LottoNL-Jumbo stelt teleur in Parijs-Nice (video)
zondag 15 maart 2015 om 18:53

LottoNL-Jumbo stelt teleur in Parijs-Nice (video)

LottoNL-Jumbo heeft de verwachtingen in Parijs-Nice niet kunnen waarmaken. De ploeg begon aan de koers naar de zon met als doelstelling een top 5-notering in het eindklassement voor Wilco Kelderman. Na een tegenvallende prestatie van hem in de eerste bergrit kon een streep door die ambitie. Hoewel zijn optreden van gisteren binnen de ploeg weer voor een optimistische stemming zorgde, zakte hij vandaag in de klimtijdrit naar de top van de Col d’Eze opnieuw door het ijs. Ploegleider Merijn Zeeman blikt voor de camera van WielerFlits terug op de wedstrijd.

RIDE Magazine
42 Reacties
Sorteer op:
15 maart 2015 21:49
@AZH " Ik vind dat er wel met wat meer realisme gereageerd mag worden. Nu wordt er bij elke koers alleen maar met stront gegooid."

Volledig mee eens. Azijnpissers...
15 maart 2015 21:53
Die muziek op het einde! Mijn oren bloeden er nog van. 3 keer zo hard als interview
15 maart 2015 22:25
Mooie bus trouwens.
15 maart 2015 22:36
De ploeg zit nu in een underdogpositie, dat is op zich prima. Het seizoen begint pas net en er valt nog veel winst voor ze te behalen.

Door de successen van Terpstra, Poels, Mollema en Dumoulin krijg je de indruk dat de beste Nederlandse renners niet voor deze ploeg rijden maar of dat zo is op de cruciale momenten gaan we nog meemaken.
15 maart 2015 22:59
Goed,realistisch commentaar van Zeeman. De teleurstelling spat van zijn gezicht af.
15 maart 2015 23:13
Thomas Dekker binnen halen ;)
16 maart 2015 01:46
Sowieso is deze P-N voor bijna alle deelnemende Nederlandse wielrenners een teleurstelling. Zeker vergeleken met vorig jaar. Herstellen, op naar de klassiekers en Catalunya!
16 maart 2015 07:08
Nou, Parijs-Nice mag al blij zijn dat het een ploeg zoals Lotto NL aan de start kreeg. Anders krijg je enkel die dikkenekken van een Sky aan de start, tjah... Liever een bescheiden ploeg, die niet altijd wint, maar wel de beste renners in zijn rangen heeft rijden. Dan denk ik spontaant aan Lau en vooral Gesink, Kruiswijk, Hofland en Goos. En ja weet je, neem die Belg d'r ook maar bij, Vanmarcke heette die zeker?
16 maart 2015 09:24
Swagboy mag ik vragen of je nogmaals wil uitleggen wat je precies bedoeld? Hoezo mag P-N blij zijn dat TLJ hier start??
16 maart 2015 09:59
Inderdaad zijn de resultaten nogal flets van LJ. Maar ik denk dat het ook een ploeg in opbouw is met veel jong Nederlands talent , Roosen,Teunissen,Hofman,Kelderman. Ook de kopmannen Gesink en Vanmarcke zijn nog relatief jong. de ploegleiding denkt dus niet echt op de korte termijn. En de echte speerpunten van het seizoen moeten nog komen.
16 maart 2015 10:49
Uiteindelijk kun je na de Waalse klassiekers pas iets zeggen over de resultaten van het voorseizoen. Hoewel het voor LottoNL een enorme prestatie zou zijn om in P-N bijv podium te rijden gaat het toch vooral om met name het Vlaamse voorjaar en de AGR. Als Vanmarcke straks met een kassei in Roubaix staat of Gesink met een groot glas Amstel heeft niemand het meer over P-N. Als daar geen punten gepakt worden dan kun je pas spreken van een waardeloze seizoensstart.
Het zou wel prettig zijn als ze bijvoorbeeld in Nokere of Dwars door Vlaanderen alvast een overwinning kunnen halen, dat haalt de druk toch wat weg, want er hangt nu wel erg veel af van met name Vanmarcke.
16 maart 2015 11:28
Ben benieuwd wat er uit komt na de "evaluatie" van Kelderman in PN.
Met het vermogen wat Wilco kan wegtrappen, kloppen zijn resultaten in de laatste klimtijdrit toch echt niet lijkt me.

Of de ploeg heeft hem niet goed begeleid naar de juiste vormpeil voor zijn 1e beoogde vormpiek, of hij heeft een virusje of zo?
Er zijn nu renners voor hem geëindigd die hij bij wijze van spreke met 1 been nog achter zich zou laten.

Voor zover ik weet is dit het eerste moment voor Wilco bij de profs dat hij zwaar tegenvalt. Misschien enigszins laatste etappes Vuelta vorig jaar, maar dat viel nog te verklaren door vermoeidheid hele jaar en 2e grote ronde dat jaar.
16 maart 2015 11:36
Ik vind dat er weer erg snel conclusies getrokken worden. We zitten nog vroeg in het seizoen en als je kijkt naar de selecties voor Parijs Nice en de Tirreno dan moet je er ook niet teveel van verwachten. Lotto is geen team met veelwinnaars. Ze hebben geen Valverde,Sagan,Cancellara of Rodriquez.Lotto is er in de breedte echt zwakker op geworden door het vertrek van Mollema en Boom
16 maart 2015 12:17
Kelderman heeft niet aan de verwachtingen voldaan maar we zitten nog vroeg in het seizoen dus het is te vroeg voor conclusies over de ploeg en het verdere verloop van dit seizoen. Kelderman heeft er niet met de pet naar gegooit en wordt 15e in het klassement. Hij hoeft hier ook nog niet in topvorm te zijn. Vorig jaar was de koek ook op bij hem aan het eind van het seizoen dus zullen ze zorgvuldiger met hem om moeten gaan. Zijn piekmoment van dit seizoen ligt in de tour. Tourwinnaar Nibali werd er gisteren ook hard afgereden in de Tirreno dus het is allemaal nog vrij relatief.

Lotto is in de breedte wel veel zwakker geworden door het verlies van Mollema en Boom. Dat is met name ook een budgetkwestie. Ze hebben ook teveel van hetzelfde type renners. Wel goede renners voor klassementen in rittenkoersen en in de grote rondes maar niet het type renners waarmee je makkelijk de zeges aan elkaar rijgt. Ze hebben geen type zoals Valverde die het hele jaar goed is en garant staat voor een aantal overwinningen per seizoen of een topsprinter die op dit moment kan wedijveren met Cavendish en Kittel. Ze hebben geen type Sagan die veel wint of een Cancellara die bijna elk seizoen wel een grote koers wint. Maar niks is zo veranderlijk als het wielrennen en als Vanmarcke de RVV wint of PR dan is het voorjaar voor Lotto al geslaagd.
16 maart 2015 14:11
Quote:
Tourwinnaar Nibali werd er gisteren ook hard afgereden in de Tirreno dus het is allemaal nog vrij relatief.


Nibali gebruikt deze wedstrijden als trainingsritten in opbouw naar de Tour. Daarbij gaat hij niet maximaal en rijdt niet in het rood.
Kelderman had daarentegen met ploegleiding PN als echte 1e doel. Ook ging Wilco voluit, dit was het maximaal haalbare. Dan rond plek 60 eindigen in klim tijdrit, is echt te zwak.
Ben gewoon benieuwd wat er bij Wilco aan de hand is, materiaal, verkeerde voorbereiding vanuit de ploeg om hier te kunnen pieken, of fysiek niet in orde.
16 maart 2015 14:18
@MooieMario

Kortom, er is niet heel veranderd sinds de Rabo-tijd. Toen hadden ze af en toe Oscar Freire die de meubelen redde, maar dat was het dan ook wel. De rest was sub of subtop.

De feiten zijn best hard:
- geen enkele Nederlander in dienst van Rabo, Blanco en Belkin won een echte klassieker (behalve 2x de AGR en 1x San Sebastian);
- geen enkele Nederlander in dienst van Rabo, Blanco en Belkin reed top drie in een grote ronde;
- op La Plagne na won geen enkele Nederlander een bergetappe in de Tour, de Vuelta of de Giro;
- geen enkele Nederlander in dienst van Rabo, Blanco en Belkin reed top vijf in een grote ronde;
- geen enkele renner in dienst van Rabo, Blanco, Belkin heeft 3 of meer echte klassiekers gewonnen;
- Rabo, Blanco en Belkin heeft nog nooit een rassprinter gehad die 10plus overwinningen per jaar behaalde.

Voor Lotto Jumbo zal dat de komende jaren niet anders zijn.
16 maart 2015 20:26
@Rooie

Tja als er geen Nederlandse toppers zijn in die tijd win je ook niet met hen. Bij andere ploegen had je op dat moment ook geen NL topper. Je had toen Boogerd en Dekker die af en toe wat konden. Maar Rabo had een paar buitenlandse toppers zoals Menchov, Rasmussen en Freire. Je moet er wel mee rekening houden dat het wielrennen steeds internationaler wordt en ons kleine landje dus niet op ieder terrein een topper kan hebben. En wees daar blij om niet dat het net zoals met schaatsen alleen maar NL is.

De feiten die je noemt gelden overigens voor de meeste ploegen. Overigens vond ik Freire wel een rassprinter. Wereldkampioen, MSR en diverse etappes gewonnen in WT en kleine wedstrijden. Daarbij heeft Rabo wel een grote ronde gewonnen en mooie plaatsen behaald. Niet met een Nederlander maar wel met de ploeg.

TLJ moet alleen een duidelijke weg kiezen. Gaan zij voor alleen Nederlandse renners zorg dan dat je de beste hebt. Haal Terpstra voor de kasseien, Dumoulin voor het tijdrijden, Van Poppel voor de sprints met het oog op de toekomst, had Mollema en Boom gehouden en probeer Westra te krijgen. Als je maar 2 a 3 van die namen kan halen heb je al een redelijk WT team.
Willen / kunnen zij deze namen niet halen ga dan voor buitenlandse toppers zodat je toch in de prijzen valt. Ik heb liever een Nederlandse ploeg die met buitenlandse renners wint dan een volledige Nederlandse ploeg die voor spek en bonen mee rijdt zoals nu het geval gaat lijken voor de rest van het seizoen.

Reacties zijn gesloten.