Lotto Soudal: “Vanaf een man of tien iemand mee hebben”

donderdag 29 augustus 2019 om 12:15
Lotto Soudal: “Vanaf een man of tien iemand mee hebben”

foto: Cor Vos

Lotto Soudal is helder met het strijdplan voor de etappe naar Ares del Maestrat. De ploeg wil een renner mee hebben in de vroege vlucht en heeft daarvoor meerdere troeven in de hand, vertelde ploegleider Mario Aerts voor aanvang van de etappe aan WielerFlits.

“Dat zijn renners die toch wel een beetje bergop kunnen rijden, denk aan Sander Armée, Thomas De Gendt, Tomasz Marczyński, Carl Fredrik Hagen, als er echt een grote groep wegrijdt, Harm Vanhoucke mag het ook proberen. Dat zal het zijn ongeveer”, zei Aerts, die verwacht dat meer renners deze rit omcirkeld hebben in het routeboek.

“Gisteren was iedereen van mening dat het een klassementsrit ging zijn. Er reden drie mannen makkelijk weg en dan was het rustig. Uiteindelijk hadden de klassementsmannen een andere gedachte”, blikte hij terug. “Vandaag zou het altijd kunnen zijn dat ze het gat met de vluchters proberen dicht te rijden, afhankelijk van hoeveel volk wegrijdt.”

“Als dat een man of tien is, moet je er al veel energie insteken om die terug te halen. Vanaf een man of tien moeten we iemand mee hebben.”

Dit artikel delen:

4 Reacties

limburgia 29 augustus 2019 om 13:49

Heel even de stalorders vergeten of er niet aan gedacht .

Bazzz 29 augustus 2019 om 14:17

Als dit het strijdplan is, ga je toch direct helpen om de achterstand dicht te rijden en in de volgende ontsnapping wel mee te zitten.
Dit is echt een voorbeeld van dom iets roepen.

pedalengebruiken 29 augustus 2019 om 15:00

Op de eerste col schijnt Lotto-Soudal gereden te hebben om jongens terug te halen. Misschien is er vandaag niemand goed genoeg om de rest voor op te roken?

Rhohan 29 augustus 2019 om 15:07

Ah vandaar… dit zijn er slechts 9.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Headlines

Materiaalzone

Populair