LottoNL-Jumbo trekt met Danny van Poppel naar Hamburg

LottoNL-Jumbo trekt met Danny van Poppel naar Hamburg

foto: Sirotti

zaterdag 18 augustus 2018 om 10:41

LottoNL-Jumbo hoopt met Danny van Poppel een goede klassering te behalen in de EuroEyes Cyclassics in Hamburg, die morgen op het programma staat. De Nederlandse sprinter wordt vergezeld door de eveneens rappe Enrico Battaglin.

Van Poppel zal hopen op tenminste een evenaring van zijn prestatie van twee jaar geleden. Toen wist hij in Hamburg naar een vierde plaats te sprinten, achter winnaar Caleb Ewan, John Degenkolb en Giacomo Nizzolo. Vorig jaar had hij als taak om Elia Viviani naar een Sky-overwinning te loodsen, iets waar hij in slaagde. Zelf moest hij genoegen nemen met een 44e plaats in de daguitslag.

De 25-jarige sprinter – die in de Ronde van Polen nog tegenvallend presteerde – krijgt het gezelschap van Enrico Battaglin, die in de Poolse rittenkoers wél dichtbij een overwinning kwam. De twee sprinters krijgen assistentie van Tom Leezer, Robert Wagner, Bert-Jan Lindeman en klimmers Antwan Tolhoek en Floris De Tier.

De sprinttrein van LottoNL-Jumbo zal zondag moeten opboksen tegen de treintjes van onder meer BORA-Hansgrohe, Quick-Step Floors en UAE Emirates, die respectievelijk mikken op Pascal Ackermann, Elia Viviani en Alexander Kristoff.

Selectie flag-nl LottoNL-Jumbo voor flag-de EuroEyes Cyclassics Hamburg
flag-it Enrico Battaglin
flag-nl Tom Leezer
flag-nl Bert-Jan Lindeman
flag-nl Danny van Poppel
flag-be Floris De Tier
flag-nl Antwan Tolhoek
flag-de Robert Wagner

Dit artikel delen:

5 Reacties

KimJungPoels 18 augustus 2018 om 11:11

Zet hem maar af in het wiel van Ackermann. Waarschijnlijk komt ie er niet overheen, maar wel een goede kans op een prima resultaat. ;)

0
kelderfan 18 augustus 2018 om 11:44

Hij mag ’t laten zien, maar misschien kunnen ook Tolhoek en De Tier zich tonen in de finale.

0
Arema Pro Cycling Team 18 augustus 2018 om 12:50

Plaats 7 t/m 10 ongeveer.

0
mamaffia 18 augustus 2018 om 12:57

Top-5 is mogelijk als alles meezit. Podium lijkt me te hoog gegrepen o.b.v. de recente resultaten, maar Van Poppel is wel vaker goed voor een verrassing.

0
boehoe 18 augustus 2018 om 13:31

Eentje, zo rond de finish.

0

Net binnen

Populair

Materiaalzone