Lotto Soudal wil aanvallen in de Ronde: “Niet afwachten tot de Koppenberg”

vrijdag 2 april 2021 om 19:38
Lotto Soudal wil aanvallen in de Ronde: “Niet afwachten tot de Koppenberg”

foto: Cor Vos

Lotto Soudal trekt met Tim Wellens en John Degenkolb als haar belangrijkste speerpunten naar de Ronde van Vlaanderen. De ploeg wil niet afwachten tot de favorieten de koers openbreken, maar juist aanvallen en anticiperen.

“Natuurlijk zijn er de drie grote favorieten, maar in een koers als de Ronde kan er zodanig veel gebeuren en is het gevaarlijk om op voorhand al een winnaar aan te duiden”, liet Wellens via zijn ploeg weten. “De Ronde is een open, maar heel eerlijke koers waarin de sterkste renners steeds naar boven komen. Net zoals bij andere wedstrijden heb je in de Ronde ook een tikkeltje geluk nodig, want pech loert altijd om de hoek.”

In Dwars door Vlaanderen keerde hij terug in de kasseiklassiekers na zijn Italiaanse programma. “Daar voelde ik me alvast goed en hebben we als ploeg aanvallend gekoerst. Ik voel dat ik nog enkele procentjes mis, maar misschien zijn die er zondag al. Daarnaast verkeert John Degenkolb ook in goede doen, wat een extra troef is voor de ploeg. We moeten ons laten zien tijdens de koers en hopelijk ben ik met John en misschien nog enkele ploegmaats aanwezig in de finale.”

Degenkolb werkte donderdag nog een stevige training van vier uur achter de brommer af. “Op enkele hellingen heb ik mezelf nog even getest en een paar stevige versnellingen geplaatst. Niet op ieder bergje natuurlijk, want dan wordt het wat veel. Maar het was zeker een goede dag en ik voelde me prima. Indien ik zondag met hetzelfde gevoel aan de start kom, zal ik er zeker staan in de Ronde”, aldus de Duitser, die al viermaal naar de top tien reed in de Ronde.

‘Anticiperen op de flitsen van de favorieten’
Ploegleider Herman Frison vermoedt dat de ploegen van de topfavorieten de koers gesloten willen houden. “Daarnaast zijn er echter zijn heel wat andere teams die willen aanvallen en anticiperen op de flitsen van de favorieten. Dat credo geldt ook voor Lotto Soudal. We zullen aanvallend koersen en niet afwachten tot pakweg de Koppenberg. Vanaf de start in Antwerpen, en niet enkel in de heuvelzone, moeten we attent zijn.”

John Degenkolb en Tim Wellens zijn onze twee beschermde renners. De andere jongens hebben de opdracht om aanvallend te koersen en, waar dat mogelijk is, hun kans te grijpen. Indien deze mogelijkheden zich niet aandienen, hebben ze de taak om John en Tim zo goed mogelijk in stelling te brengen richting de cruciale stroken”, zei Frison tot slot.

Dit artikel delen:

4 Reacties

Vinyakke 2 april 2021 om 20:33

Het zou hun beste koers dit voorjaar worden moesten ze zich tot diep in de finale kunnen tonen. Anticiperen klinkt mooi maar ook dan moet je nog bij de betere anticipeerders zijn om een mooie prijs te rijden. Zo was Van Baarle dat van de week in tegenstelling tot Wellens. Ze mogen me verrassen, graag zelfs, maar ik hoop er niet meer op, dan kan het enkel meevallen :)

0
Peter Lippens 2 april 2021 om 20:46

Misschien eens meegaan met de vroege vlucht zoals de kleine ploegjes, dan komen ze ook eens in beeld, tenminste in de Vlaemsche kasseikoersen.

0
sjoerdtjen 2 april 2021 om 22:44

De klassieke praatjes voorafgaand aan de monumenten. "We laten ons niet naar de slachtbank leiden, gaan niet afwachten, zullen de koers hard maken"….

Tim Wellens is een heerlijke aanvallende renner, die zeker geen afwachtend type is. Maar dit is qua koers en deelnemers wat anders dan de Brabantse pijl.

Heerlijk deze voorpret, hopelijk gaan ze me verrassen door wel vol in de aanval te gaan met Wellens.

0
zietemgaan 3 april 2021 om 12:25

Weet je welke transfer ze hier dringend moeten doen: Julien Vermote binnenhalen: de superknecht, eentje die veel hard vuil werk kan doen, kopmannen terug naar voren brengen, want om de een of andere reden missen die altijd het juiste moment, ze hebben een “el tractor” type nodig, want dat zijn ze vergeten in hun strategie rond ouwtjes en jonkies. en ze hebben nog plaats ;)

0

Net binnen

Populair

Materiaalzone