LottoNL-Jumbo klaar voor Ronde van Vlaanderen

donderdag 31 maart 2016 om 08:03
LottoNL-Jumbo klaar voor Ronde van Vlaanderen

Foto: Sirotti

LottoNL-Jumbo heeft zijn selectie voor de Ronde van Vlaanderen compleet. De ploeg is gebouwd rond kopman Sep Vanmarcke, die afgelopen weekend nog tweede werd in Gent-Wevelgem. “Vanmarcke is onze kopman en de andere zeven renners moeten hem helpen”, vertelt ploegleider Nico Verhoeven. “Een aantal van hen moet zorgen dat ze in de finale komen zodat ze hem zo lang mogelijk kunnen steunen.”

Mike Teunissen en Timo Roosen debuteren in Vlaanderens mooiste. “Die jonge jongens hebben bewezen dat ze goed zijn”, aldus Verhoeven. “Ze rijden deze wedstrijd voor het eerst, dus ze weten nog niet wat ze te wachten staat. Dat maakt het voor hen een grote uitdaging, maar voor mijn gevoel is de hele ploeg er klaar voor.”

Vanmarcke weet dat alle ogen zondag op hem gericht zijn. “Ik ben nu één van de grote favorieten. Dat was ik eerst niet, maar het verandert niets in mijn hoofd. Ik heb heel hard gewerkt om deze weken goed te zijn en ik heb vorige week laten zien dat ik dat ben.”

Selectie LottoNL-Jumbo voor Ronde van Vlaanderen
flag-nl Timo Roosen
flag-nl Mike Teunissen
flag-nl Bram Tankink
flag-nl Maarten Tjallingii
flag-be Tom Van Asbroeck
flag-be Sep Vanmarcke
flag-de Robert Wagner
flag-be Maarten Wynants

Dit artikel delen:

55 Reacties

vlek 31 maart 2016 om 10:32

Dit een topploeg noemen doet dan ook… niemand.

Prima ploeg om Vanmarcke richting de beslissing op Kwaremont of Pater te brengen. Ik ben zelf vooral benieuwd hoe ver Teunissen kan komen.

0
Guldenboy 31 maart 2016 om 10:37

Had graag Tom Leezer in de ploeg gezien. Is toch een ideale man om Vanmarcke in een goede positie aan de finale te laten beginnen.

0
rahimns 31 maart 2016 om 10:37

@SolerEritrean wie zegt dat het een topploeg is dan, ik lees het niet terug in het artikel en in de reacties. Het is wel een ploeg die Sep tot in de finale moet kunnen brengen. Alleen zal hij het daar verder in zijn eentje moeten doen. Ben benieuwd met wat voor tactiek de ploeg gaat rijden.

0
irriducibili 31 maart 2016 om 10:41

@ Soler, in de E3 was ik zelf ook niet super tevreden over het presteren van de ploeg in de breedte. Maar en GW heeft de ploeg keihard gewerkt om Vanmarcke terug te brengen naar het eerste peloton en daarna het voortouw genomen in het terughalen van de kopgroep.

Wat betreft die eerste inspanning hebben een paar renners zich kapot gereden om een misser van de kopman te herstellen. Wat betreft de tweede inspanning was het misschien makkelijker geweest om ook een man mee te sturen in de kopgroep, waarin 5 renners van de topploegen vertegenwoordigd waren, maar soit.

In GW vond ik de ploeg collectief heel sterk rijden en zat er denk ik vooral niemand anders dan Sep bij de eerste 30 omdat ze zoveel werk hadden moeten leveren.

Als ze in dezelfde vorm aan de start van de Ronde staan en tactisch iets scherper zijn, verwacht ik ook steun voor Sep tot verder in de finale

0
Rikkert 31 maart 2016 om 10:49

Redelijke ploeg, ze moeten proberen om minimaal één iemand in de kopgroep te krijgen. Tjallingii of Theunissen lijken me daarvoor het meest geschikt.

0
vlek 31 maart 2016 om 10:50
Quote:
Twee dagen later in Gent-Wevelgem een soortgelijk verhaal. Ook daar 26 man voorop in de finale en weer zat Vanmarcke geïsoleerd.

Dit is wel een enigszins merkwaardige opmerking. Ik begrijp dat hij goed binnen het verhaal van de journalist past, maar de eerste keer dat Vanmarcke zondag zonder ploeggenoten om zich heen reed, zat hij met Sagan en Cancellara in de beslissende slag. Uiteraard is het dan beter om nog iemand in die groep er achter te hebben (Van Asbroeck bijvoorbeeld, die de enige was die zich nog niet leeg had moeten rijden), maar verder lijkt me hetgeen zijn knechten daar deden nu net de hele insteek van de ondersteuning rond een kopman als Vanmarcke.

0
Ab Normaal 31 maart 2016 om 10:53

Als je in een dure ploeg rondrijdt is het altijd steggelen of jij wel de absolute kopman bent. Zie Movistar en BMC. Hoe lang is de “strijd” daar gegaan tussen Gilbert en v. Avermaet?
TLJ heeft gewoon een klein budget en kan zich geen dure luxe knechten veroorloven.
Vanmarcke is absolute kopman en zo slecht zijn z’n teamgenoten niet.
Ik vind gewoon dat TLJ tactisch niet altijd even sterk koerst. Als je Van Asbroeck meestuurt in de kopgroep kan de rest van het team zich de hele dag bekommeren om de veiligheid en positie van Sep. Dan moeten sterke kerels als Tjallingii, Wynants en Tankink echt nog wel wat over kunnen houden om hun kopman goed af te zetten totdat het losbarst.

Op dat moment is het toch man tegen man. Kijk maar eens hoe het sterke blok van EQS in GW niet mee kon. En ook Cancellara en Sagan hadden daar geen knechten mee. Iedere kopman moet het daar zelf doen.

Kortom: niks mis met deze ploeg i.m.o. Gewoon de juiste tactiek kiezen.

0
Romāns Vainšteins 31 maart 2016 om 11:04

Sowieso Teunissen of van Asbroeck dan maar in de kopgroep mee, van Tjallingii, Wynants en Tankink gaat 0 dreiging uit en dat zijn de harde, ervaren mannen die eventuele missers moet gaan repareren.

0
Wim Kruithof 31 maart 2016 om 11:10

Valt me op dat Belgen het niet zo zien zitten in Vanmarcke, vanmorgen op de radio spraken ze over de favorieten Cancellara, Kristoff en Boonen. Heel merkwaardig…

Ik hoop enorm dat Vanmarcke uit kan pakken zondag. Freire was in Milaan-San Remo (2010) de laatste die een monument won en in 2013 won Gesink in Québec de laatste World-Tour koers.

Het wordt zo stilaan weer eens tijd.

0
irriducibili 31 maart 2016 om 11:14

Boonen boven Vanmarcke als favoriet?? Welkom in 2012 ;)

0
LaurentJalabert 31 maart 2016 om 11:18

Ik snap het probleem overigens ook niet helemaal. Je ziet toch dat vier man in de finale in het geheel geen voordeel is. Laat staan twee man, want die rijden dan weer voor zichzelf. Je moet een team hebben dat tot de finale meekan en daarna ben je op jezelf aangewezen. Net of er nog even een flesje water gehaald kan worden als ze met 60 p/h door die wegen scheuren.

0
zoetepap 31 maart 2016 om 11:25

Zijn janken is wat minder en nuchterder maar ik denk dat hij zichzelf te lang opgeblazen heeft door de media te geloven dat hij de nieuwe boonen ging worden. En toen hij ging stoppen ben ik fan af van deze gekke renner. Alleen VDB verkoopt meer onzin en illusies in belgie. Verder 1 topknecht inkopen,Wijnants wegdoen en Van Asbroeck meer vertrouwen geven.

0
EdEnd 31 maart 2016 om 12:06

Prima ploeg wat mij betreft, misschien hadden ze held Groenewegen mee kunnen nemen, niet om het af te maken maar die lijkt dit werk toch wel erg goed te kunnen. Een mindere ploeg is vooral vervelend als je als kopman een foutje maakt door verkeerd geplaatst te zitten of door (materiaal) pech. Als ze echt gaan strijden moet de rest er toch vaak af. Je kunt wel als Etixx met 4 man vooraan zitten maar niemand overhouden die mee kan… had je aan die 4 man ook niets uiteindelijk. Als Vanmarcke geen pech tegenkomt en zijn plaatsing goed regelt spaart hij ook zijn ploeg en is de kans dat hij er langer iemand bij houdt weer groter.

0
wulu 31 maart 2016 om 12:21

@laurenjalabert
Ik bedoel het niet denigrerend, als team hebben ze tijdens GW goed gepresteerd mede dankzij goed werk van Tankink en Tjallingi. En kon Vanmarcke om de winst meedoen. Neemt niet weg dat ze achter de feiten aan fietsten. Wil je Vanmarcke goed afzetten en bijstaan tot en in de finale, daar ontbreekt het deze ploeg aan. Sterke mannen uit de tweede lijn.

@Hakkie
Trentin en Rowe noem ik slechts als voorbeeld, zulke type renners schelen een slok op de borrel voor een kopman die de koers moeten dragen. En je argument over de heuvelklassiekers vind ik zwak. Vanmarcke is de enige kopman voor het kasseien werk, als je van Baarle en nog een type erbij haalt kan je het hele seizoen met zulke renners uit de voeten. In de heuvelklassiekers schiet deze ploeg veel te kort, met het gebrek van een echte afmaker of puncher. Sterker nog, met Vanmarcke heb je de enige man in huis die een monument kan winnen. Alleen daarom al verdient hij wat meer bijval vanuit de ploegleiding.

0
tendam 31 maart 2016 om 13:02

@wulu
Je tips zijn geweldig, als de ploegleiding van LottoNL ze ziet zullen ze ongetwijfeld denken ‘waren we daar maar eerder opgekomen’, maar renners als Trentin en Rowe zijn bijna per definitie te duur voor LottoNL. Ze hopen/gokken erop dat hun eigen kweek als Roosen en Teunissen doorgroeit. Van Emden leek zo’n renner te gaan worden, maar die is blijkbaar hopeloos uit vorm.

0
bartje 31 maart 2016 om 13:08

Waar blijft de voorbeschouwing van WF? :-)
Heb alle voorbeschouwingen van de diverse andere sites al gelezen., worst kaas, bier, en wat andere versnaperingen al in het vooronder liggen. Is verder geen hint ofzo.. :-)

0
irriducibili 31 maart 2016 om 13:14

@ Bartje, in de WF live uitzending van dinsdag gaven ze aan vrijdag de voorbeschouwing van deze koers te plaatsen

0
wulu 31 maart 2016 om 14:06

@tendam ja hopen op talenten idd, terwijl een jonge renner als Gerts bij BMC redelijk goed doorstroomt net zoals Zabel trouwens. En dan heb je oa Tietema nog in de BMC opleidingsloeg….

Als je dus idd niet kan investeren is dat een probleem, dan zullen ze bij het management hele duidelijke keuzes maken. Want als Vanmarcke weg gaat bij deze ploeg, zijn ze in het voorjaar onthoofd. Zo mis je straks niet alleen de slag, maar ook de aansluiting aangezien Nederlandse talenten die graag hardrijden in het voorjaar, inmiddels bij de concurrentie rijden.

Geld gebrek, zou best kunnen, maar als je als enige Nederlandse worldtour ploeg op alleen maar investeert in klassementsrenners, wat heb je dan nog in Vlaanderen te zoeken?
Just saying…

0
MDKIDW 31 maart 2016 om 14:25

Wulu,

Je kan toch niet op alle fronten actief zijn met een budget waar een ploeg als TLJ mee moet werken. En het is toevallig zo dat de 3 beste Nederlandse rijders binnen deze ploeg alle 3 een aardig klassement (moeten kunnen) rijden. Dan focus je je als ploeg toch gewoon daar op. dat lijkt me logisch. ook omdat de tour de france nog altijd publicitair het meest belangrijke is. maar anyways de ploeg is volgens mij sterk genoeg om hem goed af te zetten voor de finale en dat is het belangrijkste

En kijk trouwens naar een Sagan of een degekolb (dit jaar niet natuurlijk dus daarom kun je giant afstrepen dit jaar) die hebben toch ook normaal gesproken helemaal geen ploeggenoten mee diep in de finale.

Helaas moeten ploegen met een budget zoals TLJ keuzes maken in haar selectie. het is gewoon niet anders.

0
Cyclingbruh 31 maart 2016 om 14:32

Ligt het trouwens aan mij of is het echt zo dat de toppers zich meer op RvV focussen dan op P-R?

0
snoep de hond 31 maart 2016 om 14:54

@MDKIDW,
helemaal mee eens!

Tijdens de heuvelklassiekers en de grote rondes zul je zien dat mensen hier ook weer gaan zitten mekkeren dat TLJ betere puncheurs, klimmers en/of afmakers hadden moeten binnenhalen.

0
Har77 31 maart 2016 om 14:59

@cyclingbruh: RVV staat bij de renners én in de media veel hoger aangeschreven. Behalve dan bij Boonen en Wuyts dit jaar ;-)

Off: hoor net in een interview De Fitte aangeven dat Etixx zondag "het blok gaat uitspelen" en gaandeweg de koers de kopman bepaald. Ergo: terpstra, stybar en trentin mogen weer rijden voor Boonen. Jongejonge

0
Johan83 31 maart 2016 om 15:35

@Har77
De Ronde is inderdaad hoger aangeschreven over het algemeen, maar het is ook de eerstvolgende. Na zondag zul je iedereen weer veel meer horen over Roubaix. Qua toppers doen ze ook (enkele uitzonderingen daargelaten) in beide koersen mee, dus focus ligt op de eerstvolgende.

On: Dit is gewoon een prima ploeg ter ondersteuning van Sep. Deze mannen rijden naar hun mogelijkheden op dit moment, maar hebben gewoon niet de kwaliteit om hem tot in het laatste uur bij te staan. Dat is geen schande als je het afzet tegen de topploegen met groter budget. In dat laatste uur moet je het als kopman toch vooral zelf kunnen, een meerderheid kan dan zelfs tactisch tegen je werken (zie voorbeeld Etixx-QS). Ik zou wel proberen anticiperen met Van Asbroeck, Tjallingii of Teunissen, mannen die hopelijk na een vlucht nog belangrijk werk kunnen verrichten op het moment dat ze worden ingelopen.

0
Har77 31 maart 2016 om 16:08

Vraag me eerder af of ze niet gewoon moeten afzien van meezitten in een vlucht. Gewoon alles sparen om VM te ondersteunen. Die is tactisch niet bepaald handig en een scenario als zondag wil je liever vermijden. Alles bij elkaar houden en vooral VM voorin houden lijkt me voor dit team wijzer dan speculeren op een springplank.

0
Sephiroth 31 maart 2016 om 17:22

Har77 het gaat niet om een springplank, het gaat erom dat ze dan niet op kop van het peleton hoeven te rijden. Sep wordt toch als een van de (sub) favorieten gezien, dus zal er ook naar hem worden gekeken. Terwijl TLJ geen slechte ploeg heeft, maar zeker geen ploeg om de koers te dragen zoals andere grotere teams.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone