LottoNL-Jumbo volgt Noors klimtalent

LottoNL-Jumbo volgt Noors klimtalent

Foss in actie op het WK Tijdrijden voor beloften in Bergen - foto: Sirotti

vrijdag 9 februari 2018 om 18:15

LottoNL-Jumbo speurt in Scandinavië opnieuw naar potentiële aanwinsten. De Nederlandse WorldTour-ploeg houdt Tobias Foss nauwlettend in de gaten. De 20-jarige Noor was onlangs met de ploeg mee op trainingskamp in Spanje, weet WielerFlits

Foss reed in 2017 voor Joker-Icopal, maar afgelopen winter stapte hij over naar Uno-X. Hij hoopt bij die ploeg meer etappekoersen in het buitenland te rijden; Foss is een talentvolle klimmer en heeft daarnaast een goede tijdrit in zijn benen. De jongeling is de enige renner uit de top 10 van de jongste Tour de l’Avenir die nog geen prof is. Zijn ambitie is om in de toekomst de eerste Noorse eindwinnaar van de Tour de France te zijn, meldt ProCycling.

De afgelopen twee jaren stond ook Kristoffer Halvorsen nadrukkelijk in de schijnwerpers van LottoNL-Jumbo. De ex-wereldkampioen bij de beloften koos uiteindelijk voor Sky. De equipe van teammanager Richard Plugge had ook Niklas Eg – die inmiddels koerst voor Trek-Segafredo – op de radar, maar uiteindelijk koos de Nederlandse ploeg voor Neilson Powless. Met Amund Grøndahl Jansen staat er bovendien al een getalenteerde Scandinaviër onder contract bij LottoNL-Jumbo.

Talentontwikkeling
LottoNL-Jumbo probeert met regelmaat talenten mee te nemen op trainingskamp. Volgens het team is dat dé manier om een goed beeld van hen te krijgen. Vorig jaar deed de formatie dat al met Hartthijs de Vries en Logan Owen. Onze landgenoot is inmiddels noodgedwongen gestopt, terwijl de Amerikaan een contract tekende bij EF Eduction First-Drapac.

Na het verdwijnen van Rabobank als sponsor, profileert LottoNL-Jumbo zich steeds meer als een team waar jong talent de kans krijgt om te groeien. Achter de schermen is de formatie nog altijd druk bezig om een opleidingsploeg op poten te zetten. De berichtgeving van de NOS eerder deze week was te voorbarig. Een samenwerking met een bestaand team is ook mogelijk.

Dit artikel delen:

10 Reacties

Christian 9 februari 2018 om 18:21

Zijn goed bezig, presteren prima gezien hun budget en dit is natuurlijk ook een erg positieve ontwikkeling. Laatste tijd lijken talenten ook echt stappen te zetten bij LTJ, waar dat vroeger nog al eens het grootste kritiekpunt was.

0
WernerFranke 9 februari 2018 om 18:22

Wielerflits weet dat hij mee was op stage in Spanje, maar weet Wielerflits ook welke indruk hij daar na liet? (En welke indruk LottoNL op hem naliet?)

0
jvh93 9 februari 2018 om 18:29

Seg of delta cycling Rotterdam?

0
Geflitst 9 februari 2018 om 18:32

Waar heeft hij gegeten op stage, bij Eenkhoorn en Tolhoek of bij de groep?

0
klassementsrenner 9 februari 2018 om 19:22

Geen opleidingploeg maar bestaand talenten ploeg steunen lijkt mij een leuker en beter idee.

0
mooiman 9 februari 2018 om 19:56

Wel beetje raar bericht hoor. Komkommernieuws. Ik hoop toch echt dat TLJ heel veel nauwlettend in de gaten houdt. Ik ben meer benieuwd naar de uitkomsten hiervan

0
Aartbol 9 februari 2018 om 20:14

Ik hoop dat ze meerdere talenten in de gaten houden… bijv een Kees Bol groot talent.

0
p.eenkhoorn 9 februari 2018 om 20:17

Spannend. nog een renner om in de gaten te houden, ook zo slim als een vos, Julius van den berg

0
Aartbol 9 februari 2018 om 20:19

@p.eenkhoorn toch een mindere klimmer

0
BenderBeach 9 februari 2018 om 23:11

WV De Jonge Renner?

0

Headlines

Populair

Materiaalzone