Lotto Soudal wil aanvallend koersen in Critérium du Dauphiné

vrijdag 28 mei 2021 om 12:32
Lotto Soudal wil aanvallend koersen in Critérium du Dauphiné

Tim Wellens - foto: Cor Vos

Lotto Soudal trekt met een team van aanvallers naar de 73ste editie van het Critérium du Dauphiné. De meest opvallende naam is die van Tim Wellens. “We trekken naar de Dauphiné zonder klassementsambities”, aldus ploegleider Herman Frison.

De selectie bestaat uit vijf Belgische renners (Steff Cras, Sébastien Grignard, Sylvain Moniquet, Brent Van Moer en Wellens), de Brit Matthew Holmes en de Australiër Harry Sweeny. Goed nieuws: de 25-jarige Cras is weer fit genoeg om te koersen na een coronabesmetting.

Frison over de komende Dauphiné: “Iedere renner die in de Ronde van Frankrijk iets wil presteren, moet ook al zeer goed zijn in de Dauphiné. Daarom ligt het niveau in deze Franse rittenkoers steevast enorm hoog. Daarnaast krijgen de renners dit jaar een vrij zwaar parcours voorgeschoteld. Er zijn hooguit twee mogelijke kansen op een sprint.”

Ritwinst 
“Maar eerlijk gezegd twijfel ik er sterk aan of er dit jaar wel wordt gesprint in de Dauphiné. We trekken naar de Dauphiné zonder klassementsambities en we hebben ook geen sprinter aan boord. Daarom moeten we elke dag aanvallend koersen en op die manier mikken op ritwinst. Aangezien er geen uitgesproken sprintetappes zijn, nodigt dit nog meer uit tot offensief koersen.”

“Er volgen ongetwijfeld enkele mooie kansen, maar veel zal ook afhangen van hoe de klassementsploegen de eerste ritten benaderen”, aldus Frison. “Zo denk ik meteen aan Thomas De Gendt, die in 2017 de openingsetappe in Saint-Étienne wist te winnen. Onze youngsters zoals Grignard, Moniquet en Van Moer hebben in elk geval al bewezen dat ze durven aanvallen.”

Selectie flag-be Lotto Soudal voor het Critérium du Dauphiné (30 mei-6 juni)
flag-be Steff Cras
flag-be Sébastien Grignard
flag-gb Matthew Holmes
flag-be Brent Van Moer
flag-be Sylvain Moniquet
flag-gb Harry Sweeny
flag-be Tim Wellens

Dit artikel delen:

8 Reacties

blix 28 mei 2021 om 12:43

Dit belooft een zeer zwak bezette Dauphiné te gaan worden.

Vinyakke 28 mei 2021 om 12:44

Aanvallen is leuk maar uiteindelijk is het altijd wat een loterij, zowel aan het begin als aan het eind van de dag. Een klassementsman zou toch wat meer betekenis geven aan je deelname, zeker als je (in dit geval terecht) geen sprinter stuurt.

@Thoin, ik kan al een tijdje geen mails meer versturen, ben geen alleenstaand geval, wielerflits zou aan een oplossing werken…

nickdt 28 mei 2021 om 13:01

En daar ligt het probleem: Welke klassementsman?

Vinyakke 28 mei 2021 om 13:20

Helemaal akkoord hoor nickdt, ik hoop dat er eentje uit de jeugd kan doorstromen die ze kunnen houden. Al kan DSM ze ook niet blijven komen ophalen, hoe gaan ze dat aan hun jongerenploeg uitleggen.. Had stiekem ook wel gehoopt op een wat korter klassement van Vanhoucke in de giro.

Steven_E 28 mei 2021 om 12:45

“In rondjes van een week mogen we ambitieuzer zijn dan in de grotere rittenkoersen zoals pakweg de Giro. We zouden hier dan ook graag 3 renners aan de finish krijgen.”

Vinyakke 28 mei 2021 om 13:00

Oei, dan moeten ze 3 ritten winnen, dat gaat niet lukken vrees ik ;)

Adorni 28 mei 2021 om 13:34

Het moet wel gemakkelijk zijn om persberichten voor LS op te stellen: in elke wedstrijd zonder Ewan kunnen ze dit gebruiken. In welke wedstrijd stellen ze wel een klassementsrenner op?
Wel mooi dat de jonge mannen hun kansen krijgen in de Dauphiné

harryjohan71 28 mei 2021 om 14:12

Alleen de ‘jonge’ mannen pakken hun kansen niet.

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone