LottoNL-Jumbo klaar voor Ronde van Vlaanderen

donderdag 31 maart 2016 om 08:03
LottoNL-Jumbo klaar voor Ronde van Vlaanderen

Foto: Sirotti

LottoNL-Jumbo heeft zijn selectie voor de Ronde van Vlaanderen compleet. De ploeg is gebouwd rond kopman Sep Vanmarcke, die afgelopen weekend nog tweede werd in Gent-Wevelgem. “Vanmarcke is onze kopman en de andere zeven renners moeten hem helpen”, vertelt ploegleider Nico Verhoeven. “Een aantal van hen moet zorgen dat ze in de finale komen zodat ze hem zo lang mogelijk kunnen steunen.”

Mike Teunissen en Timo Roosen debuteren in Vlaanderens mooiste. “Die jonge jongens hebben bewezen dat ze goed zijn”, aldus Verhoeven. “Ze rijden deze wedstrijd voor het eerst, dus ze weten nog niet wat ze te wachten staat. Dat maakt het voor hen een grote uitdaging, maar voor mijn gevoel is de hele ploeg er klaar voor.”

Vanmarcke weet dat alle ogen zondag op hem gericht zijn. “Ik ben nu één van de grote favorieten. Dat was ik eerst niet, maar het verandert niets in mijn hoofd. Ik heb heel hard gewerkt om deze weken goed te zijn en ik heb vorige week laten zien dat ik dat ben.”

Selectie LottoNL-Jumbo voor Ronde van Vlaanderen
flag-nl Timo Roosen
flag-nl Mike Teunissen
flag-nl Bram Tankink
flag-nl Maarten Tjallingii
flag-be Tom Van Asbroeck
flag-be Sep Vanmarcke
flag-de Robert Wagner
flag-be Maarten Wynants

Dit artikel delen:

55 Reacties

Covadonga 31 maart 2016 om 17:41

Ik ben benieuwd of Vanmarcke iets aan zijn knechten zal hebben in de finale. Ik verwacht dat hij er alleen voor komt te staan.

0
horsm 31 maart 2016 om 18:36

Tenenkrommend slecht stuk in AD, zeg. Het lijkt wel geschreven door iemand die G-W helemaal niet heeft gezien en alleen de uitslag heeft bekeken. Wie heeft dit eigenlijk geschreven?

0
Tinkerbell 31 maart 2016 om 18:45

@horsm Als de naam die boven het artikel staat klopt Arjan Schouten.

0
ghostwriter 31 maart 2016 om 20:41

Leuk dat Teunissen en Roosen mee zullen doen maar ik had Van Emden en Leezer verwacht.

0
sooike 1 april 2016 om 00:07

Stoere praat van TLJ, maar ook na de Ronde zal Vanmarcke zijn opmerking na G-W kunnen herhalen: “ik stond er weer alleen voor”. We weten toch nu al dat niemand Vanmarcke tot in de finale kan steunen. Maar wederom: ik laat me graag verrassen en beken graag ongelijk als het anders mocht aflopen. Vanmarcke zie ik overigens wel als een van de ‘groten” zondag, maar het is een illusie van de ploegleiding om te suggereren dat hij iets aan zijn ploegmaten zal hebben. De eerste 150 kilometer uit de wind houden zal hun enige verdienste kunnen zijn.

0

Net binnen

Populair

Materiaalzone