LottoNL-Jumbo wilde Guillaume Van Keirsbulck

LottoNL-Jumbo wilde Guillaume Van Keirsbulck

foto: Kramon

maandag 16 januari 2017 om 11:03

Guillaume Van Keirsbulck had deze winter de ploegen voor het uitkiezen. De 25-jarige Belg kon onder andere overstappen naar LottoNL-Jumbo, maar koos voor het ProContinentale Wanty-Groupe Gobert, een ploeg waar hij kopman kan worden.

Na zes jaar in dienst van Quick-Step wil Van Keirsbulck volledig voor eigen kansen strijden in de Vlaamse voorjaarsklassiekers. In de jaren bij het sterrenensemble van Patrick Lefevere was hem dat niet gegund. “Het was een droom om mijn profdebuut te maken in de ploeg van Tom Boonen. Maar uiteindelijk ben ik misschien een paar jaar te lang gebleven. Ik verloor zelfs een beetje het plezier omdat ik in de klassiekers steeds de wedstrijd moest controleren”, vertelt hij in gesprek met WielerFlits.

Kopman
“De afgelopen jaren heb ik vaker met andere teams gesproken, maar telkens stak Patrick er een stokje voor. Hij wilde me steeds behouden. Maar afgelopen jaar heb ik de knop omgezet en definitief besloten te vertrekken.” Via zijn persoonlijke trainer Marc Lamberts belandde Van Keirsbulck aan de onderhandelingstafel van LottoNL-Jumbo en via streekgenoot Dirk Demol werd een brug geslagen naar Trek-Segafredo, maar Van Keirsbulck bedankte in beide gevallen voor de interesse. “Bij LottoNL-Jumbo zou ik moeten knechten voor Lars Boom en bij Trek voor John Degenkolb en juist dat knechten wil ik niet meer.”

De overstap van een team uit de WorldTour naar een ProContinentale-ploeg ziet Van Keirsbulck niet als een stap terug. “Bij Wanty kan ik meer voor mijn eigen kansen gaan. In het verleden heb ik al bewezen ‘een stukske’ met de fiets te kunnen rijden. Ik wil er meteen vanaf het openingsweekend staan. En met een goede ploeg kan ik ver komen. Frederik Veuchelen, mijn kamergenoot hier op het trainingskamp, zei al volledig voor mij te willen werken. Dat geeft vertrouwen! Er worden prestaties van mij verwacht en dat doe ik zelf ook. Het doel is weer wedstrijden te winnen en uiteindelijk terugkeren naar de WorldTour.”

Dit artikel delen:

32 Reacties

EricV 16 januari 2017 om 18:33

Wat zijn we toch goed in mensen afzeiken achter ons beeldschermpje haha. Zou mooi zijn als hij dit terug leest

Nultra 16 januari 2017 om 18:34

Goede keuze, waarom niet eens voor eigen kans gaan? Hoop dat het hem gaat lukken.

Ideefiks 16 januari 2017 om 19:17

Mooi dat hij niet naar LTJ is gegaan. Volgens mij past hij daar niet.

Coldeportes 16 januari 2017 om 19:39

Voor Boom knechten zou ik ook voor passen.

peervaneynthoven 16 januari 2017 om 20:06

Want?

Titaantje 16 januari 2017 om 21:12

ik weet het niet hoor. uitslagen zijn toch nooit zelfs maar in de buurt gekomen bij die van een schaduwkopman in de klassiekers. Enkel in DDV een paar keer wat dichterbij. Ik denk dat het voor hem in de grote klassiekers gewoon rond plaatsje 25 rijden wordt. Een rol waar niemand echt blij van wordt zeg maar.
Met Offredo wel een leuke schaduwkopman ernaast die ook erg goed is in 25e worden.

Ik gun ze beiden wel het beste komend seizoen. Always root for the underdog.

Romāns Vainšteins 16 januari 2017 om 21:53

De Vlaemsche Thomas Dokker ?

  • 1
  • 2

Volg hier

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone