” Na een verblijf van drie jaar bij Sunweb, gaat Brand op 1 januari bij Telenet-Baloise aan de slag. Al doet ze dat alleen in het veldrijden. Op de weg komt ze uit voor Trek-Segafredo. De Trek-fiets is de gemeenschappelijke deler in beide teams.

“Ik ben bij Sunweb heel wat professionaliteit gewend en het is geen geheim dat dat in het dameswielrennen nog niet in elk team zo is. Daar wilde ik dan ook absoluut geen afstand van doen. Dan is Trek-Segafredo een goede keuze. Maar daarnaast wil  ik ook nog stappen zetten in het veldrijden. Dan is dit toch wel de ideale combinatie geworden. Op technisch vlak kan ik in het veldrijden nog vooruitgang boeken. Ik verwacht in het team van Sven Nys die stappen te kunnen zetten.”

Indruk
Vorige week trok Brand alvast een eerste keer mee op stage met Telenet-Baloise. En ze maakte indruk. “Dat Lucinda op de weg vlotjes meetrainde met de mannen, zorgde toch voor veel respect”, klonk het bij Nys en co. Brand relativeerde. “Ik ben normaal niet het grootste trainingsbeest, maar in de aanloop naar het WK haal ik er uiteraard alles uit wat er in zit.”

De Zuid-Hollandse wilde wel nog niet verklappen in hoeveel disciplines ze in Yorkshire zal actief zijn. “Ik wil geen gedoe met de bondscoach”, lacht ze. “Dinsdag worden de selecties bekendgemaakt. In afwachting moet ik nog even zwijgen, maar dat ik er in Yorkshire zeker bij ben, is uiteraard geen geheim. Daarna neem ik even rust vooraleer ik de crossfiets van stal haal.”

Respect en vertrouwen
In het verleden zagen we Lucinda Brand al in oktober aan het werk in het veld. Dit jaar wordt dat pas ergens in november. “Het is een vol en pittig wegseizoen geweest. Ik wil even de tijd nemen om weer rustig op te bouwen vooraleer ik in competitie ga. Ik heb trouwens een goede afspraak met Sven dat ik niet gepusht zal worden om té veel wedstrijden te rijden. Zo zal ik ook na het WK veldrijden snel weer focussen op het voorjaar op de weg. Dat ik die ruimte en vrijheid krijg om mijn jaar in te delen zoals ik dat zelf wil, getuigt van veel respect en vertrouwen vanuit het team. Ook dat voelt goed.”

Dit artikel delen:

6 Reacties

ElMatiz 1 september 2019 om 13:58

Mooie atleet! Prestaties vallen ‘beetje’ weg tegen grootmachten als Vos, Van Breggen en co. Echter zowel op de weg als in het veld een kanjer, hoop dat ze een grote vis binnenhaalt komend seizoen!

Brabander 1 september 2019 om 14:23

Helemaal mee eens. Lijkt altijd wat onder te sneeuwen, maar zij rijdt gewoon een gans jaar op zeer hoog niveau

Franco Ballerini 1 september 2019 om 14:43

Ook mee eens. Telenet en Trek lijken me prima ploegen voor haar. Ik denk dat Brand het in zich heeft Kant naar de kroon te steken als het haar lukt haar techniek wat te verbeteren.

Brabander 1 september 2019 om 14:52

Lijkt me ook dat ze in het veld meer kans heeft om echt de top te worden dan op de weg. Afgelopen seizoenen liet ze daar al regelmatig wat van zien. Ze lijkt sowieso de grootste ‘motor’ te hebben

SnellePelle 1 september 2019 om 18:27

“Ik ben normaal niet het grootste trainingsbeest” . Typische zelfreflectie die veel verklaard. Lucinda lijkt altijd iets achter de feiten aan te rijden.
Desalniettemin een prachtige sportvrouw met een leeuwinnenhart, in de webstrijd.

EmPeHa 1 september 2019 om 19:14

Ik denk dat het meer aan haar gebrek aan techniek heeft te maken, dan een gebrek aan inhoud. Naar ik verwacht zal ze daar met Sven Nys aan gaan werken. Die heeft een parcours in zijn achtertuin.

Headlines

Materiaalzone

Populair