LottoNL-Jumbo zonder resultaat in Milaan-San Remo
Jos van Emden eindigde als 22ste - foto: Sirotti (archief)
zondag 19 maart 2017 om 08:17

LottoNL-Jumbo zonder resultaat in Milaan-San Remo

LottoNL-Jumbo was nagenoeg onzichtbaar in Milaan-San Remo. De enige WorldTour-ploeg uit ons land leverde met Jos van Emden (22ste) wel de beste Nederlander af. Van thuisrijder Enrico Battaglin werd in de finale nog het meest verwacht. “Helaas ontbrak het hem aan de benen om überhaupt nog mee te sprinten”, zegt ploegleider Addy Engels na afloop in het persbericht.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

“We hadden zeker geen topfavoriet, maar je hoopt dan wel op een mooi resultaat voor Juan José Lobato of Battaglin”, legt Engels uit. “Uiteindelijk komen we met drie man in de eerste groep over de Poggio. Voor Bram Tankink en Jos van Emden was dat een positieve verrassing. Dat Battaglin erbij zou zitten hadden we wel verwacht. Met behulp van zijn ploeggenoten had hij een mooie kans op een goed resultaat. Helaas ontbrak het hem aan de benen om überhaupt nog mee te sprinten.”

Engels ziet wel een goede ontwikkeling voor de aanstaande klassiekerperiode. “Van Emden en Tankink zijn boven zichzelf uitgestegen. Bram heeft zoiets wel vaker gedaan, maar na Parijs-Nice was het een vraagteken hoe zijn rug het zou houden. Jos rijdt al heel wat jaren rond en dit is de eerste keer dat hij in de eerste groep naar de finish rijdt. Dat is hoopgevend voor de wedstrijden die komen. Helaas hebben we het nu over Milaan-San Remo en daar hebben we vandaag geen resultaat behaald.”

RIDE Magazine
40 Reacties
Sorteer op:
19 maart 2017 08:35
Drie man in de eerste groep. Netjes. Dat zijn er meer dan wat vooraf verwacht kon worden.
19 maart 2017 08:36
Dit zijn ook totaal geen wedstrijden waar TLJ kan scoren. Net als straks het drieluik agr-wp-lbl. In die eerste maken ze nog het meeste kans op een ereplaats.

Jammer, maar dat is inherent aan het budget en de keuzes die ze gemaakt hebben.

Jos heeft me wel positief verrast zeg.
19 maart 2017 08:39
In de toekomst kunnen ze hier misschien iets met Groenewegen, maar tot dan is dit wat is.
19 maart 2017 08:45
Buiten Sky zijn er dik twintig ploegen zonder resultaat. Zo gaat dat in eendagswedstrijden.
19 maart 2017 08:50
Die Battaglin valt mij zwaar tegen. Ik had veel meer van hem verwacht toen hij vorig jaar overkwam naar TLJ.
19 maart 2017 08:58
En wat dacht je van miskoop Lobato? Tenminste, hij kan ons nog positief verrassen, maar tot nu toe is niet veel. Met Gesink op zijn retour is het nu alle ballen op Kruissie en Roglic... En Boom natuurlijk. ;-)
19 maart 2017 09:09
Tsja Boom, de weken van de waarheid breken voor hem aan.
19 maart 2017 09:09
Achja. Gewoon kijken naar de mannen die er wél zaten inderdaad. Top-10 was al niet erg waarschijnlijk als alles meezat. Komende week Catalonië met de klimmers en op naar de Vlaamse keien en Roubaix. Niet dat TLJ daar met Sagan, v Avermaat en consorten mee zal kunnen, maar aanvallen voor de ereplaatsen zou mooi zijn.
19 maart 2017 09:15
Vooraf had ik niet veel verwachtingen. Misschien een goede Lobato rond de 15e plek, dat was het wel. Ik kon uit de luchtbeelden geen TLJ renners goed herkennen, en blijkbaar de commentatoren ook niet, want die spraken over Lobato bij de 4 TLJ renners in de eerste groep. T-A klimmen zijn toch heel wat anders dan de Poggio, zo moest Roglic ervaren. Jammer dat hjj eraf moest. Voor Jos van Emden vind ik dit wel een heel nette klassering. Ik ben echt benieuwd hoe hij straks de Vlaamse koersen zal rijden, volledig in dienst van Boom of ook een keer voor eigen kans.
19 maart 2017 09:28
Ik denk dat de afstand simpelweg te ver was voor Roglic. Net als Kruijswijk die ook niet gemaakt is voor de monumenten. Jos en Bram zijn van die ouwe taaie mannen die zich vast bijten in de poggio en zodoende erover komen.
19 maart 2017 09:30
Roglic heeft er redelijk lang aangehangen, normaal gesproken kan die het parcours wel aan, maar de afstand zal er teveel aan zijn geweest. Van Emden had ik niet meer in de voorste groep verwacht, Lobato wel, daar het één van zijn hoofddoelen was dit seizoen. Benieuwd of Dylan volgend jaar MSR gaat rijden.
19 maart 2017 09:32
Jos vrije rol in de Vlaamse klassiekers??
19 maart 2017 09:33
@Assen

Lobato valt inderdaad tot nu toe tegen. De spurts in Dubai waren veel belovend, maar kennelijk heeft zien ziekte een flinke hap genomen uit zijn vormpeil. Hopen dat er nog verbetering in komt. Voor Catalonie inderdaad de ballen op Kruijswijk als die tenminste weer helemaal hersteld is. Ook Bennett zou hier wel wat moeten kunnen als ze hem aan boord houden in de TTT. Mogelijk dat Gesink in zijn thuiswedstrijd wat meer kan dan in T-A, maar gezien het deelnemersveld zou een top 10 plek al mooi zijn. Voor Gesink zal het wel alle ballen op Californie worden omdaf hij daar zo graag rijdt.
19 maart 2017 09:35
Jos wordt beter en beter! Ik zie hem graag in een vrije rol in Roubaix. Hij heeft eindelijk het vertrouwen dat hij meer kan dan tijdrijden.
19 maart 2017 10:04
Als Jos in de vroege aanval weet te gaan in roubaix a la Hayman kan hij ver komen.
19 maart 2017 10:07
Woensdag verzint nou weer dat Gesink op zijn retour is...

Netjes van Van Emden en Tankink idd. Meer mag je niet van ze (en de ploeg) verwachten in dit soort wedstrijden. Sunweb heeft het in dat opzicht (met een topfavoriet in huis) in verhouding slechter gedaan.
19 maart 2017 10:25
Ze hadden ook gewoon mee moeten zitten in de ontsnapping, daar hebben ze in het verleden prachtige publiciteit mee gehaald.
19 maart 2017 10:26
@Benderbeach

Dat Gesink op zijn retour is kan je tweeledig opvatten. Ten opzichte van zijn jonge jaren voor zijn beenbreuk is dat wel degelijk zo. De dingen die hij in 2010 liet zien in De Ronde van Zwitserland, de Tour en vooral GP Montreal waren echt van een topniveau wat hij daarna maar heel incidenteel kon laten zien. Door alle malheur die op zijn pad kwam heeft hij dat niveau nooit meer voor langere tijd gehaald, maar hij heeft nog wel heel veel in zich. Zijn Vuelta van vorig jaar was absoluut niet meer het topniveau van 2010, maar door zijn manier van rijden en de ritzege alleszins heel mooi. De Gesink van vorig jaar in de Vuelta zullen we bij momenten dit jaar zeker nog wel terugzien. Dus in die zin is er nu nog helemaal geen sprake van op zijn retour zijn. Hij is tenslotte ook nog maar 30 dus zijn er heus nog mooie jaren mogelijk.
19 maart 2017 10:27
Onie - 19 maart 2017 om 09:30
Een groot gedeelte van MSR gaat in een "toertocht" tempo, alleen de finale gaat keihard en omhoog, daar mag je Roglic dan toch wel verwachten?
19 maart 2017 10:28
@Wheely

Maar toen hadden ze Tjallingii nog....
19 maart 2017 10:30
Op 19 maart iemand al een miskoop noemen..
19 maart 2017 10:32
Ik denk dat Gesink eerder geestelijk op zijn retour is dan lichamelijk. Die pin weegt zeker een halve kilo. Dat scheelt nogal op een berg van 16 KM. Daarnaast heeft hij zichzelf helemaal toegelegd op het rittenkapen. Vaak lijkt het alsof Gesink dan geen deuk in een pakje boter rijd behalve tijdens zijn eigenlijke doel. Ik hoop nog steeds dat dat het klassement is in de Vuelta. Als hij het niveau van de tour 2015 haalt is het zeker mogelijk om podium te rijden in de Vuelta. Maar heeft hij daar nog wel zin in?? In Catalunya zou hij eigenlijk echt even iets mogen laten zien. Vorig jaar ging het tijdens Catalonië en Baskendland helemaal mis en ik zie dat zich dit jaar herhalen.

Afwachten.
19 maart 2017 10:56
Dan is er een topic over MSR en gaat het nog steeds over Gesink :P
19 maart 2017 10:59
Een beenpin van een halve kilo is volgens mij nogal veel. Die titanium pinnen wegen niet zo veel hoor. Hij heeft geen hele nieuwe heup ofzo.
19 maart 2017 11:10
Deze Kop kan ook gebruikt worden na Ronde van Vlaanderen . Paris -Roubaix .Amstel Goldrace en Luik Batenaken Luik en nog een aantal wedstrijden

Reacties zijn gesloten.