Lotto Soudal: “Voorjaar Wallays niet in gevaar na zware val”

woensdag 30 januari 2019 om 17:14
Lotto Soudal: “Voorjaar Wallays niet in gevaar na zware val”

foto: Cor Vos

Jelle Wallays had zijn seizoensstart ongetwijfeld anders voorgesteld. In de tweede etappe van de Vuelta a San Juan moest hij immers vroegtijdig de koers verlaten na een zware valpartij, waarbij hij meerdere vervelende verwondingen opliep. Zijn ploeg Lotto Soudal verwacht echter dat de gevolgen van zijn val zijn voorjaar niet in het gedrang brengen.

Een hersenschudding, een breukje in de bovenkaak, één tand kwijt, één tand gebroken, één tand los, een snijwonde in de lip en veel schaafwonden in het aangezicht. “Een uitgebreid medisch bulletin, maar het had veel erger kunnen aflopen”, vertelde ploegdokter Maarten Meirhaeghe, die vermoedt dat Wallays plat op zijn gezicht is gevallen, aan Het Nieuwsblad.

De Belg moest gisternacht in het ziekenhuis blijven, zodat zijn hersenschudding in de gaten kon worden gehouden. Daarna volgde al een eerste tandoperatie, waarbij zijn losse tand werd vastgezet met lijm. Verdere behandeling aan zijn gebit wil de ploeg laten uitvoeren door een mond-, kaak- en aangezichtschirurg als hij naar België is teruggereisd.

Voorjaar
Lotto Soudal verwacht echter niet dat Wallays’ val zijn voorjaar in gevaar brengt. “De komende weken zal het niet gemakkelijk zijn zich verder voor te bereiden op de klassiekers, al was het maar door het eetprobleem wegens die tandoperatie”, lichtte ploegleider Frederik Willems toe. “Hij zal in het openingsweekend kunnen starten, maar nog niet op volle kracht.”

Dit artikel delen:

3 Reacties

Serse Coppi 30 januari 2019 om 17:59

Benoot ook tegen dek in rit 4

0
Samlambeej 30 januari 2019 om 18:05

tis ni waar eh?!

0
Serse Coppi 30 januari 2019 om 18:18

Ongeveer drie kwartier geleden… Geschaafde elleboog maar kon duidelijk verder… Meer nieuws zal wel volgen in de Eurosport uitzending of na de rit :)

0

Headlines

Populair

Materiaalzone