LottoNL-Jumbo stelt teleur in Parijs-Nice (video)

Door , zondag 15 maart 2015 om 18:53
LottoNL-Jumbo stelt teleur in Parijs-Nice (video)

LottoNL-Jumbo heeft de verwachtingen in Parijs-Nice niet kunnen waarmaken. De ploeg begon aan de koers naar de zon met als doelstelling een top 5-notering in het eindklassement voor Wilco Kelderman. Na een tegenvallende prestatie van hem in de eerste bergrit kon een streep door die ambitie. Hoewel zijn optreden van gisteren binnen de ploeg weer voor een optimistische stemming zorgde, zakte hij vandaag in de klimtijdrit naar de top van de Col d’Eze opnieuw door het ijs. Ploegleider Merijn Zeeman blikt voor de camera van WielerFlits terug op de wedstrijd.

Dit artikel delen:

42 Reacties

Spartacus 15 maart 2015 om 19:05

In ieder geval is Merijn altijd realistischer dan een Nico en zal hij niet snel zeggen dat hij tevreden is.

IljoKeisseFan 15 maart 2015 om 19:07

Het is te hopen dat Vanmarcke goed kan presteren in de klassiekers, anders zie ik ze helemaal onderaan in het World Tour klassement eindigen. Enkele World Tour onwaardige renners met Roosen, Flens, Bulgac, Markus, Flens. De rest is allemaal vrij middelmaat. Gesink en Kruiswijk hebben altijd wel iets, Ten Dam staat er alleen in de Tour. Kelderman en Hofland vallen vooralsnog erg tegen. Ben benieuwd of Vanmarcke overigens wel genoeg ondersteuning zal krijgen in de klassiekers, tijdens de eerste koersen zag ook dat er niet veelbelovend uit.

klootje kriekeljon 15 maart 2015 om 19:10

Niks mis mee, met het commentaar van Zeeman. Sowieso niet met de persoon Zeeman.

Omhoog73 15 maart 2015 om 19:13

Kelderman moet snel naar SKY of Omega Pharma, dan kan hij lekker progressie maken, bij olifantje jumbo lijkt me het moeilijk worden. Mollema is ook op tijd weg gegaan zagen we vandaag weer eens.

řezník 15 maart 2015 om 19:17

Het is wachten op de terugkeer van Gesink, die staat altijd garant voor WT punten.

MME 15 maart 2015 om 19:21

Tja, Lotto Jumbo krijgt een heel moeilijk jaar. Te weinig renners, daarnaast op het moment nog niet echt top, kan natuurlijk nog wel komen. Dus ik blijf vertrouwen houden!

Alleen moeten ze wel zorgen dat ze meer renners krijgen, het is toch gek dat je als WT-ploeg met maar 6 renners aan een wedstrijd deelneemt.

TD zal mooi zijn als hij nog weer mag deelnemen, hij verdiend wel een 2de kans bij deze ploeg! Hoewel het waarschijnlijk nooit gaat gebeuren.

Purito 15 maart 2015 om 19:23

Het is natuurlijk ook niet echt een ploeg voor de WT, althans, vrij zwak voor een WT. Een ploeg als Lotto Soudal heeft op dit moment al veel meer in de melk te brokkelen.

Verweggistan 15 maart 2015 om 19:29

Misschien moet Plugge ook maar brieven gaan schrijven, schijnt te helpen ;)

řezník 15 maart 2015 om 19:31

@Purito

Lotto-Soudal doet het nu beter ja. Maar Vanmarcke gaat nog scoren in zijn klassiekers. Kelderman komt dit jaar ook nog wel terug op een behoorlijk niveau. En wat we niet mogen vergeten Robert Gesink moet nog terugkeren. In die klassiekers waar Vanmarcke rijdt, heeft Lotto-Soudal weinig in de melk te brokkelen. En VD Broeck gaat ook geen partij zijn voor een ontketende Gesink. Meer dan Vanmarcke en Gesink heb je niet nodig, zij halen de grote jongens wel even binnen.

Eriknogwat 15 maart 2015 om 19:38

@ iljokeissefan. FLens 2 keer noemen terwijl vanmarcke juist hem prees in de strade bianchi voor het uit de wind houden de eerste 120km.
Hoe oud is roossen ? (neoprof dacht ik).

Ik zelf heb wel vertrouwen in kelderman die komt er wel en dan vooral bij deze ploeg.
Kruiswijk lijkt echt op de weg terug als ik zijn tijdritten met een paar jaar terug (voor operatie) vergelijk

Thijs E 15 maart 2015 om 19:39

Complimenten voor dit stukje nieuwsgaring. Klein dingetje: de muziek op het einde graag op hetzelfde geluidsniveau als het interview zelf.

De score wordt natuurlijk pas aan het einde van het jaar opgemaakt, maar de start is grauw. Na de klassiekers eens de tussenstand opmaken, die kan dan al een stuk zonniger zijn.

Purito 15 maart 2015 om 19:41

@reznik
Ze hebben met Roelants en Gallopin (als hij een Vlaanderen zou rijden), toch wel wat ijzers in het vuur.

Je hebt natuurlijk wel meer dan alleen een Gesink en Vanmarcke nodig, zeker ook omdat je nooit de zekerheid hebt dat beide het hele seizoen fit zijn. Kelderman is natuurlijk een derde pion, maar dan is het alsnog karig in vergelijking met de echt goede ploegen.

alsjewint 15 maart 2015 om 19:43

@Purito,

TLJ heeft dit seizoen absoluut aan kwaliteit ingeboet, daar kun je niet naast kijken. De start van dit seizoen is op Van Marcke na ook weinig succesvol. In kleinere koersen zoals in Drenthe scoren ze ook geen zege. Toch is het wat mij betreft te vroeg om al conclusies te trekken. Soms loopt het gewoon een tijd niet. Lotto Soudal had vorig jaar ook geen goede start. En Cannondale Garmin is dit seizoen ook matig begonnen. TLJ zal met dit team moeten proberen om in de top 10 van het ploegenklassement van de WT te komen. Dat is denk ik wel hun plaats als het wat gaat lopen. Zelfs Purito kende een zwakke seizoenstart, maar die komt er de laatste dagen ook weer door, dus………

řezník 15 maart 2015 om 19:52

@Purito

Roelants top-10 ja misschien, maar Vanmarcke de winst dat is nogal een verschil. Lotto-Soudal heeft ook niet veel meer echte kopmannen dan Lotto-Jumbo. Zij zijn alleen in de breedte wat sterker. Het is dan misschien wat karig voor Lotto-Jumbo en je hebt nooit zekerheid. Maar met Gesink en Vanmarcke heb je echt twee wereldtoppers in huis en dan heb je alleen nog wat geluk nodig. Je hoeft ook niet alles het hele seizoen door te winnen met het budget wat Lotto-Jumbo heeft. Dus in perspectief gezien het komt wel goed met Lotto-Jumbo. Ik herhaal nog even Gesink moet nog terug komen, hij is een goede renner die het geluk helaas ontbeert. Als hij fit begint en blijft staat hij zowat altijd garant voor een top-10 plek. Als mensen irritant vinden dat mensen het voornamelijk over 1 renner hebben, dan hebben ze pech. Dit is een vrij land, waar we voor onze mening mogen uitkomen, hoe vaak we dat ook willen. Zeker als ze het ook nog een op een gedegen manier doen. Dat laatste was nog eventjes een steuntje in de rug voor Purito.

DerPantzerwagen 15 maart 2015 om 20:01

@reznik

In de breedte wat sterker? zeg maar gerust een heleboel sterker! En op wat baseer je je ? Lotto heeft als bewezen renners in vorm te hebben. En TLJ ? Ja sep is in vorm ja,maar de rest… Je weet niet zeker dat gesink en andere de rest vh seizoen beter gaan zijn.Daarenboven zal sep ook snel weg zijn als TLJ maaar blijft afzwakken…nu Mollema weg is rydt hij plots weer wel resultaat. Volgens mij gaan er wel nog enkele zijn voorbeeld vormen ( hier kan ik weliswaar fout zitten natuurlijk ).

zoetepap 15 maart 2015 om 20:06

Als ze er volgend jaar geen grotere geldsponser tegenaan gooien en meer uitbreiden met buitenlandse toppers en kopmannen,zie ik het niet goedkomen. Je kan ook zeggen dat ze geluk hebben. Stel je voor als Vanmarcke vertrokken zou zijn stelt het niets meer voor. Die blijft er gewoon voor de vrijheid,maar hoelang nog in een ploeg zonder steun? Sorry maar ik zie een WT ploeg op het randje van een crisis. Ik hoop en gun Vanmarcke een klassieker of zelfs twee…als Belgische verlosser. Dan mag hij een jaar gratis winkelen in Nederland.

BlancoProCycling 15 maart 2015 om 20:08

Soudal heeft op dit moment ook het geluk dat de gok met De Gendt goed uitpakt, en dat Wellens een toptalent is gelijk met Kelderman. Maar ook bij Wellens komt het er niet altijd uit. Die heeft vorig jaar een vrij anoniem jaar gereden, alleen in Eneco, 4 ritjes in de Giro en in Lombardije stond hij er. De rest van zijn uitslagen zijn ook niet goed, waar je dat toch soms zou verwachten.
Soudal heeft alleen het geluk terug te kunnen vallen op een Greipel die altijd successen oplevert, en dat heeft Jumbo niet. Dus ik denk dat het schijnbare verschil op dit moment vooral veroorzaakt wordt door pech/geluk…

řezník 15 maart 2015 om 20:12

@DerPantzerwagen

Heeft Mollema dan de afgelopen jaren geen resultaten gereden?
– 2e San Sebastian(2014)
– 10e Tour de France (2014)
– 3e Ronde van Zwitserland(2014)
– 4e Waalse pijl (2014)
– 7e Amstel Gold Race (2014)
Dat is nog niet eens alles wat hij top resultaten heeft gereden, maar wel de belangrijkste en in de jaren ervoor zag het er niet minder uit.

Sep is nu absolute kopman, moet die garantie bij andere ploegen nog maar krijgen. Veel zwakker dan nu kan en mag het eigenlijk niet worden voor een WT-Team. Ik denk ook niet dat het zwakker gaat worden, budget blijft voorlopig het zelfde.

Wielerfan1987 15 maart 2015 om 20:15

@Derpanzerwagen.

Net alsof Mollema niet ge presteert heeft de afgelopen seizoenen bij de ploeg….

Ja, hij had afgelopen jaar een tegenvallende Tour in vergelijking met het jaar ervoor.

maar eerlijk is eerlijk, om top 5 a 6 te rijden in de Tour moet het ook een beetje meezitten en de Tour van 2013 was ook wel een erg goede Tour voor Belkin en Mollema zonder enige echte noemenswaardige tegenslag.

Je kunt bovendien ook niet altijd maar je voorgaande resultaten verbeteren, des te knapper dat een man als Gesink bijvoorbeeld al zovele top 10 klasseringen in grote rondes heeft gereden.

En ik zal je bij deze vast voorspellen.

Hoe zeer ik ook hoop dat ik ongelijk krijg,
Ook komende Tour zal Mollema bij zijn nieuwe ploeg en met nieuw (beter) materiaal niet in de top 5 geraken zonder dat het heel erg meezit en er enkele favorieten en/of directe concurrenten uitvallen….

moa 15 maart 2015 om 20:18

@bpc
Je vergeet wel zijn erg goede giro. 2 keer tweede.

Ik hoop dat er toch twee a drie op niveau zijn om Sep bij te staan in de klassiekers.

AZH 15 maart 2015 om 20:18

Volgens mij is TLJ qua budget er wel dik op achteruit gegaan vergelijken met vorige seizoenen. Ja dan kun je blikvangers als Mollema en Boom ook niet behouden. Zeker gezien je zo laat pas een sponsor hebt kunnen vinden. Ik vind dat er wel met wat meer realisme gereageerd mag worden. Nu wordt er bij elke koers alleen maar met stront gegooid.

Ik persoonlijk ben blij dat deze ploeg überhaupt nog bestaat. Dit is een leuk team voor jongens als Kelderman en Hofland waar ze gewoon voor eigen kansen kunnen gaan. Als dit team er niet is, zal Kelderman eerst een aantal jaren gaan knechten bij een andere ploeg en zal Hofland ook niet meteen eerste sprinter zijn in een team. Ik zie dit team ook niet veel winnen als ik eerlijk ben, maar ben toch blij dat de ploeg nog bestaat.

Ook valt me op dat er nu na een goede prestatie van Mollema (waar ik heel blij mee ben), opeens weer zo opportunistisch gereageerd wordt. Alsof hij opeens herboren is oid. Mollema reed bij Belkin, bij vlagen, ook gewoon dit soort uitslagen. Laat Mollema maar eens een heel goed seizoen rijden en wellicht wat overwinningen meepikken en dan praten we wel weer verder of dit echt een boost voor z’n carrière is geweest.

DerPantzerwagen 15 maart 2015 om 20:28

@reznik

Klopt ja misschien was mijn verwoording best slecht, maar jenkan er toch niet om heen dat het dit jaar beter lijkt te gaan.

@BPC

Kom zeg… Wellens is jong , kan je dan verwachten da hij een heel jaar goed is ? Hij heeft in de wedstrijden waar hij wou presteren gewoon beter dan verwacht gespresteerd.

řezník 15 maart 2015 om 20:35

@DerPantzerwagen

Ja dat kan ik wel. Zoals sommigen hierboven al aangegeven hebben reed hij in voorgaande jaren ook dit soort uitslagen. Daarom is het nu veel te vroeg om al te zeggen dat het dit jaar beter lijkt te gaan. Ik hoop natuurlijk wel dat het daadwerkelijk beter gaat, maar dat zal de komende maanden moeten uitwijzen, door eens een keer iets groots te winnen ipv net niet.

DerPantzerwagen 15 maart 2015 om 20:39

We zullen zien in de tour of het echt beter gaat en hij de goeie keuze heeft gemaakt.

Bram93 15 maart 2015 om 21:46

Stel mollema dit jaar zijn beste seizoen gaat rijden, dan kan je niet concluderen dat dat door de ploeg komt.

Headlines

Materiaalzone

Populair