LottoNL-Jumbo zet klassement met Gesink uit het hoofd in Parijs-Nice
foto: Sirotti (archief)
donderdag 8 maart 2018 om 09:37

LottoNL-Jumbo zet klassement met Gesink uit het hoofd in Parijs-Nice

LottoNL-Jumbo gaat in Parijs-Nice niet meer voor een goed klassement. Robert Gesink staat na de individuele tijdrit naar Saint-Étienne op plek 27, op meer dan twee minuten achterstand van klassementsleider Luis Léon Sánchez. “Gesink heeft geen slechte tijdrit neergezet, maar is nog niet goed genoeg om zich te meten met de toppers”, zegt ploegleider Nico Verhoeven op de ploegsite.

Voor de tijdrit was Gesink de nummer 26 van het klassement, in een groot peloton dat op 43 seconden van Sánchez stond. Na de tijdrit is het verschil alleen maar toegenomen. Hierdoor gaat de knop om bij LottoNL-Jumbo, dat graag nog een tweede ritzege wil boeken met Dylan Groenewegen. Vandaag is een kleine kans op een sprint in Sisteron. “Onderweg moeten de renners de nodige hoogtemeters overwinnen, dus het is nog even afwachten”, houdt Verhoeven een slag om de arm. “Vervolgens komen er nog drie mooie etappes voor Robert. Wellicht kan hij daarin meespelen om de ritzege.”

Update: Dylan Groenewegen en Lars Boom geven op in Parijs-Nice

RIDE Magazine
36 Reacties
Sorteer op:
8 maart 2018 09:42
Dit was toch juist wat Gesink wilde? hij krijgt nu de ruimte om aan te vallen en voor ritwinst te gaan
8 maart 2018 09:43
Ging hij toch voor een klassement ? Misschien moet TLJ Gesink helemaal uit het hoofd gaan zetten, dat rittenkapen zal nooit zijn ding worden. Klinkt alleen interessant nog, maar verder heb je aan Gesink niet zoveel meer vermoed ik (helaas).
8 maart 2018 09:43
Zo dom dit. Eerst naar deze ronde trekken met het idee om op ritten te jagen, om dan na een berg waar hij de beste niet volgde, maar het toch nog samen liep, opeens toch te spreken over een mogelijk klassement. Waarbij die mogelijkheid ook nog eens werd opgehangen aan een discipline waarin hij nu met die blessure van vorig jaar waarschijnlijk nog steeds enigszins gemankeerd op de fiets zit. En dan zit je nu dus opeens met een tussentijdse 'teleurstelling' die totaal niet nodig was wanneer je gewoon vast blijft houden aan een doelstelling die pas aan het eind van de week gewogen hoeft te worden.
8 maart 2018 09:54
Ik krijg soms het idee dat Robert wat (veel) moeite heeft om een goed klassement los te laten. Dan krijg je inderdaad wat @vlek zegt. Niks verloren nog, kan komende 3 dagen prima weer meedoen in een ontsnapping. En als dat vandaag of morgen al is, doet ie ook weer mee in het klassement (tegen wil en dank ;))..

Quote:
dat rittenkapen zal nooit zijn ding worden
hij heeft ritten gewonnen (Vuelta) en in juiste ontsnappingen gezeten afgelopen jaar (Tour). "Nooit" is dus overdreven. Ik vermoed, dat Robert naast rittenkaper ook als knecht voor een Kruijswijk/Roglic/Bennett veel kan betekenen. Er wordt onterecht van hem gedacht dat hij niet zou willen/kunnen knechten.
8 maart 2018 09:59
Quote:
Hierdoor gaat de knop om bij LottoNL-Jumbo, dat graag nog een tweede ritzege wil boeken met Dylan Groenewegen.

Volgende bericht: Dylan Groenewegen geeft op. Wat is nu wat LottoNL-Jumbo wil?
8 maart 2018 10:00
@jvh93, @skylimit, @vlek

Voor zover ik begreep heeft Gesink uitgesproken voor ritwinst te gaan in de grote rondes, en zijn klassementsambities in de grote rondes in de ijskast te zetten. In de rondes van een week wilde hij zich incidenteel toch nog richten op een korte klassering. Wat hij natuurlijk ook zeker in zich heeft. Helaas niet deze P-N.
8 maart 2018 10:18
Als je naar PN gaat doe je dat als renner van zijn soort (en kaliber) alleen als je mee wilt doen voor de overwinning, of gaat knechten voor een collega-kopman. Bij TLJ zie je ondanks de succesvolle ontbolstering van Groenewegen toch weer vlees noch vis resultaten (zie ook ploegentijdrit in Tirreno). Bij Sky doen ze dat heel afgewogen en prestatiegericht.
8 maart 2018 10:20
Lekker elke dag in de ontsnapping mee met de ploeg enzo dan maar. Volgens mij liggen er prima kansen op dagschotels met dit parcours.
8 maart 2018 10:22
...en wie gaat Gesink helpen om een rit te winnen, nu Campenaerts niet meet bij TLJ rijdt?
8 maart 2018 10:25
@vlek, op zich valt het gezwabber wel mee. Verhoeven zei eergisteren: na de tijdrit kijken we of we eventueel voor een klassement gaan. Dat werd dus nee.
8 maart 2018 10:25
Ik vind Gesink misschien wel de meest overschatte renner van het hele peloton. Hij kan niet tegen druk om voor een klassement te gaan, maar is in mijn ogen ook niet echt een rittenkaper (mist explosiviteit). Jammer dat hij zijn talent en gave nooit echt heeft kunnen benutten.
8 maart 2018 10:26
Invulling redactie. Prioriteit was bij aanvang een sterk klassement, prioriteit is nu een ritzege. Of dat bewust zich op achterstand laten rijden vandaag behelst is nog maar de vraag.

In principe is beiden nog te combineren.

Ps. Andere renners met Gesinks carrièrepech zouden al geen renners meer zijn en in een buitenlandse (sterkere) ploeg zou hij ook zelden of nooit meer kopman zijn. Maar zijn naam alleen al genereert vooralsnog afdoende publiciteit voor een ploeg als TLJ.
8 maart 2018 10:28
@Jean Dumas: Totdat TLJ en Sky op laten we zeggen op minder dan 10 mln budget verschil van elkaar zitten (en dat is nog steeds belachelijk veel), denk ik dat iedere vergelijking tussen TLJ Team Sky mank gaat. Neem Sunweb anders eens als voorbeeld. Fie rijden best aardig in P-R met Teunissen de eerste dagen, maar winnen nog niks. Beste mannen in het klassement... het scheelt 6 plekjes, beide ruim in de 20. En beide doen het ook in TA nog niet naar verwachting. TLJ niet. Maar Sunweb ook niet.

Kortom, zo makkelijk is het niet. En jij kan dan wel de resultaten van Groenewegen aan de kant schuiven met "ondanks de ontbolstering". Die ontbolstering is wel het resultaat van een bewust ingeslagen weg, en telt (ondanks dat jij het ff negeert) gewoon mee.

Edit: @ Veloburto, Weinig renners in het peloton (NL, anderen) hebben Sagan in een sprint verslagen. Gesink is er een van.
8 maart 2018 10:30
@skylimit
Gesink is iemand die altijd veel media aandacht krijgt dus zelfs als zijn prestaties niet goed zijn heeft LottoNL wel degelijk veel aan hem. Daarbij is het absurd om te stellen dat hij nooit een echte rittenkaper zal worden terwijl hij zich daar pas sinds kort op richt en in die tijd al een rit in de Vuelta en een tweede plaats in een rit in de Tour heeft behaald.

@Jean Dumas
Sky heeft veel meer geld en kan zich dus op meer richten. LottoNL presteert relatief aan hun budget en de kwaliteit van hun wielrenners minstens net zo goed als Sky.

@Veloburto
Gesink kan niet met de druk van een klassement omgaan? Volgens mij heeft hij vijf keer een top 10 klassering in een grote ronde behaald en de keren dan hij een grote ronde vroegtijdig moest verlaten kwam dat (op één keer na) door een botbreuk of familietrauma. Waar maak jij uit op dat hij niet met de druk om kan gaan?
8 maart 2018 10:34
Gesink kan nog jaren mee als bergrittenkaper, geen twijfel. Gelukkig weet hij dat zelf ook en is hij ondertussen immuun geworden van al dat geouwehoer rondom zijn persoon.
8 maart 2018 11:25
Tuurlijk is het gewoon een goede renner, maar voor iemand die al jaren de absolute kopman is vind ik het te magertjes. Verder is het natuurlijk en hele sympathieke gast en gun ik hem het beste.
8 maart 2018 11:40
2 minuten? 1x in een bergrit voorin meedoen en je staat ruim in de top-10...
8 maart 2018 11:48
Hij is ook al een poosje niet meer absolute kopman. Het jaar na zijn laatste 6e plek in de Tour (niet slecht voor een kopman) viel tegen. Verder is er voor alles meestal een goede verklaring (helaas) geweest. En heeft hij ook gewoon mooie koersen gewonnen. Het is inderdaad jammer dat de belofte die hij in zijn beginjaren leek te zijn, uiteindelijk niet is waargemaakt. Dat maakt hem alleen niet "de meest overschatte renner van het peloton".
8 maart 2018 12:32
Hij is waarschijnlijk twee keer gestopt om foto's te maken, dus vind ik zijn tijd nog best goed.
8 maart 2018 12:43
@Spinergy idd.. op Strava staan mooie kiekjes.. ze zijn er maar druk mee. Maar wel jammer voor TLJ, nu alle ballen op Kruiswijk in de tour? Geen renners voor de klassiekers, misschien Primož Roglič voor de Giro. Positief, Groenewegen ontpopt zich tot een winnaar!
8 maart 2018 12:45
Daar komt het budget weer naar boven als pleister op de wonde, al verdien je twee miljoen word je geen bikkel harder van. Denk dat Teunissen nog niet het derde verdient maar liep ondanks achterstand op Gesink bergop zo'n 25sec in in de afdaling ondanks dat ie verre vd ideale lijn reed anders had ie Ala kunnen volgen. Elke dag stak ie zijn neus ah front en lijkt er steeds meer plezier in te krijgen.
Zolang Robert zich niet met de groten durft te meten zal het verschil -blijven.
8 maart 2018 12:47
Tja.. 27e met 2 minuten en 4 zware ritten voor de boeg. Dan moet je vandaag laten lopen om ruimte te krijgen op bijv. zaterdag. En dan is het nog maar de vraag of je veel ruimte gaat krijgen want het staat allemaal zo kort en er is geen absolute topper aanwezig.
8 maart 2018 13:15
@schip: dat is ook een hele rare gedachte. Voor de goede orde, het is natuurlijk omgekeerd. Je gaat eerst heel heel heel goed rijden, en krijgt dan 2 miljoen. Dat Gesink geen 2 miljoen verdient, toont aan dat ie niet zo'n topper is geworden als de mannen die dat wel verdienen. En dan moet je er dus ook niet zoveel van verwachten.

Je romance met Teunissen is lief, maar laten we nog eens kijken aan het eind van P-N. De eerste 4 dagen had TLJ met Groenewegen namelijk meer succes dan Sunweb met Teunissen. Dat is ook een vergelijking die je kan maken.
8 maart 2018 13:19
Gesink in de aanval en evt terugzakken om Kruijswijk te ondersteunen lijkt me een mooie rol voor hem. Die etappe in de Vuelta van 2016 vond ik een mooie overwinning en zonder die val in de Tour vorig jaar had ik hem ook best kansen op een rit toegedicht. Dus 'geen rittenkaper' begrijp ik niet zo.
8 maart 2018 13:26
@tdlc
Mijn mening niet aantijgen lijkt onmogelijk voor je, neem aan dat Robert meer is gaan verdienen in de loop der tijd maar steeds minder ging presteren.
Als je de prestatie van Dylan boven die van Mikie(alle keren meegesprint, fantastische tijdrit voor zijn nivo) plaatst, die gister en eergister volledig door de mand viel en bij een lichte verkoudheid al lekker huiswaarts keert met "winst", tja... Echte kanjers maken de reis af, daar lijkt Dylan nog een lange weg te hebben gaan.

Reacties zijn gesloten.