LottoNL-Jumbo, WaowDeals, Nibali, Froome, Boivin

LottoNL-Jumbo, WaowDeals, Nibali, Froome, Boivin

foto: Sirotti (archief)

Door Luuk Zuijderwijk & Ties Wijntjes
maandag 16 april 2018 om 20:00

In de rubriek WielerFlits Kort bundelt WielerFlits al het nieuws dat te groot is voor het servet, maar te klein voor het tafellaken. Vandaag onder andere over de reacties van LottoNL-Jumbo na etappe één van de Tour of the Alps, de selectie van WaowDeals voor de Waalse Pijl, Antonio Nibali en Chris Froome.

Ploegleiding LottoNL-Jumbo positief gestemd na optreden Eenkhoorn en Bennett

Pascal Eenkhoorn was vandaag namens LottoNL-Jumbo actief in de vroege vlucht in de Tour of the Alps. In de enige tussensprint van de dag pakte hij de winst, waardoor hij morgen de rode trui aan mag trekken. “Altijd goed om iemand mee te hebben zitten in een lange vlucht. Hij beloonde zichzelf knap door de enige sprint van de dag te winnen”, reageert ploegleider Grischa Niermann op het de website van de geel-zwarte brigade. Voor Bennett begon de wedstrijd toen pas echt. Ondanks een aanrijding met een auto gister, finishten hij in het favorietengroepje. “We zijn hier als voorbereiding op de Giro, maar ook met het ook op het klassement. Vandaag ging het, gezien de gebeurtenis van gisteren, goed bij George. De komende dagen gebruiken we om te testen of hij met de besten meekan bergop”, stelt Niermann.


WaowDeals heeft selectie voor Waalse Pijl op papier

Waowdeals heeft op hun website de selectie voor de Waalse Pijl bekendgemaakt. De ploeg trekt met een grotendeels Nederlandse selectie naar start- en finishplaats Hoei. Opvallende afwezige is Marianne vos, die de Ardennenklassieker maar liefst vier keer op haar naam schreef. De ploeg heeft geen uitgesproken kopvrouw. Riejanne Markus kon zondag tot diep in de finale van de Amstel Gold Race mee en finishte als vierde. Daarmee lijkt de 23-jarige Diemense op papier de sterkste renster van de ploeg.

Selectie WaowDeals Waalse Pijl voor vrouwen 2018:
flag-il Rotem Gafinovitz
flag-nl Jeanne Korevaar
flag-nl Anouska Koster
flag-nl Riejanne Markus
flag-nl Pauliena Rooijakkers
flag-nl Sabrina Stultiens


Bahrain Merida met man minder van start in Tour of the Alps

Bahrain Merida kan in de Tour of the Alps niet rekenen op de diensten van Antonio Nibali. De jongere broer van Vincenzo Nibali heeft te kampen met koorts en zal daardoor zijn kopman Domenico Pozzovivo niet kunnen ondersteunen. De ploeg heeft geen vervanger opgeroepen.


Froome tevreden met optreden in eerste etappe Tour of the Alps

Chris Froome kijkt met een positief gevoel terug op de eerste rit van de Ronde van de Alpen. “Het was een korte etappe met een heel explosief koersverloop. Dat wisten we toen we naar deze wedstrijd toe gingen. Ik ga zeker de juiste kant op, het gevoel is ook goed. Astana had in de finale meer coureurs en dat gebruikte ze in hun voordeel. Het was al vrij selectief vandaag en ik versnelde nog eens om een beetje naar de kop van de koers te gaan. Het is nog vroeg en we zullen zien hoe de komende dagen verlopen. Morgen is waarschijnlijk de meest belangrijke dag van de week. Tijdens een korte etappe als vandaag kan je denk ik niet heel erg goed zien waar iemand staat.  Ik kijk gewoon naar het algemeen klassement en ik sta al twintig seconden achter. Bonificatieseconden kunnen zeker belangrijk zijn in deze koers”, vertelt hij op de website van zijn ploeg.


Boivin mag zich opmaken voor Giro d’Italia

Guillaume Boivin is verzekerd van een startplaats voor de Giro d’Italia. Dat heeft zijn ploeg Israel Cycling Academy op Twitter bekend gemaakt. In een eerder stadia was al aangekondigd dat Ben Hermans, Krists Neilands en Rubén Plaza ook al zeker waren van een startbewijs. De ProContinentale ploeg heeft nog elf namen op een shortlist staan die kans maken op de overige vier plekken in de selectie. Dennis van Winden is één van de kanshebbers.

Dit artikel delen:

8 Reacties

iLLan 16 april 2018 om 20:16

Waarom is Niermann vaak ploegleider als het goed loopt? Of heb ik een tunnelvisie ontwikkeld?

kelderfan 16 april 2018 om 20:50

Nee hoor, maar Niermann kan kennelijk een tour of rit goed lezen en hij kan de jonge garde goed stimuleren.

Wildebert 16 april 2018 om 20:58

Lijkt mij ook geen toeval. Goeie benen is een must, maar in de tactiek zitten ook marginal gains ;)

Floris 16 april 2018 om 21:00

Had als renner al veel koersinzicht (al is dat geen garantie voor succes als ploegleider, Dekker was als renner een meester in het lezen van een koers, maar bakte er als ploegleider erg weinig van).

Mwielerfan 16 april 2018 om 22:27

““We zijn hier als voorbereiding op de Giro, maar ook met het ook op het klassement.”
Oog ipv 2de ook

reusjen 17 april 2018 om 08:14

Froome heeft inmiddels ook zelf het positieve gevoel, hij begint het te begrijpen.

SteelHorseCowboy 17 april 2018 om 08:31

Het ontbreken van Marianne Vos in de Waalse Pijl is inderdaad opvallend.
Wat is het verhaal?

DeLuiaardVanLimburg 17 april 2018 om 13:29

Misschien nog even kort nalezen red.

George Bennett blijft wel echt steady presteren vind ik. Giro toch?

Headlines

Materiaalzone

Populair