LottoNL-Jumbo hoopt in Vlaanderen op goede dag van talenten
foto: Sirotti
donderdag 29 maart 2018 om 20:30

LottoNL-Jumbo hoopt in Vlaanderen op goede dag van talenten

Zonder de beoogde kopman Lars Boom, trekt LottoNL-Jumbo komende zondag naar de Ronde van Vlaanderen. In de Hoogmis hoopt de Nederlandse WorldTour-formatie op een succes van haar jonge talenten. De speerpunten van de ploeg heten Amund Grøndahl Jansen en Timo Roosen, die woensdag nog dertiende werd in Dwars Door Vlaanderen.

De geel-zwarte brigade legt zichzelf geen druk op voor zondag. “Omdat Lars niet start, gaan we anders deze wedstrijd in. We zullen proberen vrijer te koersen. We zijn benieuwd wat Timo en Amund kunnen. Ze moeten proberen een mooie uitslag te rijden”, licht Nico Verhoeven tegenover het ANP het strijdplan toe. Naast Roosen en Grøndahl Jansen, zijn ook Pascal Eenkhoorn, Jos van Emden, Bram Tankink, Robert Wagner en Maarten Wynants.

In de recente Vlaamse wedstrijden liet Danny van Poppel een sterke indruk achter, maar de 24-jarige sprinter bereidt zich op dit moment via een hoogtestage voor op de Giro d’Italia. Aan het begin van het seizoen liet Van Poppel al aan WielerFlits weten dat hij dit seizoen kiest voor het verder ontwikkelen van zijn sprint.

flag-nl LottoNL-Jumbo voor de flag-be Ronde van Vlaanderen 2018
flag-nl Pascal Eenkhoorn
flag-nl Jos van Emden
flag-no Amund Grøndahl Jansen
flag-nl Timo Roosen
flag-nl Bram Tankink
flag-de Robert Wagner
flag-be Maarten Wynants

Grøndahl Jansen op de Muur van Geraardsbergen tijdens Omloop het Nieuwsblad – foto: Sirotti

RIDE Magazine
63 Reacties
Sorteer op:
29 maart 2018 23:02
@sam, dat klinkt wel leuk, maar ik ben een andere mening toegedaan. Allereerst denk ik niet dat Jumbo dat geld beschikbaar stelt om eerst eens aan een basis te spijkeren. Maargoed, dat is financieel. Qua koersen: knechten rijden altijd beter voor betere kopmannen, ik zou dus eerst eens beginnen met een stevige kopman. Hoewel ik dan ff stil ben bij wie dat moet worden en zou willen. Dat zal een gok op een huidige tweede man oid moeten zijn. Qua vervanging van oudjes komt Tankink bij me op, maar verder?
29 maart 2018 23:09
Paul Martens, Wagner en Van Emden zie ik haast nooit als de koers echt openbreekt. Ik vind Tom Leezer ook net iets te weinig voor Dylan nu die steevast op wereldniveau moet acteren. Het grootste probleem is wat er dan over blijft zijn allemaal jonge talenten. Echt allemaal Tolhoek, Jansen, die Amerikaantjes ga maar door. Je kan die nu niet allemaal gaan laten knechten. Waarschijnlijk is deze verdeling zo gegroeid omdat ze het nederlandse etiket willen behouden, waarvoor ik dus respect heb.
29 maart 2018 23:11
Quote:
@vlek: kan mijn beleving zijn, ik heb de uitslagen er niet op nagekeken. Of de verrassing was me vorig jaar groter.

Dit voorjaar heeft hij tijdens Omloop in de heuvelzone meegezeten met een elitegroepje en was daarin ook nog in staat mee te gaan met een aanval van Wellens. Daarnaast zat hij afgelopen dinsdag na de Taaienberg een enkele keer mee met een groepje dat weg probeerde te komen. Ik kan me van vorig voorjaar eerlijk gezegd niet heel veel herinneren van Jansen in de koersen die ze nu hebben rijden en sowieso niets van het niveau dat hij dit jaar heeft laten zien. Hij was vorig jaar wel heel goed in het najaar.
29 maart 2018 23:24
Van emden tankink en Wijnants moeten 2 van in vroege vlucht. Op 80k voor de meet vertrekt vaak een nieuwe groep, daar moet 3de en Roosen og AG jansen bij zitten. Dan kan er wel 1 of misschien 2 van ltj in een groepje dat voor top 10 rijd aanhangen en hebben ze zich maximaal getoond.
29 maart 2018 23:32
@sam klopt, maar bijvoorbeeld een van Emden is een van de beste tijdrijders in vlakke tijdritten momenteel. En 2 jaar op rij beste man in MSR, ondanks wachten op een sprinter dit jaar. Die andere 2 zou ik ook op basis van andere dingen dan leeftijd kunnen missen. Leezer: prima knecht volgens mij. Veel te jonge gasten: eens.. en in tegenstelling tot de Rabo tijd is het nu niet de creme de la creme (hoewel dat op klassieker gebied toen ook minder was).

@vlek: dan zal mijn beleving niet kloppen. Dit klinkt niet verkeerd. Vorig jaar herinner ik me hem vooral langer op de tweedelijn dan verwacht.
29 maart 2018 23:37
Twee of drie man voor de vroege vlucht betekent niet, dat er twee mee zullen zitten. Het betekent dat er 2 of 3 zich in het strijdgewoel storten met het doel om mee te zitten. Als er dan één mee zit, is dat prima.

2017: 8
2016: 6
2015: 7/8
2014: 11
2013: 7

De aantallen vroege vluchters van de afgelopen jaren: gemiddeld 8. Geen enkele reden dus om te filosoferen over '2 van TLJ in de vroege vlucht'.
30 maart 2018 00:24
Kortom, 8 man van TLJ in de vroege aanval. ;-) Nee serieus,
In DdV zaten ze met 4 nog mee na de eerste schifting en dat was goed maar misten ze de slag toen er 11 man wegreden. Vervolgens knap, dapper, sterk met 4 man het gat weer dichtgereden. Maar dat kostte mannen en energie. Laten we hopen dat ze zondag attent en sterk genoeg zijn om een mannetje ( of 2) mee te hebben als het er echt om gaat en mee de finale te rijden. Iedereen zal naar Quickstep kijken. Dus dan vooral volgen als andere ploegen mee willen met de blauwe wolfpack
30 maart 2018 00:29
Mag ik iedereen er even aan herinneren dat we het hier hebben over de RVV en niet over Kuurne of de Scheldeprijs. Als ik hier alles lees lijkt het wel of we naar een kermiskoersje gaan kijken zondag. Maar wat me wel goed doet is de bescheiden opstelling vooraf van de TLJ-ploegleiding. Van de andere kant een beetje triest dat je met dit gezelschap naar een van de belangrijkste televisiekoersen van het seizoen moet gaan !
30 maart 2018 06:40
Kwestie van prioriteiten sooike. Of het de juiste zijn of niet, ze houden hun beleid iig goed aan.

Daarnaast bied hun jonge garde wel perspectief, of niet dan sooike? Voor de toekomst that is.

Top 20 Zou met deze gasten al prima zijn. Hoofdzaak dat er ook eentje meezit in de ontsnapping
30 maart 2018 07:35
Ach Sooike, is bij sommige andere ploegen niet amders hoor.
Als Naesen niet competetief is zondag vanwege zijn val is Ag2r ook pelotonvulling.

Ze hebben beiden één kopman voor dit werk. Als die er niet is wordt het behelpen.
30 maart 2018 07:43
Benieuwd was van Emden kan, die kan beter over een kassei heen dan menig denkt, en kan ook tegen wat slechter weer. Won vorig jaar nog dwars door west Vlaanderen in pokkenweer.
30 maart 2018 07:56
Van FDJ, movistar, astana, bahrein merida, michelton scott, uae, sunweb en katusha verwacht ik niet veel meer dan van TLJ ondanks dat veel van die ploegen een veel groter budget hebben.

Dus noem het maar triest. Ik noem het realiteit en prioriteit van TLJ. Al helemaal als je beoogde kopman voor dit werk er niet is.


Ben wel benieuwd naar hoever Timo komt nu hij de hele wedstrijd geen trap teveel hoeft te doen. Al denk ik dat PR hem beter ligt.
30 maart 2018 08:00
@Mus: Trentin van Mitchelton Scott wordt door sommigen nochtans als een topfavoriet gezien. En Movistar zie je dan tenminste nog in de rondes, etappes en heuvelklassiekers...

Het is jammer dat Boom geblesseerd is. De ploeg had de heuvelklassiekers duidelijk al laten liggen, en zonder Boom is er ook niks voor het voorjaar (ik weet niet of het met Boom veel beter was geweest, maar zeker niet slechter). Uiteindelijk denk ik dat de keuze om veel geld voor Kruijswijk vrij te maken niet de beste was, ik had liever Kelderman behouden en nog een andere subtopper die je wel meer ziet gedurende het jaar.
Het aantrekken van Poppel en houden van Groenewegen is echter wel top. En Roglic is fantastisch.
30 maart 2018 08:04
@Sooike,
Het lijkt erop dat je het niet met anderen eens bent dat ze vinden dat er minimaal 1 man van TLJ mee moet in de vroege vlucht. Welke tactiek zou jij dan hanteren als je TLJ ploegleider was?
30 maart 2018 08:36
Vlucht houdt never stand, zinloos dus vooral omdat ze uitgewoond zijn wanneer ze worden ingelopen en juist met hopen creeer je druk natuurlijk wat weer verlammend werkt.
Maar elk blind paard kon woensdag zien dat de finale er teveel aan was toen de turbo er bij kwam.
Maar bij jumbo denken ze nog altijd 6000 cal te moeten eten per dag sommigen noemen dat professioneel, ik noem t veel te veel.



30 maart 2018 08:36
Hopen doe je op het toilet. De indruk die Van Poppel maakte, was helemaal niet sterk: hij moest steeds vroeg afhaken.

Opmerking van Ab over AG2r gaat nogal voorbij aan de pech met Dillier en Gougeard en dan nog hebben ze Vandenbergh.
30 maart 2018 08:44
@titaantje

Ik zeg ook dat IK er niet veel van verwacht. En TLJ zie je niet in rondes en etappes? Toch al aardig wat overwinningen en top 10 plaatsen in AK's voor een ploeg die je nooit ziet. Ja ok, movistar zie je meer. Maar ja... Valverde, Quintana, Landa zijn toch net ff van een iets hoger niveau (wereldtop) dan Kruijswijk, Bennet en Gesink. Maar TLJ heeft met Groenewegen en Roglic toch 2 wereldtoppers in hun eigen discipline binnen de ploeg. En die gaan we nog genoeg zien dit jaar.
30 maart 2018 08:48
@schipperaar
Gelukkig ben jij een professionele diëtist! Misschien eens een sollicitatie naar tlj sturen als je alles toch zo goed weet? ;)
30 maart 2018 09:03
@merlinpapa
Een beetje sportman heeft geen tijd voor een die eetist, neemt veel te veel tijd in beslag, gezond verstand is meer dan voldoende naast een verantwoorde keuken , sommige ploegen zien dat meer en meer in. Misschien Wilco eens raadplegen waarom ie zo is afgevallen.
30 maart 2018 09:04
@schipperaar
Ik moet zo meteen naar de grootste Jumbo van Nederland mijn paasboodschappen gaan doen. Dat worden heel veel calorieën, vrees ik. Want ondanks het vele geel-zwart in die winkel is het er prima boodschappen doen. Alleen verdwaal ik soms in die immense winkel maar het grote portret van Gesink is altijd een blik van herkenning !
30 maart 2018 09:06
Joh schipperaar, de ene dag zeg je dat ze te weinig eten, dan weer te strak en dat een biertje prima kan. Dan weer dat ze teveel eten.. make up your mind, want je zwalkt nu als een dronken matroos ipv een vaste kapitein.
30 maart 2018 09:14
Ik ben het sooike eens in zoverre dat de kans groot is dat je van deze ploeg niemand in beeld zal zien in het laatste uur en dat dat eigenlijk niet kan voor een ploeg uit de lage landen. Er is nu geen echt speerpunt meer voor de maanden maart en april, terwijl die er traditioneel wel altijd was. Boogerd, Erik Dekker, Freire, Flecha, Boom in zijn eerste periode, Vanmarcke. Mannen die klassiekers konden winnen.

Maar waar sooike dit waarschijnlijk wanbeleid vindt, vind ik het het resultaat van een welbewuste keuze. Toen Vanmarcke vertrok en er geen budget was om een andere renner aan te trekken die op een vergelijkbaar niveau mee kon strijden, is er voor gekozen om vol te gaan voor de rittenkoersen en het sprinten en om niet alles half te proberen.

Dat vind ik echter wel heel erg jammer en ik hoop dat ze met het extra budget voor 2019 dit als eerste gaan aanpakken.
30 maart 2018 09:14
@titaantje: Kelderman wilde zelf een nieuwe omgeving.
Wel fijn een keer een wedstrijd zonder overspannen TLJ-verwachtingen. Hopelijk blijft het zure commentaar, als het helemaal niets wordt, dan ook achterwege...
30 maart 2018 09:15
@vluggejapie
Dat zijn slechts knechten.
VdB, Dillier en Gougeard zouden hier zelfs geen outsiders zijn.
30 maart 2018 09:18
@sep
Altijd dezelfden die verongelijkt reageren en mn boot er weer bij moeten halen, ooit gevaren of alleen op de weg? Nogmaals elk blind paard kan zien dat een greipel, degenkolb veel strakker staat en naast een sprintje ook de heuvels aankunnen, dream on sepi en hoop gezellig mee zondag.
Bovenstaande foto spreekt boekdelen trouwens, wat een lijdensweg, hoe ver nog?

Reacties zijn gesloten.