LottoNL-Jumbo had gehoopt op beter resultaat in Amstel Gold Race

zondag 17 april 2016 om 18:38
LottoNL-Jumbo had gehoopt op beter resultaat in Amstel Gold Race

foto: Sirotti

Met Robert Gesink (23ste) en Wilco Kelderman (30ste) eindigde LottoNL-Jumbo met twee renners in het peloton dat sprintte om de derde plaats achter Enrico Gasparotto en Michael Valgren. Ploegleider Merijn Zeeman had in de Amstel Gold Race qua resultaat meer gehoopt, maar denkt wel dat de ploeg er het maximale aan gedaan heeft. Dat vertelt hij voor de camera van WielerFlits.


“We streven een topresultaat na en bij de afrekening is dat niet gelukt. Natuurlijk hadden we qua uitslag op beter gehoopt”, erkent Zeeman. “Gisteren hadden we besproken dat we dromen van een podiumplek, maar dan moest de koers wel zo gaan verlopen dat Robert of Wilco het best tot hun recht zouden komen.”

“Waar we tevreden over zijn, is de manier waarop we hebben gekoerst vanaf de Kruisberg. Daar heb ik een heel sterk team gezien, en daarna hebben we nog dingen geprobeerd met Enrico Battaglin en Sep Vanmarcke, maar dat is in deze wedstrijd heel lastig.”

Wil je niets missen? Abonneer je dan nu op ons YouTube-kanaal. Kijk ook elke dinsdagavond om 20.00 uur naar WielerFlits Live, de enige wielertalkshow van Nederland.

Dit artikel delen:

34 Reacties

Scibby 17 april 2016 om 18:42

ze zaten er goed bij tot de finale, maar juist gesink en kelderman kwamen niet erg sterk over.

RaketVuist 17 april 2016 om 18:50

Dit is dus precies waarom de koers zo saai is. ”De koers moet maar net zo vallen.” Ja, als iedereen zo denkt, dan wacht iedereen totdat de koers die kant op valt. Neem toch eens een beetje initiatief man. Maak zelf de koers. Laat Kelderman met Wellens meerijden, dan sprinten ze gewoon voor de winst. Nu wacht iedereen op iedereen totdat ze op 300 meter voor de meet zijn. En zelfs dan zijn ze te vermoeid om nog te sprinten.

Jungle Man 17 april 2016 om 18:51

Sep Vanmarcke heeft zich goed laten zien. Maar de rest lijkt het ‘net niet’ te zijn voor eendaagse wedstrijden.
TLJ heeft het in ieder geval ook geprobeerd. Er zijn andere protour ploegen die totaal niet heb gezien. Een type Nibali werd gemist vandaag.

robotour 17 april 2016 om 18:59

Er zaten inderdaad 4-5 geelhemden voorin, maar een echte punch of forcing zat er niet in, die kwam alleen van Wellens en daar had eigenlijk een geelhemd gelijk achteraan moeten springen. De renners maken zelf koers en vandaag was de koers op het oog niet hard genoeg. Ik weet niet in hoeverre aanpassingen in het parkoers tot een ander beeld gaat leiden. Eigenlijk zou er naar de Cauberg nog zo’n kuitenbijter vlak in de buurt moeten liggen
en daar dan de finishstreep trekken of zoiets.

jansen8888 17 april 2016 om 18:59

Teamprestatie was zeker goed, maar je merkt nu wel dat ze geen topper in huis hebben voor eendaagse wedstrijden.

Lindeman en vooral Battaglin hebben op mij een goede indruk gemaakt. Vooral Battaglin kan met een beetje groei meedoen in bijvoorbeeld San Sébastian en Canada voor de overwinning.

Turtlehead 17 april 2016 om 19:00

De foto bovenaan is sprekend Als je die top 10 naleest ga je huilen, laat staan wanneer je de videobeelden terugkijkt.

koos1 17 april 2016 om 19:04

Gegokt op de laatste keer Cauberg en verloren, net zoals bijna alle andere ploegen. In de halve massasprint om de derde plek maakt het eigenlijk niet eens uit om 11de of 23e te worden. In mijn ogen hoort Lotto-Jumbo ook niet echt bij de verliezers, ze hebben gewoon geen klassiekrenners voor deze parcoursen.

Als dit parcours zo blijft de komende jaren misschien maar eens gaan gokken op een heel sterke Hofland. Als renners als Coquard hier bijna mee kunnen sprinten voor de winst dan moet een goede Hofland in vorm dat toch ook kunnen.

Sephiroth 17 april 2016 om 19:08

Tactisch falen m.i. van TLJ teamleider. Als Wilco en Gesink slechte benen hebben omdat ze niet goed kunnen omgaan met de weerswisselingen, speel dan op een sterke Sep, Enrico of Bert-jan. laat Wilco en Gesink zich leegrijden voor diegene van die 5 die zegt: ik voel me goed en heb geen probleem met het weer (vermoedelijk sep of enrico)

Prut uitslag voor een team wat erg sterk leek te zijn, omdat er dus meer in had gezeten.

guyremgabdel 17 april 2016 om 19:16

Sep is niet de renner waarop je hier moet rekenen. Zijn koersen zijn de vlaamse koersen waarvan hij de helft niet heeft meegereden. Lees dus geen kans gekregen/genomen om het in Lotto termen uit te drukken. Ik denk dat deze ploeg nu niet bepaald de beste strategen in hun rangen telt.

Prima Facie 17 april 2016 om 19:18

Ik snap niet waarom iedereen zo kritisch is. Gasparotto en Valgren gaan in de tijdrit en het hooggebergte veel tijd verspelen. Op concurrenten zoals Valverde en Kwiatkowski hebben onze mannen veel tijd gewonnen. Prima dagje voor TLJ. Op naar morgen!

gewissballan 17 april 2016 om 19:22

Ga dan teminste knokkend ten onder. Dit is alle treurigheid voorbij.

bovengroninger 17 april 2016 om 19:42

Wie bedenkt eigenlijk de taktiek bij TLJ of wordt het aan de renners zelf overgelaten?
Je hebt geen explosieve renner die de Cauberg aankan en je hebt geen sprinter die in een grote groep vooraan kan finishen maar vooraf bedenk je wel een plan om tot het laatst te wachten om vervolgens kansloos te zijn.

Pieterboy 17 april 2016 om 19:50

@prima Facie
Doe niet zo raar

6129ak2 17 april 2016 om 20:01

Zou het niet beter zijn dat TLJ alleen een Pro Continental programma gaat
rijden , dan gaat de tactiek misschien lukken en komen er misschien de
gewenste korte plaatsen in de uitslag .

Explorer 17 april 2016 om 20:02

Je start hier zonder echte puncher bergop. Die heeft lotto jumbo niet. Dus pakken ze degene die op dat moment de snelste bergop kan fietsen. Met of zonder resultaat. Parkoers is gewoon echt bout. Te veel controle. Te lichte lus op het eind. Lekker naar de slachtbank. Zonder dat je er iets aan kunt doen. Eerder aanvallen is net zo kansloos als proberen mee te springen op de laatste beklimming van de cauberg.
Specifiek gaan trainen met jongens op dit gebied en daar nu al afspraken voor gaan maken voor volgend seizoen. Iemand erbij halen als puncher bergop. Hmm of lekker thuis blijven? Richten op andere koersen waar wel winst te behalen is lijkt me meer prioriteit gezien sponser en budget.
Goed statement voor de organisatie van de AGR om weg te blijven als dit parkoers zo blijft. Kansloos om hier te rijden. Saaie koers..

assen 17 april 2016 om 20:07

Ik ben niet blij met koersen van LTJ. Zoveel mannen voorin, en dan niet bij de beste 10 … En niet zoveel aangevallen. Maar goed, ik verwacht/hoop zelf teveel van deze matige ploeg.

En weer geen Nederlander die WT punten scoort… Hoe lang is het geleden dat het Nederlandse wielrennen het ZO slecht deed, tot nu toe?

Explorer 17 april 2016 om 20:13

Assen als het parkoers je niet ligt als renner,wat moet je dan?. En als je als team met een kleiner budget niet op alle fronten kunt strijden met veel renners mede door budget. Wat moet je dan?
Idd iets proberen maar dat is op dit parkoers totaal kansloos met meerdere controlerende teams die wel renners hebben die kunnen winnen dmv een knal harde sprint bergop iedereen het snotje te rijden.
TLJ doet wat het kan net als 12 andere teams die kansloos zijn op dit parkoers.
Leo maak een andere route! Klorter,zwaarder en kleinere teams. Ben vernieuwend en innovatiaf!

Coldeportes 17 april 2016 om 20:27

Ik heb het al vaker gezegd: dit parcours is niks. De laatste lus die men erin heeft gelegd jaren geleden is dodelijk. Daar verandert dat stukje naar Vilt doortrekken niks aan (lees: zorgt niet voor ander koersgedrag).

Maar goed, onze Amsterdamse Leo zal het wel beter weten. Ondanks dat Dumoulin, Kelderman e.a. gewoon hardop zeggen dat het parcours leidt tot dit afwachtend koersen tot de Cauberg.

Petros 17 april 2016 om 20:33

Volgens mij was LottoNL-Jumbo een van de meest opvallende ploegen en hebben Lindeman, Battaglin en Vanmarcke het ook geprobeerd. Helaas waren Gesink en Kelderman niet goed genoeg om bij de eersten boven te komen. Maar het zijn uiteindelijk ook geen klasbakken op dit terrein.

Romāns Vainšteins 17 april 2016 om 20:43

Laatste lus is idd een keihard nekschot. Anno 2016 is het de Keutenberg die dermate smerig loopt/ligt dat je er echt nog het verschil kan maken en verder misschien die andere kant ervan nog eens (is dat ooit gedaan?). De rest van de klimmen raast zo’n afgetraind peloton lachend over.

Lombarda 17 april 2016 om 20:57

Misschien ook een item over het ‘falen’ van Sky, Trek, Etixx, BMC, Astana, Orica, Katusha etc.? En specifieker: over het ‘falen’ van al die punchers/heuvelrenners van andere ploegen die er vandaag ook niets van bakten. Gilbert, Kwiatkowski, Rodriguez, Poels, Vakoc, Gerrans, Costa, Galoppin, Mollema etc. etc.
Om de (tegenvallende) resultaten van LJ een beetje in perspectief te plaatsen.

Explorer 17 april 2016 om 20:59

Eyserbosweg moet later in de finale komen. Dan heb je een scherprechter. Die lus eruit, teams naar 6 man en dan krijg je koers. Leuk voor de renners en leuk voor publiek.
Hoop op wat verjonging van mensen in organisaties. Die wat meer durven ontwikkelen. Die ouwe bokken aan het roer houden vadt aan oude tradities. Verbreek die eens!

xistnc 17 april 2016 om 21:19

@Prima Facie
Ik moest lachen, het was namelijk precies wat ik dacht toen ze over de meet kwamen: geen tijd verloren voor het klassement, de dag zonder brokken doorgekomen.

guyremgabdel 17 april 2016 om 21:37

In een ander draadje kon al kritiek gegeven worden op het parcours. Na vandaag heeft denk ik iedereen gezien dat die laatste lus van 18 km niks bijdraagt aan een spannend verloop. Er wordt gekoerst op de opeenvolging van Kruisberg-Eyserbos-Gulpener en Keuteberg. Na de Cauberg komt de helft weer samen.

Sephiroth 17 april 2016 om 21:44

Onzin vanuit de kantlijn. Ploeg had met dezelfde renners meer eruit kunnen halen. Als je ziet hoe Sep en enrico rijden… had dan het lef gehad om gesink en kelderman op te branden ter assistentie van die twee. Ze klagen naderhand over slechte benen. Dan moet je gewoon je kopmanschap af durven staan gedurende de race.

En tuurlijk Lombarda, er zijn zat andere teams die het nog veel slechter deden dan TLJ. Helemaal met je eens, maar dit topic heeft de titel TLJ.. dus ik dacht ik blijf ontopic. Kwiat en de rest van sky viel me vies tegen. Albasini en Impey waren supergoed, en tsja dat matthews het niet redt, is pech en verkeerd gegokt. Astana ook te weinig gezien uiteraard, maar zaten wel in de vlucht, etixx en trek probeerden beiden tenminste nog wat etc

Elke weg, er is genoeg te zeiken maar ik hou het hier even bij TLJ.

  • 1
  • 2

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.