Danny van Poppel: “Mag weer meedoen met de grote jongens”

Geplaatst op vrijdag 29 december 2017 om 11:48

Danny van Poppel gaat zich weer volledig richten op de sprint. De 24-jarige Nederlander, die de overstap naar LottoNL-Jumbo maakt, schuift zijn ambities voor de kasseiklassiekers aan de kant. Dat zegt Van Poppel in gesprek met WielerFlits.

Na vier seizoenen in buitenlandse dienst staat Van Poppel vanaf volgend seizoen weer onder contract bij een Nederlandse ploeg. Bij LottoNL-Jumbo staat voor hem alles in het teken van de sprint. Na twee jaar zonder grote ronde in dienst van Sky staat volgend seizoen de Giro d’Italia en mogelijk ook de Vuelta a Espana op het programma. “Ik kijk ernaar uit weer een grote ronde te rijden. Het is een beetje alsof je weer mee mag doen met de grote jongens. Daar kijk ik heel erg naar uit. Zeker om weer wat te laten zien.”

Van Poppel reed voor het laatst een grote ronde in 2015. In de Vuelta wist hij dat jaar namens Trek de twaalfde etappe te winnen. “De klassiekers heb ik een beetje aan de kant geschoven. Je moet keuzes maken en ik ga voor de Giro. Ik ga wel een aantal klassiekers rijden, daarna ga ik drie weken op hoogtestage en gaat de focus volledig op de Giro.”

Meer video’s zien uit het peloton?
Abonneer je dan nu op ons YouTube-kanaal!


Oakley Fietsbrillen: Profiteer van tientallen euro's voordeel

Nieuwe wieleroutfit nodig? Topdeals voor de nieuwe zomercollectie

Fietsschoenen: Vandaag besteld, morgen gratis bezorgd

Reacties Toon reacties Verberg reacties