LottoNL-Jumbo klaar voor Ronde van Vlaanderen

donderdag 31 maart 2016 om 08:03
LottoNL-Jumbo klaar voor Ronde van Vlaanderen

Foto: Sirotti

LottoNL-Jumbo heeft zijn selectie voor de Ronde van Vlaanderen compleet. De ploeg is gebouwd rond kopman Sep Vanmarcke, die afgelopen weekend nog tweede werd in Gent-Wevelgem. “Vanmarcke is onze kopman en de andere zeven renners moeten hem helpen”, vertelt ploegleider Nico Verhoeven. “Een aantal van hen moet zorgen dat ze in de finale komen zodat ze hem zo lang mogelijk kunnen steunen.”

Mike Teunissen en Timo Roosen debuteren in Vlaanderens mooiste. “Die jonge jongens hebben bewezen dat ze goed zijn”, aldus Verhoeven. “Ze rijden deze wedstrijd voor het eerst, dus ze weten nog niet wat ze te wachten staat. Dat maakt het voor hen een grote uitdaging, maar voor mijn gevoel is de hele ploeg er klaar voor.”

Vanmarcke weet dat alle ogen zondag op hem gericht zijn. “Ik ben nu één van de grote favorieten. Dat was ik eerst niet, maar het verandert niets in mijn hoofd. Ik heb heel hard gewerkt om deze weken goed te zijn en ik heb vorige week laten zien dat ik dat ben.”

Selectie LottoNL-Jumbo voor Ronde van Vlaanderen
flag-nl Timo Roosen
flag-nl Mike Teunissen
flag-nl Bram Tankink
flag-nl Maarten Tjallingii
flag-be Tom Van Asbroeck
flag-be Sep Vanmarcke
flag-de Robert Wagner
flag-be Maarten Wynants

Dit artikel delen:

55 Reacties

TIJN2007 31 maart 2016 om 08:11

Prima ploeg als je het mij vraagt. Benieuwd hoe lang Tennissen en Roosen het vol gaan houden en wat hun rol kan en moet zijn. Heb er zin in!

wulu 31 maart 2016 om 08:15

En die in de finale mee moeten zitten zijn dan Van Asbroeck, Tjallingi en Tankink?

Laat 1 van die debutanten proberen mee te zijn met een vroege vlucht, scheelt ze weer achtervolgen en energie voor in de finale…

Lezen jullie mee ploegleiding van TLJ?

mus van de maasstad 31 maart 2016 om 08:18

@wulu

en dan bolletje op 85?

Romāns Vainšteins 31 maart 2016 om 08:25

Aardige, young vs old, ploeg met triple A +++kopman. Generale repetitie in GW was meer dan geslaagd en de drive lijkt er daarmee ook goed in te zitten. Bij aanvang verdienen ze de onvoorwaardelijke steun van heel hijgerig LTJ minitieus volgend wielerflits en achteraf zullen we gaan zien. Ik vermoed dat ze een goede koers gaan rijden en nog een kleine ‘hup!’ voor Teunissen die ik aanraad om de anticipatierol op zich te nemen.

wulu 31 maart 2016 om 08:28

@mus Ja zoiets!

Heb me afgelopen zondag zitten ergeren toen TLJ de slag weer miste en oa Tankink half dood samen met Dimension Data het gat wist te dichten. Vanmarcke lijkt me dit jaar op tijd in vorm, dus moeten ze alerter koersen of zorgen dat andere ploegen moeten achtervolgen.

Ettix schijnt daar best goed in te zijn…

Chaba 31 maart 2016 om 08:41

Toch geen slecht team op papier maar ik hoop wel dat iemand Sep kan bijstaan tot diep in de finale zodat hij niet geïsoleerd zit als Etixx en Sky nog met 3 man zit.

Mitch 31 maart 2016 om 08:49

Roosen reed goed in Harekbeeke en het hele team was goed in Gent-Wevelgem. Voor de rest hebben Wagner en Wynants naar behoren gepresteerd in voorbereidingskoersen. Ik denk, ondanks minder capaciteit dan de grote ploegen, dat ze een goed team hebben staan.

Hakkie2 31 maart 2016 om 08:50

Een renner die hier met de top 20 mee kan kost veel geld, terwijl hij de rest van het jaar vooral knecht is voor de vlakke etappes. Voor een ploeg met een klein budget als Lotto-Jumbo zonder topsprinter lijkt me dat geen verantwoorde investering. Het gaat namelijk maar om een koers of 5 in het jaar (Omloop, E3, Gent-Wevelgem, RvV, PR en eventueel nog Dwars door Vlaanderen of Samyn, maar bijna niemand rijdt al die koersen).

Behalve als ze er goedkoop 1 kunnen krijgen, misschien een afdankertje van Etixx (Van Keirsbulck?). En met Teunissen en Roosen hebben ze best talent voor dit werk, van zelf talent opleiden moet deze ploeg het toch hebben.

wulu 31 maart 2016 om 08:51

Dat zouden dus Tankink, Tjallingi of Van Asbroeck moeten zijn, maar die zijn niet van het kaliber van bijvoorbeeld Luke Row of Trentin.

En in dat artikel van het AD zegt hij toch ook geen gekke dingen, een tweede renner van het kaliber Trentin of van mijn part Gatto had het een stuk fijner gemaakt voor Vanmarcke

tendam 31 maart 2016 om 08:56

@laurentjalabert
Ik lees in dat artikel vooral de mening van de auteur, zoals dat in Nederland wel vaker gaat als het deze ploeg betreft.

on: benieuwd naar Teunissen en Roosen, toch de toekomst van die kasseienploeg (mocht LottoNL worden voortgezet). De ploeg is wel nog erg afhankelijk van de oudjes, valt me op. Van Emden zou op dit punt in z’n carriere de meesterknecht van Sep moeten zijn, maar hij is blijkbaar verdwenen?

Hakkie2 31 maart 2016 om 08:58

@wulu: en wat denk je dat Trentin verdiend bij Etixx? Ik denk dat hij op het niveau top 5 van TLJ zit. Om over renners als Rowe bij Sky nog te zwijgen. Dure renners voor 5 koersen in het jaar. Terwijl het Nederlandse publiek over het algemeen toch nog meer gericht is op de heuvelklassiekers en de rondes.

Bram93 31 maart 2016 om 09:04

Mads Pedersen zou leuke versterking zijn, alleen niet echt de betrouwbare knecht die ze zoeken..

LaurentJalabert 31 maart 2016 om 09:06

@Wulu – ik vind het wat denigrerend tegenover de teamprestatie van Gent-Wevelgem om enkel aan te geven dat er niemand binnen de minuut is binnengekomen. Was wat mij betreft een uitstekend moment geweest om aan te geven dat er wellicht geen subtopper in het team zit, maar dat wel heel het team zich uit de naad werkt voor hem. Waardoor hij uiteindelijk ook 2e kan worden.

@tendam – dat idee heb ik ook een beetje inderdaad.

Tutu888 31 maart 2016 om 09:07

TLJ verraste mij wel aangenaam in G-W als collectief. Nu nog wat attenter koersen zodat ze niet weer de gehele koers achter de feiten aan rijden.

zoetepap 31 maart 2016 om 09:08

Pfff toch een 2-de rangsploegske. Nog geen renners om nu naar de oorlog te trekken. En een kopman zonder die killer-punch benen en al helemaal geen hoofd die er bij past. Maar bon roeien met de komkommers die voorhanden zijn. Ik hoop op een uitschieter van Van Asbroeck.

Hakkie2 31 maart 2016 om 09:13

@zoetepap: als Vanmarcke geen goede kopman is, dan zijn er misschien 3 goede kopmannen voor dit werk: Cancellara, Sagan en Kristoff. En inderdaad, deze wedstrijden zijn verder niet de topprioriteit van de ploeg. Logisch, met rondewerk en heuvelklassiekers krijg je in Nederland veel meer aandacht.

tendam 31 maart 2016 om 09:18

@hakkie
Voor de heuvelklassiekers hebben ze helemaal een matige ploeg, dus je spreekt jezelf ’n beetje tegen.

EricV 31 maart 2016 om 09:32

De enige die een grote koers kan winnen bij tlj is Vanmarcke, jammer dat ze hier niet wat meer investeren

mus van de maasstad 31 maart 2016 om 09:33

Wat zitten mensen toch aan het zaniken over de ploeg? Tuurlijk hebben een etixx, sky en bmc meer man over in de laatste groep. maar die hebben ook veel meer geld. TLJ doet het gewoon goed in de kasseienwedstrijden. En als Sep gewoon had opgelet en gelijk in de 1e waaier had gezeten in GW dan had de wereld er alweer heel anders uitgezien.

Ik hoop echt dat hij blijft na dit seizoen. Misschien dat ze, nu tjallingi stopt, weer wat budget hebben om een goede knecht aan te trekken

Sephiroth 31 maart 2016 om 09:48

Pff wat een prut artikel, erg veel eigen mening van die journalist. En tuurlijk wil je versterking, maar TLJ heeft een budget probleem, basta. Deze keer in GW zat hij alleen, omdat HIJ niet op zat te letten en dus de ploeg opgerookt werd in een vroeg stadium.

Ze hebben geen onaardige ploeg, hopelijk blijven wynants en wagner er lang bij, maar die twee jonkies kunnen ook aardig wat.

Romāns Vainšteins 31 maart 2016 om 09:51

Snap er echt geen reet van. LTJ heeft qua wind, weer en keien gewoon een duidelijke ploeg met kop en staart. Giant had dat ook maar mist nu de locomotief vd polonaise.

Laatste man 31 maart 2016 om 09:55

Leuke ploeg. Vanmarcke in vorm, Teunissen wellicht met een verrassing en Tjallingi is ook weer sterk.

Wát een dramatisch artikel trouwens. Het journalisten niveau in Nederland is om te janken. Wat maakt het uit of je iemand hebt die 23e wordt in Wevelgem? Je kopman is door het team afgezet op het moment dat het erom ging.

PietFriet 31 maart 2016 om 09:57

@LaurentJalabert dat artikel leest als een open sollicitatie bij bijvoorbeeld Team Sky.

SolerEritrean 31 maart 2016 om 10:18

Sorry hoor jongens, maar buiten Vanmarcke zit ook niemand mee in de eerste groep van pakweg 30 man. Probleem is natuurlijk budgettair, maar om dit een topploeg te noemen gaat een brug te ver.

Volg hier

Headlines

Populair

Materiaalzone