Lotto Soudal met Wellens en Degenkolb in Ronde van Vlaanderen

vrijdag 2 april 2021 om 08:16
Lotto Soudal met Wellens en Degenkolb in Ronde van Vlaanderen

Tim Wellens - foto: Cor Vos

Lotto Soudal heeft zijn zevenkoppige selectie voor de Ronde van Vlaanderen bekendgemaakt. Tim Wellens en John Degenkolb zijn de vooruitgeschoven pionnen. Philippe Gilbert liet eerder weten te passen voor de Ronde van Vlaanderen. De oud-winnaar voelt zich zowel fysiek als mentaal uitgeput.

Wellens begon het seizoen met eindwinst in de Ster van Bessèges en was ook in Tirreno-Adriatico (zevende in het eindklassement) goed op dreef, maar de aanvaller is de laatste weken op zoek naar zijn beste benen. Zo wist hij in Milaan-San Remo en Dwars door Vlaanderen geen hoofdrol te vertolken.

Degenkolb werd in aanloop naar de Vlaamse Hoogmis 32ste in Milaan-San Remo, 29ste in de E3 Saxo Bank Classic en 27ste in Gent-Wevelgem. De snelle Duitser was vorig jaar nog mee in de diepe finale van de Ronde van Vlaanderen. Degenkolb kwam in de editie van 2020 uiteindelijk als negende over de streep.

Binnen de ploeg van Lotto Soudal is het ook uitkijken naar Florian Vermeersch en Tosh Van der Sande. De jonge Vermeersch was in de Oxyclean Classic Brugge-De Panne en de E3 Classic goed voor een top 20-plaats, Van der Sande is de nummer vijf van de voorbije Dwars door Vlaanderen. Brent Van Moer en Frederik Frison vervolledigen de selectie.

Selectie flag-be Lotto Soudal voor Ronde van Vlaanderen (4 april)
flag-de John Degenkolb
flag-be Fredrik Frison
flag-de Roger Kluge
flag-be Tosh Van der Sande
flag-be Brent Van Moer
flag-be Florian Vermeersch
flag-be Tim Wellens

Dit artikel delen:

3 Reacties

jappe666 2 april 2021 om 11:43

Jasper De Buyst dan toch niet tijdig hersteld?
Die had Dwars door Vlaanderen geskipt om fit te kunnen zijn in de Ronde…

Jammer eigenlijk dat Lotto zo ver is afgezakt in de klassiekers.
Vroeger met Tchmil, Van Petegem, Hoste,… leverden ze steeds 1 van de topfavorieten en had je koers in de koers onder de Belgische ploegen.

Hopelijk kan Florian Vermeersch uitgroeien tot een topper en kan Lotto hem behouden.

0
hartstikkebedankt 2 april 2021 om 11:52

Degenkolb vorig jaar ineens weer oke 4e in De Panne, 6e in Gent-Wevelgem en 9e in de Ronde maar dit voorjaar weer matig. Wellens komt ook nog niet echt los in de eendagskoersen.

0
Titaantje 2 april 2021 om 16:14

ik vind het ook erg zonde dat Lotto geen echte sterkhouder heeft voor de voorjaarsklassiekers – bij voorkeur een Belgische. Degenkolb is het toch ook net niet. Benoot hebben ze laten gaan (die is wel te lang “gedwongen” om in Vlaanderen te rijden terwijl zijn kwaliteiten elders liggen). Hopelijk kunnen Vermeersch en Van Moer uitgroeien tot klassiekerspecialisten van belang.
VanMarcke had in deze ploeg ook echt niet misstaan.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone